Какви народни лекови и бакрачи, ништо не помага, само операција. Се имам два пати оперирано од ова, вториот пат и мене требаше да ми ја остават раната отворена, ама некако ме закрпија. Потребно е после операција одржување на хигиена, бричење редовно а пожелна е трајна депилација за да се намалат шансите да се повтори пак. Никој не ги знае симптомите зашто се појавува, се претпоставува дека е од премногу седење, ако е премногу влакнест човекот(не мора да значи). Не се заебавајте, одете на доктор одма штом приметите, можат да настанат 300 компликации од ова. Инаку првите симптоми се мала болка, како израсток имаш под опашката. Може да се отвори одма, а може и да си собира крв/гној, па по некое време да пукне. Сум пробал вториот пат со црна маст, демек тоа помагало, со една друга маст од билкари, со трета маст, џабе беше, не се затвараше отворот и си течеше стално. За операција секаде различно, во систина ко што ми кажуваа за 2 дена те пуштале дома, ласерски те сечеле, ни крв ни ништо. Ја во државна праев, лабаво 10 дена си лежев, ни јадење ни ништо, само сок и вода.