GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Што се напна толку бе ? Како да мрднам со прст, ајде просветли ме, како можам јас да помогнам ? Никој тука од форумот не мрдна со прст кога тепаа кошаркарите и ракометарите (ок освен некој што беа да гледаат во живо), па сите тогаш славеа, кај беше тогаш да сереш вака ?
Никогаш не сум се расправал со некој бугарин или грк или србин за тоа што го пиша, не ме интересираат тие. Мене ме радува неговиот успех затоа што таму ја претставува Македонија, и ми е мило што Македонија има такви таленти. И знам дека тој си го направил тоа за себе, ама таму отишол да ја претставува Македонија, и тоа е она поради кое ние се радуваме.
Што не сум се радувал на успех на некој Србин ? Жити се ? Разликата е тоа што Огнен е Македонец, не сум јас од Србија па да се радувам на успех на некој србин.
Ајде докажи ни што треба ние да сработиме, ќе го сработиме тоа, па после ќе не има, нели кога треба да се сработи нешто никаде не нема.
Шетај ти.
Прво. Не ја претставува Македонија туку се претставува Себе си. Тоа што е од Македонија нема никаква врска.
Друго. Македонската публика имаше голем удел во успехот на кошаркарите и ракометарите. Не е исто да идеш во друга земја сам, и да идеш во друга земја со 10.000 твои навивачи како урлаат во сала. Значи, следствено, за нивниот успех сите имаме колкава-толкава заслуга. Отидовме со нив, се вративме со нив, ги дочекавме како богови, си добија награди, си добија кефче.
Објасни ми сега ти, што добил Огнен?
Беше да навиваш за него? Да го бодриш?
Или да го спонзорираш да му олесниш патни трошоци and stuff?
Ништо од тоа.
И како неговиот успех стана и твој, мене сеуште не ми е јасно.