Gaga Style in Macedonia - За или против

• Креатор на темата Креатор на темата The countess
  • Време на започнување Време на започнување

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Локација
Skopje
japonska-ulichna-moda_67013.jpg

japonska-ulichna-moda_67010.jpg

Дали имате храбррост вака да се облечете за прошетки низ Македонијава
Што би помислиле на прв поглед за личност вака облечена :)

Би помислил „алал да и е, не се плаши да си jа отвори креативноста и да проба нешто ново независно од потценувачкиот став на конзервативната околина“.

Би помислил „алал да и е, не се плаши да си jа отвори креативноста и да проба нешто ново независно од потценувачкиот став на конзервативната околина“.
За да ја истакнеш креативноста има многу подобри начини отколку да изигруваш кловн во јавност.
И тоа не е Гага стил, туку е Лолита стил :)

Втората слика е Лолита стил на облекување.Ваквата субкултура е доста застапена во Јапонија.Би рекол дека лоли стилот е попристоен,Гага од друга страна е WTF?

Do your research as it should be.

Штом е нешто безвезе, одма мора да биде Јапонија. Демит, две нуклеарнки не беа доволни.

Поголема штета има тоа што дегенството се шири од Јапан од 45та навака, а не радијација, било каква.

За да ја истакнеш креативноста има многу подобри начини отколку да изигруваш кловн во јавност.
И тоа не е Гага стил, туку е Лолита стил :)
нема врска коj е стилот, финтата е да облече нешто во што ќе се осети интересно и уникатно - поддржувач сум на авангардата, „кичот“ и на слободното размислување :)

ОД секогаш сум на страната на креативноста и либералноста па да видам некоја многу по различно облечена особа како например Гага со фустанот од месо многу би ми било интересно и и би се восхитувал,ама погледнете веќе посебно таа на втората слика неличи на ништо...сепак ако сакаат да се како гага треба да имаат допирни точки и со модата а не целосно утнати...

ОД секогаш сум на страната на креативноста и либералноста па да видам некоја многу по различно облечена особа како например Гага со фустанот од месо многу би ми било интересно и и би се восхитувал,ама погледнете веќе посебно таа на втората слика неличи на ништо...сепак ако сакаат да се како гага треба да имаат допирни точки и со модата а не целосно утнати...
Ако фустан од сирово месо има допир со модата, се` има допир со модата..

Ако фустан од сирово месо има допир со модата, се` има допир со модата..
Има допир со модата,пример стилот т.е формата на фустанот и е како многу други фустани од друг матерјал! :D

Ве поддржувам во идејата да излезете вака облечени надвор, одамна немам видено некој циркус од типот на Медрано во Скопје.
Мое мислење е дека луѓето што се облекуваат вака, освен што се attention whores, имаат премногу вишок време. Ама ако, не ми пречи, баш е интересно да се види некој фрик повремено :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom