Поим за музика

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не ми е јасно шо всушност е музиката, секој поинаку си ја сфаќа, поинаку ја толкува, има поинакво гледиште за неа...
А шо мислите вие општо за музиката?

Според мене таа е уметност која во себе содржи нејразлични видови на изразување, ги изразува емоциите, чувствата, размислувања на луѓето....

според мене музиката е временска уметност во која уметникот ги изразува своите мисли, чувства и визии...
некое друго мислење?

Najapstraktna UMETNOST. Bas od taa pricina dosta `peaci` i `sviraci` ne gi priznavam za muzicari.

muzikata ( kako sto velese tatko mi ) ima [posebna sugestivna sila sto covekot moze da go napravi optimist i pesimist
a ( kako sto velese Smokot golem) custvuvaj ja vo nezete da te tera da luduvas
a (spored mene) e poraka na muzicarot do fanovite i ljubitelite!!!
slika na talasi i branovidni dvizenja , pejsazi , priroda , ljubov , custva!!!

Според мене музиката е пропратна занимација кога дремам пред компљуктор а нема никој на мсн.

noodle напиша:
Според мене музиката е пропратна занимација кога дремам пред компљуктор а нема никој на мсн.

до некаде си у право...ама и не скроз...музиката сепак има некоја духовна и уметничка вредност

Za mene muzikata e najdobar nacin na izrazuvanje na custvata i mislite...Iako nekoi ne go sfakaat toa taka, za zal!

Уметност дефинитивно,според мене лек за сите проблеми

Според мене музиката е уметност кој правите музичари ги истакнуваат своите чувства, емоции... итн.
А овие „музичари, пејачи” кои сакаат да станат популарни со музиката само ја грдат.

Tarzan напиша:
до некаде си у право...ама и не скроз...музиката сепак има некоја духовна и уметничка вредност

Абе има, не викам не, ама немам намера да разглобувам филозофски прашања за нешто што МЕНЕ ми претставува само забава

Стварно ви текнува каков би бил светов без музика...па ја ќе сум се самоубиел :pishtoldz

Што е музиката?

Ај да ве видам сега.Некни во школо проф. по музичко ни го постави и никој не знаеше да одговори ПЕЗА :toe::toe::toe::toe::kesa::kesa::kesa:

Muzikata e da se zabavuvas koga ti e dosadno ...

^MooN_RideR^ напиша:
Ај да ве видам сега.Некни во школо проф. по музичко ни го постави и никој не знаеше да одговори ПЕЗА :toe::toe::toe::toe::kesa::kesa::kesa:

Убаво би било најпрвин ти како автор да објасниш и ни кажеш што ти мислиш, а после ние да се вклучиме во дискусијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom