Изложби на кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
SaltNPepa па он со тебе не се поздрави и не ти се претстави кога ти беше сама, а не пак утре кога ќе бидеме ние двете заедно :D

Па ти се срамиш да се запознаеш, а не ние :LOL:

Еј ја отеравме темата во чет муабет, ај префрлете се на ФБ :)
Ме имате и двете на ФБ,можеме групњак (групен чет :D)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Не е место за прашањево, али Пит Бул се носи на изложби или не е признаена раса ?

Стафордот не е Пит Бул разбираш што сакам да кажам, или да зеам Питот на изложба и да речам дека е Стафорд ?
Имаш педигре ? И што пишува во него ?

Немам слушнато за Пит Бул со педигре, не е признато како куче разбираш ?
Прашањето беше повеќе реторичко ...
Како планираш да изнесеш куче на изложба без педигре.

А зашто би вадел за пит педигре?
За на изложби.
Али неговите родители немаат педигре, и таткому и мајкаму од борбени фамилии се, и за тоа ги користеле, па јас ја земав мајкаму, мирна беше не се давеше, а таткому е давач па не им требаат педигреа :)
А мојот е манекен за изложби, али јебига нема педигре.

Мора да имаат педигре и мајката и таткото и 5 генерации предци уназад.
Педигриња за Пит Бул има, ако се регистрирани во нивната матична асоцијација, односно само во Америка.
Усно пренесено од овој татко, од таа мајка, од оној дедо од таа баба ... тоа не е педигре.
Ако нема документирани податоци 5 генерации наназад, значи педигре нема.
Питот не е признат во ФЦИ како раса, само некои кинолошки асоцијации во Америка го признаваат, со нивни посебни родовни книги, стандарди и резултати од изложби.
Ама и така од вкупната популација на Питови низ светов, мислам дека одвај едно 10% се со документирано потекло, се друго е бучкуруш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom