Македонска народна музика и наши легенди

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување
Е само во дискотеки што не се пушта.
И кој е кривецот за тоа, па си имаме и македонска музика за дискотеки...
Шо ќе кажеш за ремиксите на Вања Лазарова?
20081025_010522_FC5D35A77CF1DB4.jpg

Не знам што да кажам на ова мене одвратна ми е за слушање така да за ценење ја ценам ама не ја слушам на кој му е убава нека слуша...

зашо не е музика...некој звук од друга димензија е

Порано со другарите на заебанција рокавме вакви песни со акустична гитара. Ама стихојте „Кажи, кажи верно либе, кого љубиш освен мене“, никоаш немат да ги разберам. Ем верно либево, ем друг да љубит. Прос народ.

Точно. Кога фолк музичарите, вистинските луѓе задолжени да го запознаат народот со македонската народна музика се бават со турбофолк и сквернавење на народната музика, тешко дека народните песни ќе бидат ценети. Среќа што тука се етно музичарите како Драган Даутовски, како и етно бендовите Синтезис, Баклава, рок групите како Леб и Сол, и неколкуте поп музичари како Тоше кои многу попосветено се бавеа со македонскиот народен мелос.

Среќа што тука се етно музичарите како Драган Даутовски, како и етно бендовите Синтезис, Баклава, рок групите како Леб и Сол,

Vlatko%20Stefanovski.jpg

610x.jpg

taina-sexy00.jpg

519x999.jpg

jelenajovanovic.jpg

Јас мислам дека едните можат да наполнат училишна спортска сала со публика а другите стадион.

Македонска народна музика

Видов дека нема тема за нашата народна музика а има толку многу убави песни! Сакам оваа тема да биде за вашите омилени песни.
Мене лично најдрага песна ми е Три години лудо болна лежам. ја пееше Мерсиха на 100 години од Крушевската Република! Ја знаев од претходно но кога ја слушнав тогаш се израдував, прекрасна песна, но многу многу тажна. е надевам дека слушате Македонска народна музика и дека си ги потпевнувате песните и без некој повод :back:

незнам каде да пишам па еве овде,ако има некој да ми ја прати песната оди вака рефренот-Солзи врели нека пресушат.... мислам дека е од Марјан Коцев.

Иначе слушам народно само на Свадби имендени... :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom