Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
bibika напиша:
Site sme od krv i od meso i nekoj umee da vkluci razum i da zivee racionalno,no bez emocii,a nekoj go vklucuva srceto,pa zivee bez razum!:)
Токму во тоа се состои рационалноста на жените бираат кога и дали да го вклучат или не срцето...што се однесува до мене, кога ќе се вљубам немам механизам за вклучување или исклучување...лошо...:wub:

Cel zivot sum bil samo so razum dodeka ne ui se desi nesto sto me natera da furam smo so srce! Mnogu e epoopasno za samiot sebe .. ali jebi ga poslatko i poubavo e da furas samo so srce! Bar za mene!

Ум и разум ви треба за да напишете докторска дисертација, да решите задачи по математика, да определите волумен на тело кое ротирало околу сопствената оска за 247 степена, да решите крстозбор, да прочитате весник и да сфатите што сте прочитале, да гледате опера (макар што за тоа не е само разум потребен)...

За љубовта и во љубовта - треба да ве води срцето, инстинктот, емоциите. Бидејќи љубовта е единствената смисла на животот (се` е љубов - кон најблиските, кон татковината, кон работата, кон училиштето, кон книгата, кон емотивниот и сексуален партнер, кон мама, тато и дада, кон сексот, кон добрата видео-игра...) , треба да ве води желбата, страста, а не пресметаноста.

Abe od licno iskustvo najdobro e da se sledi RAZUMOT ama sto da pravam koga eve 1godina go sledam srceto. iako znam deka gresam:wub:

I najposle, ke se slozime li deka i dvata pola na ist nacin ja dozivuvaat ljubovta,samo razlicno ja manifestiraat? Ili uste ke polemizirame deka nie zenite sme kucki,a vie mazite ste s**nji...????
Sekomu pretpostavuvam deka mu se slucilo da vleze vo nekoj odnos sosema racionalno,ama toa se slucilo ednas-dva pati i bilo verojatno vo nekoja druga funkcija.No. Koga zboruvame za ljubov,kako moze tuka da stavime razum,ne mi e jasno? To srce i to t.o.c.k.a.!!! :)

Па, не ја доживуваме љубовта баш исто.
Што би рекол еден мој драг пријател и форумџија (мислам дека знаеш кој :)): „На жените е да го продолжат родот, тие се поелементарни, а ние љубиме како лебедите - до крај, до смрт”.

bibika напиша:
I najposle, ke se slozime li deka i dvata pola na ist nacin ja dozivuvaat ljubovta,samo razlicno ja manifestiraat? Ili uste ke polemizirame deka nie zenite sme kucki,a vie mazite ste s**nji...????
Sekomu pretpostavuvam deka mu se slucilo da vleze vo nekoj odnos sosema racionalno,ama toa se slucilo ednas-dva pati i bilo verojatno vo nekoja druga funkcija.No. Koga zboruvame za ljubov,kako moze tuka da stavime razum,ne mi e jasno? To srce i to t.o.c.k.a.!!! :)
Мислам дека нема потреба од вакви генерализации.
Секој си ја доживува воедно и сфаќа љубовта на различен начин..секој различно си ја манифестира де. За некој е пресуден гласот на срцето, а за некој разумот. Во ниту еден случај не можеме да ги ставиме во еден кош срцето и разумот.. јас барем не можам.:icon_roll

The`bItCh напиша:
Мислам дека нема потреба од вакви генерализации.
Секој си ја доживува воедно и сфаќа љубовта на различен начин..секој различно си ја манифестира де. За некој е пресуден гласот на срцето, а за некој разумот. Во ниту еден случај не можеме да ги ставиме во еден кош срцето и разумот.. јас барем не можам.:icon_roll

i jas si gi delam...a shto ke poslusham zavisi momentot vremeto i covekot...:icon_lol:

срцето......... или разумот......

:pishtoldzја пре би рекол нешо трето:pishtoldz

Нема љубов ако таа не е во срцето и душата длабоко, каков разум, во тотална спротивност ќе бидат секогаш срцето и разумот.

Mandrak напиша:
Нема љубов ако таа не е во срцето и душата длабоко, каков разум, во тотална спротивност ќе бидат секогаш срцето и разумот.

Mene me interesira ako se raboti za sex shto poveke ima vlijanie...srceto ili razumot???

Allita напиша:
Mene me interesira ako se raboti za sex shto poveke ima vlijanie...srceto ili razumot???
Алитке, не ми се верува дека од тебе е прашањево...
Љубов е чувство, секс е потреба, а љубов и секс заедно се екстаза.
Жените го користат сексот за да добијат љубов, а мажите ја користат љубовта за да добијат секс.

gOJDO напиша:
Жените го користат сексот за да добијат љубов, а мажите ја користат љубовта за да добијат секс.

Точно ... повеќе пати сум го кажала истово, така да јасно е кој што го води за секс:icon_mad: :icon_lol:

divine напиша:
Точно ... повеќе пати сум го кажала истово, така да јасно е кој што го води за секс:icon_mad: :icon_lol:
Па тоа не е лошо...позитивно е...мислам обострана злоупотреба, обострано задоволство, како и самиот секс;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom