Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба да се занемари фактот дека и на светските берзи посебно во САД има голем раст на цените. Еве пример Епл има едноцифрен раст на добивката, а 100% раст на цената на акцијата.

Ме чуди како на сите добри вести ГРНТ сеуште нема поголем раст. Само од акциите на КМБ имаат скоро 5 М евра добивка, плус основниот бизнис. Тука би требало да има раст.

Друга акција која треба да потегне е ТЕЛеком. Нема смисол да се тргува на цена со дивиденден принос од скоро 6%, кога АЛК пример оди на под 2,5%. Тука очекувам брза корекција
Во која насок со раст на Тел или со пад на Алк :) прашање од милион долари

Moze li nekoj da mi pusti bid/ask za Granit po cena i kolicina? Fala.

Здраво на сите јас сум аматер во инвестирање, прочитав голем дел од сите коментари и добри совети и врз основа на Вас имам убави вложувања и проходи, пред година ипол во АЛК,КМБ и малку СБТ од ова ништо не сум продал но сакам да извадам некои 5-6000$ и да ги вложам во Комерцијална Банка Србија па би го ценел вашето мислење.

П.С Во Србија на големо се збори за продажба на Комерцијална Б Србија за 450М и тоа на НЛБ Словенија

Jas neznam kakov znak cekas za izlez od KMB i SBT??
SBT - ako si vlagal 2200 imas 30% rast ..
KMB - ako si vlagal 5000 pak imas 30% rast...

Здраво на сите јас сум аматер во инвестирање, прочитав голем дел од сите коментари и добри совети и врз основа на Вас имам убави вложувања и проходи, пред година ипол во АЛК,КМБ и малку СБТ од ова ништо не сум продал но сакам да извадам некои 5-6000$ и да ги вложам во Комерцијална Банка Србија па би го ценел вашето мислење.

П.С Во Србија на големо се збори за продажба на Комерцијална Б Србија за 450М и тоа на НЛБ Словенија

Jas neznam kakov znak cekas za izlez od KMB i SBT??
SBT - ako si vlagal 2200 imas 30% rast ..
KMB - ako si vlagal 5000 pak imas 30% rast...

Другар муабетот ми беше сакам да инвестирам во београтска берза на комерцијална банка - Белград па ме интересираше некој да каме мислење

Продажбата на комерцијална Белград одамна е договорена т.д. не сум сигурен дали веќе е доцна.

Знае ли некој на кој начин ќе се консолидираат Охридска банка и Шпаркасе, и што точно ќе се случи со акциите од ОХБ?
едит: Шпаркасе има книговодтсвена вредност 3892 ден, а Охридска 8311 ден. (податоци од 31.12.2018)

Последно уредено:
Не е никаква тајна. Не правев некоја анализа за чии брокерски услуги се најдобри моментално ако ти е тоа прашањето.
Инаку веќе сум влезен од пред месец дена преку Илирика, провизии околу 1% по трансакција можда нешто помалку иако зависи од големината на позицијата.
Парите ти ги префрлаат на online платформа на Илирика Словенија и после комплетно онлине работиш на платформата (купи-продај со онлине назлози).
Имаат некои фиксни трошоци за одржување на сметка на годишно ниво ама не е многу околу 50ЕУР мислам дека испаѓа годишно.
А што мислиш за он лине платформа без брокер. Сам да креираш. Како што гледам се нудат разни по интернетов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom