Дивље јагоде во - Колосеум

• Креатор на темата Креатор на темата NelTu
  • Време на започнување Време на започнување
Немам збор за вас, стварно.
Се исти членови на форумов уништуваат теми, па добро господа ако не ви се допаѓа концертот зошто мора да пишете овде? Макар нека има само 1 мислење, не мора да труете тема.Ако ти се здодевни, глупи (незнам какви други, не мораш да ја отвараш оваа тема а не пак да напишеш дека не би отишол на концерт. Има народ кој сака да оди на овој концерт, има народ кој ги обожава, ти неможеш против секој што сака да слуша.
Брее каков народ, од досада незнајте што да правите.

Јас ке идам, и ми можите нешто ? Ги сакам, ги слушам и уживам со нивната музика.

Единствено Шејла ми се свиѓа. Се друго е срање.
Кога овие Ју ѕвезди ќе испоцркаат, се прашувам кој ќе доаѓа во Македонија да прави концерти?
Навистина ми одмилеа. Неможам и несакам повеќе да ги слушам, било кој од нив. Почитував порано доста Екс Ју, ама откако гледам дека стануваат се поголеми и поголеми курви во музиката ми се гадат. Неможам да паднам на ниво да слушам такви луѓе.

Единствено Шејла ми се свиѓа. Се друго е срање.
Кога овие Ју ѕвезди ќе испоцркаат, се прашувам кој ќе доаѓа во Македонија да прави концерти?
Навистина ми одмилеа. Неможам и несакам повеќе да ги слушам, било кој од нив. Почитував порано доста Екс Ју, ама откако гледам дека стануваат се поголеми и поголеми курви во музиката ми се гадат. Неможам да паднам на ниво да слушам такви луѓе.
Затоа што нема бенд кој ке ги замени. :D

Според тоа што сум видел и анализирал само квази рокери, луѓе што слушнале 10-15 бенда у животов и тоа бендови што им се познати на сите, луѓе што знаат 3 акорда на гитара, луѓе што слушаат хитови, луѓе што кога ќе ги прашаш што си одговараат рокер слушаат ваква музика. xD А дали е добра музикава или не, тоа е ствар укуса и начин на перцепирање на музика :)

Немам збор за вас, стварно.
Се исти членови на форумов уништуваат теми, па добро господа ако не ви се допаѓа концертот зошто мора да пишете овде? Макар нека има само 1 мислење, не мора да труете тема.Ако ти се здодевни, глупи (незнам какви други, не мораш да ја отвараш оваа тема а не пак да напишеш дека не би отишол на концерт. Има народ кој сака да оди на овој концерт, има народ кој ги обожава, ти неможеш против секој што сака да слуша.
Брее каков народ, од досада незнајте што да правите.

Јас ке идам, и ми можите нешто ? Ги сакам, ги слушам и уживам со нивната музика.
Оти бе, брат? Оти мораше да ти го видам мислењето? :D

Обично Бон Џови, Скид Роу, женско бендче, со просечна соло гитара, и еден ковер на некое си класично дело. Никаква иновативност. Лоши текстови.
Значи, имало у Југославија јаки бендови. Еден куп. Идоли, Шарло Акробата, ЕКВ, Дисциплина Кичме, Лајбах.

И денес има многу јаки бендови од таа сцена. Канда, Коџа, Небојша; Маргита је мртва, Нежни Далибор, Аут Блок.

Ама ...
ама ...
ама ...

сите тие бендови се донекаде иновативни и многу емотивни.

Јагодите, Сливите, Јаболката, Рибите, Чорбите, бла бла бла, немаат ништо во нив.

Искрено, јас не гледам разлика меѓу нив и Аца Лукас пример.

Ама гледам разлика на тоа подоле со цела музичка сцена во моментов:

Затоа што нема бенд кој ке ги замени. :D
Требаше да дојдеш на концертот на Елементал минатата сабота у Хавана. Ете има и меинстрим бенд. Има и уште неколку, ама сеа станав од спиење.

Абе вред е дека има милион бендови што се подобри како што вие и ги немам слушнато, ама јас за тие бендови у некоја си тема серам ли за тие? Сигурно сите бендови и бендот што го спомна Тончи може нема да ми се допадне и што треба јас да серам по бендот зошто мене не ми се допаднало, незнам штови е целта, секоја тема ја рушите така. Барем не пишете, пишете кај бендовите што се подобри, незнам што да ви кажам, споредувајте со кого сакате, и што сакате.

Абе вред е дека има милион бендови што се подобри како што вие и ги немам слушнато, ама јас за тие бендови у некоја си тема серам ли за тие? Сигурно сите бендови и бендот што го спомна Тончи може нема да ми се допадне и што треба јас да серам по бендот зошто мене не ми се допаднало, незнам штови е целта, секоја тема ја рушите така. Барем не пишете, пишете кај бендовите што се подобри, незнам што да ви кажам, споредувајте со кого сакате, и што сакате.
Јас незнам искрено по кој основ си модератор кога концептот на интернет форум не го сфаќаш? Зошто да ми кажеш ти каде да пишам? Мислам глупав е аргументов. Ако имаш нешто подобро да кажеш тогаш кажи ни, ама вака не пишувајте ако не ги сакате, е глупо.

Јас незнам искрено по кој основ си модератор кога концептот на интернет форум не го сфаќаш? Зошто да ми кажеш ти каде да пишам? Мислам глупав е аргументов. Ако имаш нешто подобро да кажеш тогаш кажи ни, ама вака не пишувајте ако не ги сакате, е глупо.
Овде на Ноќен живот сме модератори јас и Др-Аган. Xfire модерира друг подфорум на Кајгана.

Е сеа, за муабетите на темава... ми треба ладна глава за да одлучам што со темава. Досега нема чепнато ниту едно мислење. Ако се претера ќе ја избришам скоро цела тема (освен воведното мислење).

Една ствар е што кај што има позитивни мислења мора да има и негативни. Не може секој да се сложи, секој да е задоволен.

Друга ствар е што сите знаеме на кој степен падна ноќниов живот. Да бидеме реални. Колку и фановиве да го негираат ова, така е.

Се сложувам со Xfire , ако не ви се оди не мора да пишувате мислења кои го "оцрнуват" настанот ..... сигурно е дека не се добри колко што биле на времето ама има многу кои не се биле во можност да уживат во нив во тоа време, па сега сакат да го сторат тоа иако е само малку од тоа што останало од нивниот жар :)

http://www.youtube.com/watch?v=utXfQCDIask&feature=related

Омилена песна од нив ми е ова и исто така прва која ја научив за свирење на гитара и ми даде мотив за свирење понатаму а вервуам има многу такви почетници гитартисти кои се почнале со ова :D

Се сложувам со Xfire , ако не ви се оди не мора да пишувате мислења кои го "оцрнуват" настанот ..... сигурно е дека не се добри колко што биле на времето ама има многу кои не се биле во можност да уживат во нив во тоа време, па сега сакат да го сторат тоа иако е само малку од тоа што останало од нивниот жар :)

Не ги кривиме толку нив колку што ги кривиме организаторите кои ги носат по 5 пати годишно и сакаат да направат брзи пари од нив иако на старциве времето им е одамна поминато. Ова важи и за сите останати екс-ју бендови што се носат по 5 пати годишно у Македонија. Да не ги набројувам сега...

Не ги кривиме толку нив колку што ги кривиме организаторите кои ги носат по 5 пати годишно и сакаат да направат брзи пари од нив иако на старциве времето им е одамна поминато. Ова важи и за сите останати екс-ју бендови што се носат по 5 пати годишно у Македонија. Да не ги набројувам сега...

Ја не ги кривим организаторите бидејќи тие носат тоа што овците го слушаат. А се` дур има ваква маса што слушаат излитени работи ќе нема простор за ангажирање и промоција на понови бендови со поиновативна музика настрана од Криво је море или не знам ја што со исти прогресии и појќе од пола крадени песни. :)

Се си мислам дека и кога ќе бидам 80-годишен старец со моето бастунче со оперативен систем и ЏиПиЕс, Дивље Јагоде пак ќе доаѓаат барем еднаш у 6 месеца у Македонија со својата 18та постава и со некое официјално име „Кад би био Дивље Јагоде“, и пак ќе има луѓе што ќе одат да ги слушаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom