HTC Desire C vs Sony Ericsson Live with Walkman

• Креатор на темата Креатор на темата Nefandus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Локација
Skopje
Дечки, планирам да земам нов телефон, па се мислам помеѓу овие 2, што би ми препорачале вие?
qphxc5.jpg

2ednj38.jpg

И двата се супер,можам да претчувствувам дека сега форумџииве ке навалат за хатеце,ја би ти препорачал сони.

Од секогаш сум бил голем фан на Сони... јесте дека со хтц-то имаш повеќе предности но сепак јас би зедол сони :)

И двата се супер,можам да претчувствувам дека сега форумџииве ке навалат за хатеце,ја би ти препорачал сони.

Сите за HTC, а ти онака чисто да се разликуваш?

HTC-то ти е проверен за Android-и, плус имаш поголем екран, плус beats audio. Јас би идел со него.

Дефинитивно Htc - то, Sony е сеуште далеку од конкуренцијата (Samsung и Htc) т.е. да не речам, играчка за мали деца. Плус за Htc имаш огромна поддршка во однос на ромови на XDA. :)

Sonyто.побрз е каде каде, ако планираш уопште да играш некоја игра со ХТЦто дефинитивно ќе ти кочи, башка и во камера сонито е за 3 класи понапред.

Sony Ericsson-от е дупло појак "на хартија", со подобра камера, плус веќе има Android 4.0.4. Си има и ROM-ови ако шминката на SE за оперативниот систем не е по желба на корисниците. Е, ама, личел на жаба.. :)

Ако мораш да бираш меѓу овие два, земи го Sony Ericsson Live.

Ако ти е за сликање земиси сону, а ако не ти менува ништо камерата земиси хтц.
Сонио има грд софтвер многу лагира иако има појак процесор.

Ако ти е за сликање земиси сону, а ако не ти менува ништо камерата земиси хтц.
Сонио има грд софтвер многу лагира иако има појак процесор.

Според сите рецензии што ги видов, софтверот не лагира. Сеедно, ако не ти се допаѓа како изгледа или функционира, може да го замениш со vanilla Android, па тогаш уште толку ќе лета пред HTC Desire C.

Значи пред се ми треба за интернет, фејсбук, твитер, е-маил, скајп.. моменталниот MyTouch 3G едвај ми ги уклучува апликациите (пошто е прилично стар модел), па се мислам помеѓу овие два. Игри не играм многу, и барем батеријата да држи малку повеќе. Како што гледам повеќето се за HTC-то :)

Сите за HTC, а ти онака чисто да се разликуваш?

HTC-то ти е проверен за Android-и, плус имаш поголем екран, плус beats audio. Јас би идел со него.
Чисто оти сони ми се омилени телефони,а и налик се многу подобри,во предности малце се разликуваат.

Значи пред се ми треба за интернет, фејсбук, твитер, е-маил, скајп.. моменталниот MyTouch 3G едвај ми ги уклучува апликациите (пошто е прилично стар модел), па се мислам помеѓу овие два. Игри не играм многу, и барем батеријата да држи малку повеќе. Како што гледам повеќето се за HTC-то :)
Сонито има исти хардвер како HTC One V, а е 100 евра поефтин. Flash мислам дека Desire C не подржува или ептен оној lite, а кај сонито би требало да е ОК. Плус зошто уште од сега да купуваш застарен хардвер кога за иста/помала цена имаш подобар процесор и ГПУ и блиц...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom