Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби најавите за евентуален датум за преговори имаат влијание на ситуацијата.

За КББ ти треба подетална анализа неверувам дека некој тука ја анализирал, а дека ти е касно касно е. Држи се до МСЕ, кај што повеќе го разбираш пазарот и развојот е повидлив...

Али ти си знаеш

Другар муабетот ми беше сакам да инвестирам во београтска берза на комерцијална банка - Белград па ме интересираше некој да каме мислење

Колку побарувачка има за КМБ што иде волку 5 % ?
Каде е најголем прометот денес кој може нека пише ?

За КББ ти треба подетална анализа неверувам дека некој тука ја анализирал, а дека ти е касно касно е. Држи се до МСЕ, кај што повеќе го разбираш пазарот и развојот е повидлив...

Али ти си знаеш
Баш така. Имаше ликови кои купуваа ОХБ на 6700, па кај се сега? Муабетот ми е, ако немаш инсајд инфо на колку ќе помине трансакцијата, може не само да не заработиш туку и да изгориш, пошто пазарот веројатно ќе ја прецени акцијата. Моментално банките во Европа се на многу ниски гранки и тешко е да се очекува добра цена.

Што не значи дека некој нема да плати 10К за КМБ. Не знам која му е математиката на Чифлиганец, ама ако мисли да обезбеди 51% ќе му требаат уште многу десетици милиони. За тие пари можеше да си купи неколку од помаливе банки ама 100%.

Интересна ми е ситуацијата визави странските инвеститори. Пред само 2 години ЕБОР искочи на 2,5К, а Ист Капитал на 3,7К, и тоа со судни маки. За сега откако стекот на странски инвести падна под 5%, банката да се трејда на 7,5К као од шала. Одеднаш банката која скурца 150М евра на нефункционални кредити во рок од 3-4 години работи перфектно!

Која е пораката кон странските инвести? Не верувам дека во догледно време некој ќе стави евро во овие наши ткн. блу чипови!

Konecno nesto novo,odlicen primer za drugite kompanii da go sledat
Автоматски споено мислење:

Колку побарувачка има за КМБ што иде волку 5 % ?
Каде е најголем прометот денес кој може нека пише ?
Screenshot_20200113-124121_Samsung Internet.jpg

Attachments

• Screenshot_20200113-124318_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200113-124318_Samsung Internet.jpg
    220 KB · Прегледи: 48
Последно уредено:
Знае ли некој дали сеуште се наплаќа пристапот до мтрејдер преку КМБ

Најверојатно ролеркостерот на КМБ ја стигна највисоката точка, последниве саат време се повлекуваат куповни а поминуваат и трансакции по 7,5К иако пред саатипол имаше трансакции на 7,7К. Ова премногу потсетува на есента 2007 :)

Плус гледам дека денес покрај КМБ, АЛК и МПТ, полека залет земаат и оние помлаку популарните како СТБ, ГРНТ, ТЕЛ и сл.

Не сакам пак да се случуваат 2007/2008 и периодот потоа, доста беше еднаш :(

Па аутсајд инфо нигде не видов. Скролај скролај нема ништо. Некој директор сменет и толку.

Некои акции отидоа по 2-30% за недела дена а никаква нова информација. Мојана инвестиција на Насдак објави дека нашле лек за Алцхајмер па отиде 30%. Овдека од чиста мира бум.

Мислам очигледно е шпекулација или инсајд, ама каков мене бар не ми е познато.

Ne znam sto e cudno veke site zborat za KMB na 8000 so prinos 8% na tie pari za dva meseca...MPT se natovarija na 80.000 za do 100.000 ...STB na 1200 denari i 100 denari se dosta pari a GRANIT na ovaa cena e bagatela :)
Nema baloni cista matematika ako ne vi e jasna prasajte gi fonndovite tie kako lesno kupuvaat ALK kako da se dzabe :)

Никој не очекуваше за волку кратко време КМБ да дојде 7.500 .. сите ја прогнозиравме дека 2019 ке ја заврши накај 6.000 ..
Од еднаш рипна цената на 7.500 ..
Цела година претходно стоеше 5.500
Ај сега нека биде паметен и нека каже кај ке застане КМБ плус одат годишни извештаи , тој сигурно ке биде над 25 милиони профит

За Макпетрол се вели дека 99 % е завршена работата само се чека официјално процедурата и да се префрлат парите на нивна сметка бидејки сега биле на посебна сметка ..

Е сега ако им се префрлат парите во Јануари тоа значи мислам профитот ке оди за 2020, но добра зделка ке биде тоа за нив 32 милиони евра не се мали пари ..

Последно уредено:
Никој не очекуваше за волку кратко време КМБ да дојде 7.500 .. сите ја прогнозиравме дека 2019 ке ја заврши накај 6.000 ..
Од еднаш рипна цената на 7.500 ..
Цела година претходно стоеше 5.500
Ај сега нека биде паметен и нека каже кај ке застане КМБ плус одат годишни извештаи , тој сигурно ке биде над 25 милиони профит

За Макпетрол се вели дека 99 % е завршена работата само се чека официјално процедурата и да се префрлат парите на нивна сметка бидејки сега биле на посебна сметка ..

Е сега ако им се префрлат парите во Јануари тоа значи мислам профитот ке оди за 2020, но добра зделка ке биде тоа за нив 32 милиони евра не се мали пари ..
Da ne vi kvaram esapot ,ama neli nekako vi se cini deka tie 32 mil.se vkalkulirani vo ovaa cena?:sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom