Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
...
уште и ми покажуваше што ми вади.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...
уште и ми покажуваше што ми вади.
Мене така на живо ме сечеше за да истече гноjот.. не сакам да го доживеам тоа повторно. Ко да штедат на анестезиjа..Денес сватив колку бил во право министерот за здравство со неговиот предлог за плата по учинок на докторите!!!!!!!!!
Ко да сака да заштеди скапоцено време од животот. На брзина ќе те потсече и ајде пријатно. Не гледа дали убаво ја исчистил раната. Само ќе ти рече ако има нешто дојди другата недела на контрола.Мене така на живо ме сечеше за да истече гноjот.. не сакам да го доживеам тоа повторно. Ко да штедат на анестезиjа..
Се оперирав од чудово пред 3-4 дена, ваљда помина добро, ќе видиме колку време ќе ми треба да зарасне раната. Е сега, имам едно прашање. Ќе си го прашам и докторот, ама си реков да прашам и тука да видам некој ако има искуство со ова да каже.
Тоа што сакам да прашам е: Колку време откако ќе зарасне раната ќе треба да се пазам и да избегнувам физички активности? Пошто во активностите на кои мислам има и вежби кои вклучуваат наведнување и ширење на нозете, работи кои моментално не смеам да ги правам. А тука се и стомачните, при чие изведување нели има директен притисок на местото каде што е раната.
После колку време би можел да правам такви физички активности? Имал некој искуство со ова?
Искрено да ти кажам не знам како изгледа зошто не можев да го видам. А се појавува над процепот 1-2 сантиметар. Како и да е ќе мораш да идеш на доктор оти или го имаш ова или хемороиди. И двете се лоши само што ова 90% се остранува со операција (интервенција), а хемороидите ќе ти дадат некои масти да го мачкаш местото за да ти поминат. Доколку имаш крв послем идење во тоалет тогаш имаш хемороиди зошто во некои случаји тече крв, а со Синус Пилонидалис ти тече гној. Сега не знам каква е процедурава со новиов систем во здраствово, но јас кога имав бев до матичен и без да ме прегледа оти ми беше срам ме прати на пластична во државна. Докторката што ми правеше операција се викаше Лилјана, презимето не и го памтам.Некој да го опише ова какво е ? Како топче е позади кај процепот или? И кај кој доктор сте оделе?
Па немам крв,али кога ќе пипнам кај процепот е како мрсно/влажно па тоа може да е гнојот.Тебе после операција колку време ти требаше за заздравување,гледам на секој различно е.Во понеделник ќе идам на лекар па ќе видиме што какоИскрено да ти кажам не знам како изгледа зошто не можев да го видам. А се појавува над процепот 1-2 сантиметар. Како и да е ќе мораш да идеш на доктор оти или го имаш ова или хемороиди. И двете се лоши само што ова 90% се остранува со операција (интервенција), а хемороидите ќе ти дадат некои масти да го мачкаш местото за да ти поминат. Доколку имаш крв послем идење во тоалет тогаш имаш хемороиди зошто во некои случаји тече крв, а со Синус Пилонидалис ти тече гној. Сега не знам каква е процедурава со новиов систем во здраствово, но јас кога имав бев до матичен и без да ме прегледа оти ми беше срам ме прати на пластична во државна. Докторката што ми правеше операција се викаше Лилјана, презимето не и го памтам.
Една недела лежење само на стомак во болница. Кога ме пуштија дома почнав да одам ама 2 недели неможев да седам и да лежам на грб. Исто така во болница не смеев да јадам и кога ме пуштија само манџи јадев за да имам течна столица, зошто ако имаш тврда столица може да ти пукнат конците. Па заради тоа ослабев 15 кила. Конците ми ги извадиа послем еден месец од операцијата.Па немам крв,али кога ќе пипнам кај процепот е како мрсно/влажно па тоа може да е гнојот.Тебе после операција колку време ти требаше за заздравување,гледам на секој различно е.Во понеделник ќе идам на лекар па ќе видиме што како![]()