T-Mobile ќе ги дава броевите на секој кој ќе побара

• Креатор на темата Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување Време на започнување
Kako se uspanici narodov za ova, ko so vika Supervisor ke pomisli covek sve Madoni setaat tuka :D Im preci sto TMobile ima vakva usluga, ne im preci sto stavaat tel. na FB pa posle mi zvonele so skrien, pa neka ti zvonat. A i ima opcija na telefonive da blokiras ako nekoj te zamara i toa e toa. :)

Ех бееее, оваа опција постоеше на фиксните од времето на тито кога бевме со двојници дома.
Не памтам дали отсекогаш беше бројчето 988 ама коа ќе се јавиш таму си кажуваш фино лепо адреса и име и ти даваат број од тоа лице, или кажуваш бројот и ти даваат на чие име е.
Незнам што сте се успаничиле толку.

А што си ти Мадона? :D И адреса и фиксен телефон по закон е достапен отсега е и за мобилен. На почеток има секогаш бунтување како камерите кои ги поставија низ скопските улици, по некое време се си доаѓа во ред, сепак си корисник на оператор по што тешко можеш да очекуваш приватност. Ако некој сака да дознаеше информации пред законот верувај дека можеше на повеќе начини.

хаха не сум Мадона ама сум жртва на таквите психопати што имаат премногу слободно време па нон стоп титкаат и праќаат смс.
Се додека не се појавија броевите од тобако па си купив од таму не можев да се откачам од една глупача која не знам што и беше целта со тоа па ме умираше и мене а и други.
Џабе блокирав број она одма друг наоѓаше. :tapp:
А верувам дека и некој од вас го има овој проблем и баш затоа сум против за јавно да се имаат броевите.

Инаку за камерите низ улиците тоа е за цел град не е лично за мене, е кога ќе постават камера да гледа во мојот двор тогаш може да се реагира. Порано за да дознаеш број на некој не даваа а сега за пари им текна дека сите броеви се достапни.
А овие броеви што се купени од продавница/трафика им се јавуваа од оператор за да однесат лична карта. :pos:

хаха не сум Мадона ама сум жртва на таквите психопати што имаат премногу слободно време па нон стоп титкаат и праќаат смс.
Се додека не се појавија броевите од тобако па си купив од таму не можев да се откачам од една глупача која не знам што и беше целта со тоа па ме умираше и мене а и други.
Џабе блокирав број она одма друг наоѓаше. :tapp:
А верувам дека и некој од вас го има овој проблем и баш затоа сум против за јавно да се имаат броевите.

Инаку за камерите низ улиците тоа е за цел град не е лично за мене, е кога ќе постават камера да гледа во мојот двор тогаш може да се реагира. Порано за да дознаеш број на некој не даваа а сега за пари им текна дека сите броеви се достапни.
А овие броеви што се купени од продавница/трафика им се јавуваа од оператор за да однесат лична карта. :pos:

И мене ме имат замарано со скриен број подолг период ама постои решение и за тоа, прво ако имаш смартфон можеш софтверски да блокираш скриени броеви или па уште полошо да им направиш пренасочување кај ќе ти текне па нека свират после. Крај краева како што кажав преку полиција се дознава бројот или се плаќа за таква опција во Т-Мобајл да ти се покажува повикот кога некој си мести дека ѕвони со скриен број.

Ја што немам број на мое име. Може и ќе ме најде некој :ROFLMAO:

Да но на малолетни лица бројот се води на нивните родители така да треба да барате според името на родителот, а за фиксен, пребарување на фирми... има одмана.

Јас не сакам да ме има во таква листа, особено не бројот на мојот мобилен телефон. За фирми и сл., ок, да се согласувам, ама не сакам бе секој да има пристап до тоа кој ми е бројот, што има секоја будала како му текнало на памет да дознае кој ми е бројот и да си земе слобода да ми ѕвони?
Апсолутно сум против, ако некој сака да дознае кој ми е бројот, нека дојде нека ме праша и готово, а не вака...
Едно прашање, не сфатив... има ли начин човек да НЕ биде на таа листа?
П.С Можеби заради некого сум сменила телефонски број и сега истиот тој да ме најде пак? Глупости...

Ја и ти немаме ама некој има и не е ок да му нарушуваш на некого приватност. Нека ги направат достапни броевите на директорите од бордот, пратениците и министрите па после нека го дадат и мојот.

Поштен човек не се крие.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 14:37 ---
Ја и ти немаме ама некој има и не е ок да му нарушуваш на некого приватност. Нека ги направат достапни броевите на директорите од бордот, пратениците и министрите па после нека го дадат и мојот.
Да не сакаш кафе да пиеш со нив

Не пиам кафе. Сакам само кога удираат по приватноста на обичните граѓанин нека удрат и по својата.
Ееее па тие се непоштени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom