Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Razumot nosi odluki.

A srceto gi trpi. i aj sea odberi da te vidam.:tapp::uvo::kesa::pop:

Тоа што го вели разумот срцето не го слуша. Мене секогап ме води срцето што да праваммм појако е од се.

Скоро секогаш кај мене разумот ги донесува одлуките, така да, би го одбрал разумот како средство за расудување. Неколкуте одлуки што ми се донесени со слушање на срцето ми се згрешени и затоа практикувам најпрво да застанам и да размислам малку за тоа Што вели срцето.

Разумот море...у денешно време срцето изглеа само будала ќе те напраи

секогаш срцето..се додека некој не те натера да сфатиш дека мораш да го искористиш и разумот за да сфатиш дека се е џабе :toe:

Кај мене срцево трчат пред разумот и зато имам доста грешки напраено :tapp: Мислам дека требит појке да мислиме пред да напрајме нешто :star:(То сите го мислет ама кој како го применвит:toe:) :)

И двете :) Ако многу мислиш, ќе се заебеш... Ако препуштиш само на срцето, ќе те заебат :) Така да, златна средина...

Дефинитивно разумот.Денес сфатив дека разумот е секогаш пред срцето.Јебига тешко е ама правилно е.

Ljubovta ne se igra spored pravila, znaes kako glasi starata narodna ,, Vo vojna i ljubov nema pravila" hehe onafkic

Убаво е да го слушаме срцето, но подобро да го послушаме мозокот, зошто никогаш неможе срцето да е попаметно од мозокот...
(Срцето е Љубов, а Мозокот Иднина) :wink:

Дефинитивно срце ! Кога е љубов во прашање незнам дал ие воопшто возможно рационално да се размислува.

Death to all who opose me!!

u ljubov treba da se vodish po srceto e kaj ke stignesh ne zavisi samo od tebe toa!!!!!!!!

Срцето, иако разумот често може да замеша прсти:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom