Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се исплати мн камата ќе треба да им плаќам на овие потрошачките кредити.
Да, ама добивката нема да мораш да ја делиш со никого! Наместо 50% добивка, вака ќарот ќе ти биде 90%, а на плаќање камати ќе потрошиш само 10%

Да, ама добивката нема да мораш да ја делиш со никого! Наместо 50% добивка, вака ќарот ќе ти биде 90%, а на плаќање камати ќе потрошиш само 10%
Ne, ako godisnata kamatmata stapka mi e 10%, plus 2% za provizija za kupuvanje/prodavanje, togas samo za da si gi vratam parite, akcijata sto ke ja kupam treba da porasne najmalku za 12 % za edna godina, i samo eventualno rast na akcijata nad tie 12% ke mi pretstavuva profit.

Јас лично повеќе би бил загрижен за реализирање на гаранцијата за загубите, отколку за делењето на добивките. :)

Најпосле ако веќе некој сака да дели 50% од добивката за возврат на оставањето на одлуките за инвестирање на некој друг, тогаш зошто тој некој не би ги вложил парите во инвестициски фондови чија стручност сепак звучи како поголема сигурност од стручноста на некој непознат поединец?

Јас лично повеќе би бил загрижен за реализирање на гаранцијата за загубите, отколку за делењето на добивките. :)

Најпосле ако веќе некој сака да дели 50% од добивката за возврат на оставањето на одлуките за инвестирање на некој друг, тогаш зошто тој некој не би ги вложил парите во инвестициски фондови чија стручност сепак звучи како поголема сигурност од стручноста на некој непознат поединец?
Одам со All in, не мислам на загубите
Инску јас би ја бирал акцијата што ќе ја купиш и на твое име ќе си биде акцијата, и ако има профит ќе ми дадеш дел.

...и ако има профит ќе ми дадеш дел.
A aко има загуба? Кје надокнадиш со пари кои ако ги имаш нема да ти треба инвеститор?
Звучи како да сакаш да започнеш/направиш инвестициски фонд. Но најважната работа која ти фали во овој sales pitch, е кредибилитетот. Ете како ќе го убедиш потенцијалниот инвеститор/партнер дека поседуваш знаење за пазарот и дека ќе направиш добар избор?

Токму тоа е страшниот дел... :)

Ете како ќе го убедиш потенцијалниот инвеститор/партнер дека поседуваш знаење за пазарот и дека ќе направиш добар избор?
Со тоа што му гарантирам дека нема да има загуба. Знаење не можам да гарантирам никако за жал.
Автоматски споено мислење:

Со тоа што му гарантирам дека нема да има загуба. Знаење не можам да гарантирам никако за жал.
На пр. Ако вложош 10.000 ЕУР, јас ќе гарантирам дека ке ти покријам загуби до 1.000 ЕУР. И секако ако гледаш дека тоне акцијата ќе ги продадеш пред загубата да ги надмине тие 1.000 ЕУР што ќе ти ги покријам.

Инску јас би ја бирал акцијата што ќе ја купиш и на твое име ќе си биде акцијата, и ако има профит ќе ми дадеш дел.
Оди со leverage чим си All in.

Еве дај на некого 1000 евра, тој ќе инвестира 10000 евра во акција по твој избор. ако оди нагоре делите по половина + ти ги враќа 1000 евра, ако оди надолу продава на 9500 евра и ги задржува твоите 1000 евра.

Fair enough?

Оди со leverage чим си All in.

Еве дај на некого 1000 евра, тој ќе инвестира 10000 евра во акција по твој избор. ако оди нагоре делите по половина + ти ги враќа 1000 евра, ако оди надолу продава на 9500 евра и ги задржува твоите 1000 евра.

Fair enough?
Kako si siguren deka so 10.000 evra investieani koga ke treba ke izlezes samo so 500€ zaguba.
Ne realen vie muabetot.
Znaete li kako e koga ke se stvori guzva na prodazna strana ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom