Метални или пластични цевки во купатило?

• Креатор на темата Креатор на темата little^angel
  • Време на започнување Време на започнување
Види, види... Уште не влегла у куќа, сака да наметнува мислење.

Леле ме отепавте од зафркавање за ова што прашувам. Значи во име на дечкото прашав, тој не се разбира во овие работи, а сакаше да прашаме некој што има искуство, него го интересираше, инаку мене ми е гајле :P и така нема да живеам во таа куќа :D

а на кој досега му има пукнато пластична цевка уствари??
за метални со самоиот тек на времето ке кородираат , ке почнат да течат. пластичните ги стваат над плочки од една многу глупава причина која е повеќе повразана со економичноста отколку со напукувањето. за да ги стават под плочки ке треба да го ископаат цело купатило и наново да го наредат, а тоа кошта. вака фино лепо над плочки и нека тераат до следното реновирање. инаку на ново купатило каде уште не се наредени плочките или не е малтарена куќата се клаваат нормално под плочките малтерот. кој сака купатилото да им личи на подморница со еден куп цевки ваму таму по ѕидојте. ама јбг сиромаштија.

Кај мене ги извадив металните, и ги заменив со пластични, под плочките и малтерот. Имаше доста работа и менување плочки, ама поубаво изгледа просторот. Мислам дека се посигурни од металните, и „почисти“ во поглед на долгогодишно користење, каде металните почниваат да рѓосуваат и да се разградуваат.

Во поглед на цената за монтжа, зависи колкава е бањата, ама за 10 000 местење водовод, канализација, па и плочки, со негов материјал (освен плочките, лепакот, фугирна маса..) мислам дека е доста добра, обично е некаде околу 350 денари за метар квадратен - лепење плочки, за бања од околу 8 квадрати = 11 200 денари..

Се на се, добри се пластичните цевки, и не е скап мајсорот.

Цената е добра и ниска мислам, најефтин мајстор зема 5 евра за монтажа само за плочки, додека за инсталирање на едно купатило со водовод одат 100 евра.
Инаку во секој случај ПВЦ цевки, никако метални.

... Некој мајстор им рекол дека ќе им го среди купатилото за 10 000 денари, што вклучува местење плочки, водоводна и канализациона мрежа....

Здраво, дали ќе може контакт информација од мајсторот или доколку некој друг познава солиден мајстор за водовод и лепење плочки нека даде контакт. Фала.

Барај го на реклама5 Делчо водоводџија, кај мене работеше, одличен мајстор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom