Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Интерсно е кај Гранит дека има многу акционери со помали удели, да не има некој информација да не се обидува некој да се окрупни.

Изгледа фондовите почнаа да влегуваат, сигурно знаат нешто плус што ние не знаеме.

Фин промет денес со КМБ, 200.000 евра. Ќе биде интересно за 2-3 недели кога треба да се објави планот за дивиденда, мој тип 150 ден нето.

Фин промет денес со КМБ, 200.000 евра. Ќе биде интересно за 2-3 недели кога треба да се објави планот за дивиденда, мој тип 150 ден нето.
Јас типувам на 180денари нето :D

Јас типувам на 180денари нето :D

Оптимистички (y)

Сепак математиката вика лани бруто дивиденда 125 денари, добивката сега е зголемена за 48%, значи 125 х 1.48 = 185 денари бруто максимум би требало да се очекува.
А мојата логика е 340 денари добивка х 50% пејаут = 170 бруто = ~150 нето, па да видиме за скоро

Рано е план за дивиденда во април мај ќе се знае по собрание...инаку и јас мислам дека ќе биде толку окулу 150 ден.

Лани повеќето чекале на први да ги објават резултатите. Интересно е како Комерцијална на толку комплексна компанија ептен рано ја финишираат завршната сметка.

Лани повеќето чекале на први да ги објават резултатите. Интересно е како Комерцијална на толку комплексна компанија ептен рано ја финишираат завршната сметка.

Комерцијална навреме ја финишираа завршната сметка и навреме ја објавија. Јас се чудам што прават другите и зошто калкулираат со објавувањето на извештаите?
На пример, ако не се лажам банките до НБРМ имаат обврска до 15 јануари да ги испратат финансиските извештаи.

Комерцијална навреме ја финишираа завршната сметка и навреме ја објавија. Јас се чудам што прават другите и зошто калкулираат со објавувањето на извештаите?
На пример, ако не се лажам банките до НБРМ имаат обврска до 15 јануари да ги испратат финансиските извештаи.
Не верувам да тактизираат. Едноставно рокот од централен регистар е 28/2 така што сите постепено си ги тераат работите зошто сепак е комплексен процес.

За ова што велиш ти со НБРМ не сум слушнал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom