Зошто има девојки кои глумат?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
ма јас тоа ти викам искомплексирана жена што само сака да биде центар на внимание а длабоко во нејзината душа е една сиромашна и несакана личност од страната на другите и мисли дека со тоа ќе ја надокнади љубовта што и фали

sagaqua напиша:
1.Девојки ( а и дечки секако ), кои имаат свои критериуми, ставови по одредени прашања, па и меѓучовечките релации...не сметам дека „се прават јаки пи*ки„...тоа и СЕ. Познавам многу такви и девојки и дечки и само можам да им пружам рака.

2.Ако тоа за посматрачите изгледа дека некој глуми недостижност или лудило и дава слика на искомплексирана личност...негов проблем.Нека ги игнорира Бе.

3.Тоа кога се во врска, секој одлично знае што љубовта може да направи од луѓето и на какви се жртви сме изложени во името на таа љубов. Што не значи дека некој глуми па во врска се покажува вистинското лице.„Љубовта е навистина жешка,но никогаш не знаеш дали ќе ти го загрее срцето или ќе ти ја запали куќата.„

4.А глумици ( и глумци )...па веројатно има и такви и сигурно им е убаво штом се нашле во таа „професија„...се додека не се спушти завесата на штиците што живот значат.А после?...е после,некоја штица ќе ги опне толку силно што ќе останат приземјени засекогаш.:pos2:

П.С. Дивнееее....ти спаѓаш во точка 1:love2:

Баш ми е мило што мислиш така за мене, со тоа што морам само да се појаснам дека воопшто не мислев на првите три точки. Таквите луѓе, со такви цврсти ставови секој човек ги цени, исто и јас, ама се поретки се тие што држат до тоа што го тврдат наоколу со самофалење, нели ...:nesvest:
Како и да е, веќе четвртата точка ми прави мерак мх, мх, мх!:pos2: :love2:

Сите ние на овој свет сме глумци без исклучок, само некој е роден глумец, а некој е без талент, па велат дека глуми.

Не мислам дека глумат.
Мислам дека тоа е нивниот начин на однесување,аналогно на нивниот систем на вредности,според кој ги вреднуваат нештата во животот,па и во љубовта.
Тоа е посилно од нив,не се виновни што се такви.
Влечат веројатно, по некоја траума или тешко и горко искуство.Барем некои од нив.
Но,се сложувам,денес повеќето од девојките „глумат” тешки, недопирливи, фатални девојки. И да. Ќе го добијат типот, на прва, на кратко.
Тешко е кога се отфрлени.Тогаш уште повеќе, се убедуваат себе си дека биле во право, што така се однесувале и стануваат уште „понедофатливи”.
Таквите девојки,најчесто остануваат сами,без да успеат да остварат успешна врска. А и самите не знаат зошто тоа не им успева.
Еден разговор со стручно лице,може да им помогне, да го надминат сваќањето, според кое го прилагодуваат своето однесување.
Но,за тоа е потренба свест и увид во сопствената состојба.

Дивајн напиша:
Се почесто приметувам дека има девојки кои на сила се прават "јаки пи*ки", недостапни за секого, си имаат свои барања без кои не би поминал никој кај нив итн, итн, итн, а кога веќе одлучуваат да се со некого, се однесуваат пониско од секоја нормална девојка ... Знаете на што мислам, да?
Е сега, што е тоа што ги тера да се прават тоа што воопшто не се? Нели не е во ред да го прават тоа, дека многу посмешно е кога ќе им ја пробие некој таа нивна маска и кога ќе се види колку поразлична особа се криела тука ... треба да се повлечат тогаш и да престанат да глумат лудило?
Успеваат ли таквите девојки во врски или се најчесто сами, токму поради тоа?
Дали е некоја тука таков тип и ќе сака да објасни што е мотивот за такво однесување?
Дали сте биле можеби некогаш и вие таква девојка, па сте сфатиле дека не е во ред тоа и треба да се вратите во реалноста?
Дали знаете некоја таква и што мислите за неа и сличните на неа?

Ха, може е пренаку*чен воведов, ама ме испровоцира една ситуација и така ми дојде да пишам ... посмирен одговор, ќе си дадам покасно:toe: :)

п.с. Еве и прашање за мажите за да не се почувствуваат отфрлени од темава ... што мислите вие за ваквите девојки и како би изреагирале кога би ви се паднала некогаш баш таква, а го откриете тоа откако влегувате во врска?:)

Pravo da ti kazam jas sum 99% siguren deka devojkite vo karakter se skoro site isti samo nadvoresnosta e razlicna.Znaci imame ubavi i atraktivni devojki,devojki so prijatna nadvoresna ubavina i devojki so vnatresna ubavina.Se razbira site nie maskite celime za prvata grupa,i kolku povekje fraeri okolu nea,tolku povekje poeni za nea..Znaci devojka nedostapna za pogolemiot broj na maskata populacija,devojka samo za elitnite krugovi,znaci jaka picka.Obicno nie maskite imame i drugo ime za takvite devojki''kurvi''.Obicno vakvite devojki se na cena vo pogolemite gradovi kade izborot e pogolem i kade se se vrti okolu parite,a vo malite mesta ne veruvam deka bi mozele da dojdat do taa tocka i da bidat jaki pi.ki.I za ona prasanje dali uspevaat veruvam deka uspevaat,bidejki sekogas mozat da najdat nekoe maska''ovca''koe ke mozat da go vrtat okolu maliot prst i koe ke bide spremno da napravi se za taa devojka.

Дивајн напиша:
п.с. Еве и прашање за мажите за да не се почувствуваат отфрлени од темава ... што мислите вие за ваквите девојки и како би изреагирале кога би ви се паднала некогаш баш таква, а го откриете тоа откако влегувате во врска?:)

Тие се резултат на многубојни фрустрации и комплекси. На мене да ми се залепи такво некое створење кое се препичава дека е кој занае што а уствари сите ние сме исто ќе ја види вратата од надвор.:tapp:

Таквите девојки се личности кои се сами на светов, и си живеат во некој замислен свет кој ги прави посреќен. Одма се препознаваат во средината. Одма може да се познае цура на место, и цура со трип.

Таквите девојки, секогаш кога ќе го најдат "вистинскиот" дечко, ползат и по коленици за да го придобијат..

Vo 7 zbora : Zatoa Sto Ne Se Sigurni Vo Sebe

Јас немам ништо против тие девојки.
Секој го прави она што сака да го прави ( и тие исто така ) , што има лошо во тоа?

aj da probam i jas da go objasnam moeto mislenje za vakvi devojki...ne velam deka i jas nikogas ne sum se praela takva..ama mn retko i ne dotolku :pipi:
se pra jaki curi nedostizni ova ona se zanasa ama najcesto tamu kaj sho nema interes, ko ce stanuva zbor za nekoe masko sho to e zainteresirano za devojkava a taa ne e..pa so cel da si go digni egoto, aj sea ce mu se zanasam na ovaj, a i baska to ne go odbiva tuku si igra so nego....
ama ko ce dojdi situacija ta da trca po nekoj e togas od odma mu dava do znanje pa kolku mozi da bidi lesna samo so cel sho pobrzo da go dobija...ama retko pa koe masko saka taka bas na tacnaa da dobiva zenski, osvem samo ako mu smacilo od rastrcuvanje, ama retko mozis da mu go pogodis toj moment....i tuka e najgolemata greska :kesa: i uste ako ne uspej da go ima pa ce si prodolzi po staro so drugite....i taka

ali da napomenam deka ne gluma vaka samo zenskite...mnogu i maski go pra istoto :toe:

Нема јаки ПИЧКИ има само глупи ДЕЧКИ (курови).:toe:

А бре или удри или умри,ги ставам картите на маса правам двоминутна психометрија(не сум совршен можи и да згрешам,посебно ако има добра социјална маска)и ако не ми одговара чао и пријатно.

Се почесто приметувам дека има девојки кои на сила се прават "јаки пи*ки", недостапни за секого, си имаат свои барања без кои не би поминал никој кај нив итн, итн, итн, а кога веќе одлучуваат да се со некого, се однесуваат пониско од секоја нормална девојка ... Знаете на што мислам, да?
Е сега, што е тоа што ги тера да се прават тоа што воопшто не се? Нели не е во ред да го прават тоа, дека многу посмешно е кога ќе им ја пробие некој таа нивна маска и кога ќе се види колку поразлична особа се криела тука ... треба да се повлечат тогаш и да престанат да глумат лудило?
Успеваат ли таквите девојки во врски или се најчесто сами, токму поради тоа?
Дали е некоја тука таков тип и ќе сака да објасни што е мотивот за такво однесување?
Дали сте биле можеби некогаш и вие таква девојка, па сте сфатиле дека не е во ред тоа и треба да се вратите во реалноста?
Дали знаете некоја таква и што мислите за неа и сличните на неа?

Ха, може е пренаку*чен воведов, ама ме испровоцира една ситуација и така ми дојде да пишам ... посмирен одговор, ќе си дадам покасно:toe: :)

марсовче мисли дека тие девојки се свесни дека се слаби личности и тоа им е дефанзивен систем од луѓето кои би ги повредиле?
барем така мислат они...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom