Метални или пластични цевки во купатило?

• Креатор на темата Креатор на темата little^angel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Имам прашање. Кај дечко ми во куќата ќе го прават купатилото, и сега прашањето е дали се подобри металните или пластичните цевки? Некој мајстор им рекол дека ќе им го среди купатилото за 10 000 денари, што вклучува местење плочки, водоводна и канализациона мрежа. Ќе користи негови цевки, но плочки треба сами да си земат. Е сега не се сигурни дали ќе им мести пластични или метални цевки. Прво ме интересира дали мислите дека цената е реална, и ако имаат избор, какви цевки да користат, дали пластични или метални? Фала од напред :)

Кај мене се пластични и фураат одлично а и плус поекономични се :)

Само едно ќе ти кажам дека платичните се далеку поубави од металните. прашај вистински мајстор ќе ти каже исто.

Повеќето ставаат од тие пластичните над плочки во случај на дефект да може да ги замениш без копање на плочки.

Па затоа повеќето сега ставаат платични замисли да ти пукне цевка треба да кршиш плочки и плус бетонот.

Па затоа повеќето сега ставаат платични замисли да ти пукне цевка треба да кршиш плочки и плус бетонот.
Дупла работа кај цевката ќе треба и нови плочки да ставаш. Затоа над плочка па нека пукаат вентили до утре сабајле:pos:

Дупла работа кај цевката ќе треба и нови плочки да ставаш. Затоа над плочка па нека пукаат вентили до утре сабајле:pos:

Кај мене дома пред година дена пукна цевка ама тогаш имавме овие менталниве :pos: имавме едни добри скапи плочки и замисли моравме да искршиме 4 плочки за кои срцето ме заболе ама тој спат него јадам по 2 пати сега ставивме пластична и нема галје :P

И ќе ти речат "ти снао,не кажуј многу" :icon_lol:
Хахаха, нема да речат... злато снаа имаат :P умрела циганката која ме фалела, па сега сама си се фалам. Шегата на страна, дечкото ме замоли да прашам за ова на форум, затоа нема да има што да ме караат :)

Хахаха, нема да речат... злато снаа имаат :P умрела циганката која ме фалела, па сега сама си се фалам. Шегата на страна, дечкото ме замоли да прашам за ова на форум, затоа нема да има што да ме караат :)

Јас само те предупредив...за да не ти речат и "марш у кујна".

Предност кај пластичните е и што не корозираат ;)

Може и да се бојадисаат во зависнот од бојата на плочките и убаво да се уклопат во составот на бањата!

Имам прашање. Кај дечко ми во куќата ќе го прават купатилото, и сега прашањето е дали се подобри металните или пластичните цевки?
Види, види... Уште не влегла у куќа, сака да наметнува мислење.

на темата:
ППК цевките (полипропиленската бела - не оние со друга боја) не кородираат, затоа се подобри за користење. Металните ги исфрлаат од употреба веќе.
Монтажата е подобро да се изврши надвор од ѕид (да не се вкопани) за побрза и побезболна демонтажа доколку дојде до проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom