Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Срцето секогаш го слушам срцето ама сеа во последно и разумот незнам зш ама мислам дека ми е од потреба али ипак срцето е на прво место секогаш!

За некои работи срцето, а за некои разумот :toe:

i jas srceto sekogas, poubavo mi e taka, i koga znam deka gresam si teram spored srceto i taka ;)

Разум пред се ... Али ипак едното без другото не функционираат ...

хмм... срцето пред се! разумот не ме прави среќна... срцето!

Па глеам да балансирам.Мојот одговор би бил карактерната слика што ја имам за себе ми овозможува да пресудам моментално како би било подобро за мене, доколку така и така постапам. Ова е секако за некои побитни одлуки.
Пример, пошо псоледната врска заврши како што заврши, спротивната страна имаше некаков концепт за другарство после врска, као демек ќе си идеме излагаме на кафиња па после по својот пат секој. Пошо ја не се доживувам себеси ко некое геј другарче шо ги шета бившите на кафиња, иако сеуште имав чувства за неа, за да спречам такво нешо да ја со нејзе останам у такви педерски односи постапив спротивно од моите емоции, иамше тука многу карање и кошкање, а во еден момент и она ми помогна во тој концепт али у реду е.
Полесно се иде против разумот него против емоциите. Понекогаш се прекорувам себеси за таа моја постапка но следниот момент, на втора шо се вика, се охрабрувам што сум бил доследен на моите принципи иако во тие моменти не ми беше сеедно.

Срцето:pipi:Али разумот да го слушаме некогаш е попаметно

Имам голем проблем со срцето и разумот никако да се согласат..лесно е да се каже слушај го срцето а тешко е тоа да се примени...:nesvest:

јас би рекла и двете и срцето и разумот треба да се слушаат,тоа е непогрешлива комбинација...

Јас појќе сум да се слуша разумот во одредени размери зошто ако го слушаш срцето кој шо ќе стигни ќе те сјеба:pipi:

срцето се разбира!! разумот го користам кога треба да се донесе одлука, иначе САКАМ од СРЦЕ:back:

Срцето е емоционалниот дел додека разумот е оној интелектуалниот.
Разумот го следам секогаш кога треба да донесам некоја одлука размислувајќи за добивката и загубата од истата.
Но кога се работи за љубовта секогаш си го слушам срцето и досега ме нема изневерено :pipi:. Некои го нарекуваат и како 6-то сетило затоа што не често ги дава правите сигнали затоа е најубаво кога доаѓаат вистинските инстинкти на кој што можеме да се потпреме.
Иронично гледано од друга страна срцето освен што пумпа крв нема никаква друга функција која вклучува разум и размислување,а сепак се поврзува со емоционалната состојба на една единка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom