Причините за излевањето на Божјиот гнев врз луѓето!

• Креатор на темата Креатор на темата !@#$%
  • Време на започнување Време на започнување
ако не сум грешка...Бог еднаш претходно збриша се што беше на светот...единствено слободната волја на Ное му беше по ќеф....кај е тука љубовта?
12 Тука, ти велам, не си во право, зашто човек не може да се мери со Бога.
13 Па зошто се препираш со Него? Тој не дава отчет ниту за едно од Своите дела.
14 Господ ни зборува нам еднаш и двапати, но човекот не обрнува внимание на тоа.
15 Во соништата, во ноќните виденија, кога длабок сон ги совладува луѓето и додека сонуваат цврсто на леглата,
16 тогаш Тој му зборува на увото на човекот, и го плаши со морничави привиди,
17 за да го одврати од неговите дела, да ја обори гордоста во човекот,
18 да ја спаси неговата душа од јамата и неговиот живот да не падне од меч.
Bog go predupredi svetot preku Noe i Noe mu kaza na togasniot svet no nikoj ne mu poveruva, i Bog ne predupreduva cel zivot da se svrtime kon nego no ako sme tvrdoglavi ke zaginime vo den so ne go znajme bilo od bolest, nesreka , nenadejna smrt i drugo....

Што е ова од вас! Крвава КУРАИШКА ВЕРЗИЈА!
Совршениот БОГ
постои меѓу сите вАС! Само треба да посакате да го видите Неговото Совршенство, Неговата безкрајна љубов!
Тој е само еден и неговиот Совршен Ислам!
Иншалах алах шуби дуби руби бам!

Поимот БОГ еволуирал како што еволуирала човековата свест.....од патолошко-инцестоидните богови на Олимп, преку гневниот и одмаздољубив Јахве (Јехова) па се до безимениот БОГ кој е отелотворување на љубовта и го жртвува својот син за спас на човештвото

интересно четиво на оваа тема е "Одговорот на ЈОВ" од Карл Густав Јунг

12 Тука, ти велам, не си во право, зашто човек не може да се мери со Бога.
13 Па зошто се препираш со Него? Тој не дава отчет ниту за едно од Своите дела.
14 Господ ни зборува нам еднаш и двапати, но човекот не обрнува внимание на тоа.
15 Во соништата, во ноќните виденија, кога длабок сон ги совладува луѓето и додека сонуваат цврсто на леглата,
16 тогаш Тој му зборува на увото на човекот, и го плаши со морничави привиди,
17 за да го одврати од неговите дела, да ја обори гордоста во човекот,
18 да ја спаси неговата душа од јамата и неговиот живот да не падне од меч.
Bog go predupredi svetot preku Noe i Noe mu kaza na togasniot svet no nikoj ne mu poveruva, i Bog ne predupreduva cel zivot da se svrtime kon nego no ako sme tvrdoglavi ke zaginime vo den so ne go znajme bilo od bolest, nesreka , nenadejna smrt i drugo....

Поточно, Бог го уништи светот (мислам на човештвото) ....

Ама апсолутно! Ја како мал не верував у Дедо Мраз колку и да ми велеа родителите, и ете зошто од него не добивав пакетче.
Или тоа што се обидува nihilista да го каже: и мојата слободна воља (според авраамовата религија) е креација на бог. Зошто ондак би се љутел на постапки кои се директна последица на таа воља?
Аааа, ако е за мислење и дискусија, терај малце покроце, пообјективно. Од старт зазеде страна, па не можеш ни да очекуваш другите да не контрираат.
Ok covece te razbiram ali voopsto nejkam da se raspravam ni najmalce so nikoj, ali mene mi bese da spodelam mislenje za Bibliskiot teks i kako go precepcirate i prifakate odnosno zazedov stav da go branam bidejki mislam deka e navistina taka.....ali so muabetot sepak stignavme dali Bog postoj ili ne i za negovata Volja.....
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:12 ---
Поточно, Бог го уништи светот (мислам на човештвото) ....
pa i jas misleva na covestvoto valjda ne mu kazvase na cvejkinjata :)) Noe gi predupredi lugeto deka ke ima potop no lugeto bidejki ne veruvaa vo Bog , ne mu poveruvaa na Noevite zborovi za potopot deka se od Bog i bog gi sotre.....a denes ni se primer za nas da se vrazumime ako sakame...

Ok covece te razbiram ali voopsto nejkam da se raspravam ni najmalce so nikoj, ali mene mi bese da spodelam mislenje za Bibliskiot teks i kako go precepcirate i prifakate odnosno zazedov stav da go branam bidejki mislam deka e navistina taka.....ali so muabetot sepak stignavme dali Bog postoj ili ne i za negovata Volja.....
shineboy на погрешно место искажуваш став. Овде има една толпа која мислејќи дека има најисправно мислење не дозволува друг да има поинакво мислење и го напаѓаат. Верувам дека изразот е агресивен атеизам ама во случајов на форумов е агресивен аналфабетизам.

--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:12 ---

pa i jas misleva na covestvoto valjda ne mu kazvase na cvejkinjata :)) Noe gi predupredi lugeto deka ke ima potop no lugeto bidejki ne veruvaa vo Bog , ne mu poveruvaa na Noevite zborovi za potopot deka se od Bog i bog gi sotre.....a denes ni se primer za nas da se vrazumime ako sakame...

Твое е дали ќе веруваш во ова,пријателе:)

Како си сигурен дека Бог постои,а за вознемјани самоуверено тврдиш дека не постојат а има толку многу докази?Мене поприфатливо ми е да размислувам во насока дека во целата работа со религиите има умешано прсти вонземска цивилизација отколку постоење на семоќен Бог кој сам со себеси е контрадикторен.
Jas Iskreno vonzemjani neam videno , ali Zemajata i Zvezdite i jas samiot sum ziv i mrdam i se okolu mene e sozdadeno i nemozi tuku taka se samo da se stvorilo od nisto ( Big Bang, Evolicija) itn....luge svestete se i razmislete podlaboko a ne samo povrsinski i da vervate vo sekoja Bajka i prikazna za Vonzemjani....
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:21 ---
shineboy на погрешно место искажуваш став. Овде има една толпа која мислејќи дека има најисправно мислење не дозволува друг да има поинакво мислење и го напаѓаат. Верувам дека изразот е агресивен атеизам ама во случајов на форумов е агресивен аналфабетизам.
Covece mislam ko ke se otvori tema treba da se praj vo vrska so nea diskusija.....a ne da se negira temata to es cela diskusija deka e pogresna...

Jas Iskreno vonzemjani neam videno , ali Zemajata i Zvezdite i jas samiot sum ziv i mrdam i se okolu mene e sozdadeno i nemozi tuku taka se samo da se stvorilo od nisto ( Big Bang, Evolicija) itn....luge svestete se i razmislete podlaboko a ne samo povrsinski i da vervate vo sekoja Bajka i prikazna za Vonzemjani....

:) bajkata deka sme od glina napraveni e daleku poubedliva....ehhh ama ke spijam na raat sega koga se svestiv...

Абе размислуваме и ние,зарем да не размислуваме на таа тематика ќе бидеме ли на овој подфорум?Никој не може да го негира или докаже постоењето на Бог,тоа е факт ама јас никогаш нема да поверувам во Бог каков што е опишан во Библијата и Куранот.Инаку,за мене тие две книги се бајки а не тезата дека постојат вонземјани што е многу веројатно.Е дали сме имале контакт со нив,тоа е сосема друга работа.

:) bajkata deka sme od glina napraveni e daleku poubedliva....ehhh ama ke spijam na raat sega koga se svestiv...
Covece jas ne go branam ovaj stav oti sum budala ili slicno ( spored tvoe mislenje ) tuku oti bev katastrofa coek bukvalno se najloso i veke stignav na dnoto i od ko povervav vistinski vo Bog i od ko pocnav da citam Biblija mi se smeni zivotot za 180 stepeni......i momentalno imam edna vistinska radost so nikoj nemozi da ti ja daj osven Bog.....sakas prifati sakas ne...pozdrav
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:32 ---
Абе размислуваме и ние,зарем да не размислуваме на таа тематика ќе бидеме ли на овој подфорум?Никој не може да го негира или докаже постоењето на Бог,тоа е факт ама јас никогаш нема да поверувам во Бог каков што е опишан во Библијата и Куранот.Инаку,за мене тие две книги се бајки а не тезата дека постојат вонземјани што е многу веројатно.Е дали сме имале контакт со нив,тоа е сосема друга работа.
Gledaj go linkot sto ti go isprativ go izgleda......vakvi slucai ima eden kup sto momentalno licno poznavam i so bile oslobodeni od demoni samo vo imeto na Isus Hristos.....a ovie raboti se nakacvat od odenje po bajacki , drogi, seks so mnogu zeni, i razni gluposti koi denes se vo trend za svetot i mladite...a ti tvrdam od licno iskustvo deka Bog e Vistinski i postoj!!!

Covece jas ne go branam ovaj stav oti sum budala ili slicno ( spored tvoe mislenje ) tuku oti bev katastrofa coek bukvalno se najloso i veke stignav na dnoto i od ko povervav vistinski vo Bog i od ko pocnav da citam Biblija mi se smeni zivotot za 180 stepeni......i momentalno imam edna vistinska radost so nikoj nemozi da ti ja daj osven Bog.....sakas prifati sakas ne...pozdrav
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:32 ---

Gledaj go linkot sto ti go isprativ go izgleda......vakvi slucai ima eden kup sto momentalno licno poznavam i so bile oslobodeni od demoni samo vo imeto na Isus Hristos.....a ovie raboti se nakacvat od odenje po bajacki , drogi, seks so mnogu zeni, i razni gluposti koi denes se vo trend za svetot i mladite...a ti tvrdam od licno iskustvo deka Bog e Vistinski i postoj!!!
Каков линк?Инаку погрешен човек си одбрал за муабети од типот демони,Сатани,бајачки и слично.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9IJ8iSuDyM&feature=related
tvoe e dali ke veruvas vo ova no samo da znajs deka prajs muabet so covek go ima doziveano ova i so znaj deka Isus Hristos e vistinski Bog i deka postoj oti vo negovo ime sum sloboden!! i samo vo negovo ime mozi da se izgoni ova.....
za ovaj link ti zboram gledaj go.....so ti go isprativ......nema veze dali si pogrsen samo gledaj go cel do kraj...
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:39 ---
Каков линк?Инаку погрешен човек сум за муабети од типот демони,Сатани,бајачки и слично.
http://www.youtube.com/watch?v=i-6M0ZvX4n8&list=UUhIdLlwVNwTwF2lswUnIhJg&index=11&feature=plcp
ok togas vidi go covekot e misioner i e posveten na Bog celosno gledaj go celo video i ova......da vidis za postoenjeto na Bog i za lugeto koi veruvaat vo nego...

za ovaj link ti zboram gledaj go.....so ti go isprativ......nema veze dali si pogrsen samo gledaj go cel do kraj...
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 01:39 ---

http://www.youtube.com/watch?v=i-6M0ZvX4n8&list=UUhIdLlwVNwTwF2lswUnIhJg&index=11&feature=plcp
ok togas vidi go covekot e misioner i e posveten na Bog celosno gledaj go celo video i ova......da vidis za postoenjeto na Bog i za lugeto koi veruvaat vo nego...
Човече зар веруваш ти на вакви преваранти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom