Кајгана тениска лига (дискусија,прашања,совети....)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
дај народе кажете ми шо мислите за цонга-фиш?
фала

Radwanska - Kirilenko (2>8).....................20,5 1
Williams - Kvitova (4>6)...........................22,5 1
Azarenka - Paszek (2>8).........................19,5 1
Kerber - Lisicki (3>7)...............................21,5 1

Темата за типување е затворена! Не знам зашто, али молам да ми се рачунаат мене типовиве. :) Игор Ј.

Radwanska - Kirilenko (2>8).....................20,5 1
Williams - Kvitova (4>6)...........................22,5 1
Azarenka - Paszek (2>8).........................19,5 1
Kerber - Lisicki (3>7)...............................21,5 1

Темата за типување е затворена! Не знам зашто, али молам да ми се рачунаат мене типовиве. :) Игор Ј.

Ooops, заборавив да ја отклучам. Благодарам што ме потсети, баш ќе одев да спијам сега. Копирај го мислењето таму и да го избришам од тука :)

Све обратно играш а? :D

Ќе прајме пак муабет :)

мора да барам двојки, да земам некое поенче па да се вратам во борба за најдобар типувач за Вимблдон, но скоро невозможно е. :D

Ќе прајме пак муабет :)

мора да барам двојки, да земам некое поенче па да се вратам во борба за најдобар типувач за Вимблдон, но скоро невозможно е. :D
Ако не играм јас до крајот може и ќе се вратиш во борба :D

Djokovic - Mayer (1>9).....................30,5 +
Federer - Youzhny (2>8)..................32,5 +
Murray - Ferrer (3>7)........................40,5 +
Tsonga - Kohlschreiber (2>8)..........39,5 +

Може некој да ми објасни што знаци ова 30,5 + , - 1<9 ? 2<8?

Djokovic - Mayer (1>9).....................30,5 +
Federer - Youzhny (2>8)..................32,5 +
Murray - Ferrer (3>7)........................40,5 +
Tsonga - Kohlschreiber (2>8)..........39,5 +

Може некој да ми објасни што знаци ова 30,5 + , - 1<9 ? 2<8?
30,5 ти е границата во гејмови, ти типуваш дали ке биде повеќе или помалку т.е + или -. Денеска Ноле заврши, 6-4,6-1,6-3 ако не се лажам и тоа ти се 26 гејма односно - излезе. А тоа во загради ти е гејмови по сет...во првиот сет да се играат повеќе од 9, во вториор повеќе од 8 итн итн...

Конечната ранг листа за Вимблдон се уште не е готова, не бев во можност да ја напрам поради тоа што не бев дома. Вечерва ќе биде готова, од прилика можеби и си знаете кој ќе е најуспешниот типувач, сепак следно типување ќе биде првото коло од Олимписките Игри во тенис што треба да биде за околу 2 недели (28. Јули).

Конечно најдов некоја минутка за последните ранг листи од Вимблдон, како и комплетната на која најуспешен е pirlo21 со 208 поени. Втор е Петар Р. , додека на третата позиција за овогодинешниот Вимблдон се наоѓа RocknRolaa со само 4 поени повеќе од четвртиот типувач, Cold Breath. На крајот, Топче заврши на петтата позиција за Вимблдон 2012 иако водеше во неколку кола пред крајот.

Се гледаме за околу 2 недели, 1-2 дена пред почетокот на олимписките игри ќе ги напишам типовите и ќе ве цитирам во оваа тема со цел да знаете дека се враќаме со типувањето, до тогаш одморете малце :D

30,5 ти е границата во гејмови, ти типуваш дали ке биде повеќе или помалку т.е + или -. Денеска Ноле заврши, 6-4,6-1,6-3 ако не се лажам и тоа ти се 26 гејма односно - излезе. А тоа во загради ти е гејмови по сет...во првиот сет да се играат повеќе од 9, во вториор повеќе од 8 итн итн...
Snoopy- , со цитирањето на горново мислење уште еднаш се докажува дека не ги читате првите мислења од темите, во темата за типување ви е се практично нацртано. Еве уште еднашка ќе повторам, во заградите бројките т.е. на пример 2>8 или 3>7 значи дека доколку играчот т.е. фаворитот кој секогаш стои од левата страна, ако типувате на него добивате 2 или 3 поени, во зависност од бројката напишано лево од знакот " > ", а во случај на другиот пример добивате 3 поени за победа на фаворитот, односно 7 за победа на аутсајдерот.

Пофалба за kazioX кој во едно од последните типувачки кола ги погоди сите 4 натпревари, притоа го извлече максималниот број на поени од нив. :)

Еве го неговото мислење :
Kerber - Radwanska (4>6)....................21,5 2
Williams - Azarenka (4>6).....................21,5 +
Djokovic - Federer (3>7).......................41,5 2
Murray - Tsonga (3>7)..........................41,5 +

^Не успеав за малце да го стасам Пирло и да бидам прв али ај нема везе добро е. Се извадов за Ролан Гарос. Ептен слабо типував таму :D Се гледаме за 2 недели :)

@Invader
@kikosurup
@Cold Breath
@RocknRolaa
@Види Фотос
@pirlo21
@ManUtdChampions
@Chiksy^
@Петар Р.
@NiKsaaa
@Фил Ајви
@Vikec.oh
@Enis_gv
@Мартин Јунајтед
@пироман
@Charlie_1
@Casandra
@Figaro
@sickjoce
@Топче
@Gunner4ever
@Македонче-Мк
@Iceboy
@Vladimir95
@Архивист
@Мартин`
@stefan-kobe
@kazioX
@Anon
@jyvation
@Флојдерка
fidanmk
Мартин`
Jan Polat
yahji
Carter
ColdSky

Повеќето се означени, другите се надевам дека ќе разберат во меѓувреме дека се враќаме со типувањето за US Open. :)

Типовите се поставени во темата за типување, може слободно да почнете.

Ќе се прави ранг листа само за US Open, и за секој следен турнир ќе се прави ранг листа само за истиот, така ќе биде попривлична играта за оние кои претходно не ја играле. Ова е шанса и доволно време за да повеќето типувачи типуваат за првиот ден и направат одличен скор со кој понатаму би конкурирале за титулата " Најдобар типувач за US Open 2012 ".

Има и новитет во играта, порано можеше да се типува само 1,2,повеќе или помалку. Од US Open па во иднина ќе може да се типува точен резултат, на пример :

Blake - Lacko (3>7)............................39,5 3:2

Доколку го погодите мечот на точен резултат, тогаш добивате 3 пати повеќе поени од поените кои се добиваат за обичен тип на вашиот тип. На пример во случајов се добива 3 поени за обична победа на Blake, а доколку го погодите точниот резултат по сетови, тогаш добивате 9 бодови, или доколку имате типувано за победа на Lacko со точен резултат, тогаш добивате 21 бод. Кај жените ќе се добива дупло поени при погодување на точен резултат, но нема да ги има во понудата за првиот ден.

Игор Ј.
Јас сум Мартин Јунајтед само променив име...немора да ја менуваш табелата сеедно ми е дали ќе ме пишува по стариот или новиот ник :)

Игор Ј.
Јас сум Мартин Јунајтед само променив име...немора да ја менуваш табелата сеедно ми е дали ќе ме пишува по стариот или новиот ник :)

Без разлика, од сега ќе се прават табели само за турнирите. Значи се прави од првиот до последниот ден, а потоа за секој нов турнир, нова табела. :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom