Новите облакодери во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolaben2 @ YT
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ги направат..ама како е прашањето.. се ми се чини дека како аеродромот ќе биде.. фушерај и евтини материјали,па се деси нема ни пола година од отварање а кровот протече.
При облакодерите работата е многу по сериозна.
Евтини материали, калпава изградба и едно средно земетресение и црна статистика со много нули.

При изградба на облакодер, доколку не се запазат стандардите за квалитет на материјалите, можно е работниците воопшто да не стигнат да го изградат последниот кат пред да се сруши зградата.
Фушерај може да се фура на згради до 6 ката, се што е повисоко е сериозна работа.

При изградба на облакодер, доколку не се запазат стандардите за квалитет на материјалите, можно е работниците воопшто да не стигнат да го изградат последниот кат пред да се сруши зградата.
Фушерај може да се фура на згради до 6 ката, се што е повисоко е сериозна работа.
кај нас и онака све ставаат фуш колку да поминат поевтино а да продадат поскапо. дајбоже да ја напраат како што треба АСАЛНО зградава за утре ден да не настратаат недолжни граѓани

Леле леле.Овие има да паѓаат два пати подобро од оние во Америка.Нема да им треба бомби и терористи.:) Американциве има да ни се чудат.:cuc:
Шала на страна.Не знам дали ја гледавте емисијата на В.Ефтов кога гостин му беше типот бивши француски агент.Типот арно кажа дека повторно ќе бидеме под турско ропство,само што ова ќе биде многу полошо од она претходното.

Се повеќе сметам дека типот е 100% во право

аеродром на турците(зарем не можевме ние да стопанисуваме со него.немаше да направиме 10 споменика и ќе ги имавме парите)

40 катници на турци(Нели ќе беа прво 100 катници.И нели ќе ги гради наша компанија и ќе бидаш наши)Од каде сега турци во работава???

Рамстор(како што знаеме турски).До него фирма купи уште две огромни парцели.Се разбира турска фирма.

Турски серии во рок од 1 година се помасовно ги има на Шител тв и Канал 5(Зарем не е ова завладување со медиумите.Агентот јасно кажа како турциве навлагаат во Македонија.Даваат многу повеќе пари од другите и тотално го запоседнуваат просторот.Покрај тоа на нашиве две телевизии им ги даваат сериите за џабе пари т.е многу поевтино од шпанските,индиските итн.)Па толку ли немаат Латас и овој на Канал 5 пари да направат една наша серија или пак барем да купат некоја поскапа шпанска.Зарем малку пари земаат од пропаганда?

До крајот на годината се очекува и компанијата ЖитоЛеб т.е Жито Лукс да ја превземат турци.

Така да Македонци сме отишле јабана.
Да се надеваме дека кадииите ќе бидат добри.:unsure:

1.Колку фирми помали и поголеми се во сопственост на јужниве комшии, па немаме некоја голема контрареакција?Не знам зошто толку кревање паника за Турците, не е некоја голема разлика.Инвеститор ко инвеститор.Побитно е материјалите да се ок и градбата да е добра.
2.Аеродромот е под концесија.
3.Оф-топик, од кај ти се информацииве за Жито Леб?

Дај бе некој инвеститор овде во Центаров наместо споменици, нас маалава да не решат :(. Што убаво ќе ни дојдат и нас едни вакви, во замена за куќичкиве од турско време, кој сака нека инвестира :D:D. Инаку мене убави ми изгледаат.

BIG_TN_89210Untitled-2rmx1.jpg

Се си е на место ... меѓутоа нели претерано е тоа што само Аеродром Го Полнат со инвестиции , со ОБЛАКОДЕРИ ? o_0 !? Погоре еден коментар ( се сложувам ) наместо што начичкаа во центар толку споменици ... еден до 2 облакодери добро би дошле ... :)))

Мене ме занима кои дебелоглавци ќе си ги прчат на најгорните катови, на чист воздух и перверзија поглед??!!

Овие Џевахир Холдинг се мноооооогу јаки, 2006та година кога бев во Истанбул, трговскиот центар што им беше свежо изграден се простираше на површина од 62.475 метри квадратни и е најголем трговски центар у Европа (шести во свет). Тоа ги чинело 250 милиони долари. Сега дали се некои аматери што сакаат преку ноќ да заработат ставајќи фуш материјали? I don't think so...
http://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul_Cevahir трговскиот во Истанбул.

А во Припор нели прават облакодери? Појќе ќе ги личи у центар да ги направат место трошните куќички од турско време :icon_lol:
Не давај идеи темолам. Уште облакодери фалат во центар :facepalm:

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Во секој нормален поголем град, повисоките градби се во центарот и добар дел од нив се од деловен карактер.После идат големите станбени згради во близина на центарот, па помали и на крај плански населби со куќи.Ама кај нас или ќе спремат план и никогаш нема да го префрлат во реалност или ќе изградат нешто без план - така и Скопје е два пати осакатено, после земјотресот и во последниов период...

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Во секој нормален поголем град, повисоките градби се во центарот и добар дел од нив се од деловен карактер.После идат големите станбени згради во близина на центарот, па помали и на крај плански населби со куќи.Ама кај нас или ќе спремат план и никогаш нема да го префрлат во реалност или ќе изградат нешто без план - така и Скопје е два пати осакатено, после земјотресот и во последниов период...

Galeb,незнам зашто е нормално висококатници во центар на големите градови.. па во скоро сите западно европски големи градови тие објекти се надвор од центарот.. Париз,Берлин,Лондон..Мадрид..а во центарот се воглавном згради од 5-6 ката, во старото градско јадро..

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom