Потребни ми се прозорци со максимална изолација на звук - ве молам за совет

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Значи стариве прозорци ке ги менувам, немаат најдобра изолација а и имаат многу мала изолација за звук - скоро никаква да не кажам.

А во дворот брат ми чува едно многу гласно куче, кое со своето лаење ме иритира. Па би сакал да поставам нови прозорци со НАЈГОЛЕМА можна изолација на звук. А и не само ради кучето...

Дали се ефективни овие изолации? Пример ако кучево го слушам со 100% звук, со прозорциве ке допринесат ли звукот да се намали на незнам....... 30% ?

Бидејки не сум упатен, ве замолувам за совет, секој еден збор е добредојден.
https://www.facebook.com/pvcprozorialuplast?ref=hl

Сите почнаа да продаваат ПВЦ прозори, има доста превари. Ова е листа на атести кои треба да ги поседуваат квалитетните прозорци:
http://www.pvcstolarijamond.rs/stolarija-atesti.php

Комбинација дрво алуминијум, малку е поскапо но ги содржи сите добри страни и на едното и на другото

alu-drvo-1.jpg

jas sakam da stavam pvc prozori ama mnogu slusam deka vlaga se pojavuvalo.. i toa ne samo od eftini bugarski tuku i od kvalitetni germanski.. znam deka ke pisete kao "mora da se loftira cesto" ama ne e toa resenie.. kazete sofet.. dal da stavam pvc ili da si gi restavriram drvenive sto gi imam

jas sakam da stavam pvc prozori ama mnogu slusam deka vlaga se pojavuvalo.. i toa ne samo od eftini bugarski tuku i od kvalitetni germanski.. znam deka ke pisete kao "mora da se loftira cesto" ama ne e toa resenie.. kazete sofet.. dal da stavam pvc ili da si gi restavriram drvenive sto gi imam
Такви проблеми го има 3 и 4 коморни затоа земај 5 или 6 коморни и че немаш гајле инаку поминаа односно ги надминаа вакви проблеми еве јас го имам 6 коморниот веќе три зими и не сум видел нит сум забележал влага се е дихтувано затоа во собава ќе се појави кондензација што е нормално затоа се препорачува одвреме-навреме да се проветрува .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Такви проблеми го има 3 и 4 коморни затоа земај 5 или 6 коморни и че немаш гајле инаку поминаа односно ги надминаа вакви проблеми еве јас го имам 6 коморниот веќе три зими и не сум видел нит сум забележал влага се е дихтувано затоа во собава ќе се појави кондензација што е нормално затоа се препорачува одвреме-навреме да се проветрува .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

tolku zaradi kondenzacijava se pojavuvalo vlada.. jas znam deka kondenzira, zatoa e vlagava..

tolku zaradi kondenzacijava se pojavuvalo vlada.. jas znam deka kondenzira, zatoa e vlagava..
Е па што очекуваш за просторијата кога е топло и кога е ладно и прозорците се добро затнувани и не попушта воздух затоа има влага ама само на внатрешно стакло,но не и надворешното. И дрвените прозори ако е добро затнуван и не попушта воздух и пак истото.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Кондензацијатае една од ретките мани на пвц прозорците. мислам дека бројот на комораите не е важен, туку тука е во прашање е појавата на различни темепратури во просторијата и надвор.Кај дрвените прозорци оваа појава не е толку изразена затоа што дрвото е попорозно и постои некоја циркулација на воздух, додека кај ПВЦ тие дихтуваат скоро 100%. Единствено решение е проветрување, ништо друго.https://www.youtube.com/watch?t=91&v=qhL1oR4Si1g

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom