Атина гори, над 50 повредени од кои повеќето полицајци

Колку твоите постови ќе ги рачунаме како „битни“?
Прво, кога ја пренесов информацијава, види што напиша:

Сега, цитатот погоре... Дури и да ти го донесам човекот да ти каже што точно му се случило, пак ќе најдеш некој глуп изговор за да изиграваш скептик и да се инатиш. Така да... :cenzura:

Не е глуп изговор-човекот бил на нишан долго време,само што побарав инфо за него и разгледав.

нема инат тука дебатираме-со инат ништо не правиме,

Не е глуп изговор-човекот бил на нишан долго време,само што побарав инфо за него и разгледав.

нема инат тука дебатираме-со инат ништо не правиме,

Значи прво, кога ја пренесов информацијата, лично од човекот, индиректно ме нарече „лажга“. Знаеш колку сакам да ми викаат така (а рачунај, не ти е прев пат)?
После тоа, кога ставив инфо од веб страна, страната ти била педерска.
Сега, трето, го следеле долго време.
Дај реши се со ставовиве како стоиш, после ќе дебатираме
И не ми реплицирај, не сакам да одиме надвор од тема.

Изгледа не си прочитала, некаде спомнав дека анархистите таму згрижуваат емигранти и им помагаат да не бидат убиени. Истото ќе ти се случи и тебе, доколку налеташ на некои грчки националисти, а во близина има група анархисти. Тие луѓе си ги ризикуваат сопственото здравје и живот заради другите. И замисли, лично се засегнати за проблемов, проблемот е нечовечност.
Како на пример припадници на светски познати терористички организации од блискиот исток. Учествуваат во нелегална миграција во западна Европа, зборат за човекови права, а ги подржуваат Хамас (кои имаат убиено повеќе Палестинци одколку Израел) во гранатирањето на рандом цивилни цели во Израел, и ги штитат и им помагаат на нивните припадници во Грција.

Каде ќе видиш, на форум?
Реков и ќе речам, национализмот ми е проблем, „наш“ или „нивни“, национализам е. Не реков дека не постои, не реков дека нема да бидам нападната таму ако се декларирам како Македнока. Таму ќе ме нападнат поради националноста што некој ми ја наметнал, овие, „нашиве“ ме напаѓаат затоа што сум човек кој не признава нации и ме сметаат за предавник. И тие и тие се подеднакво лоши и прости.
Анфем, тебе со сила никој нема да може да те натера да се осеќаш Македонка, ниту некој во Македонија некому го сторил тоа. Со самото тоа што ти така тврдиш сакајќи да се покажеш жртва, во држава која апсолутна нема проблем со никаква нација, ниту пак со интернационалисти попут тебе, ја искажува патетиката на четвртата интернационала. Сакала ти или неќела, тоа движење е во изумирање. Режимот што ги имаше атрибутите за кои што се бориш, ги даде најголемите жртви што човештвото некогаш ги имало. Затоа и толку бруталност се користи во сузбивање на неговите пропагатори. Затоа што имаат исто делување како и пропагаторите од почетокот на 20 век.
Злоупотребата на терминот национализам, од некои интернационалисти што им смета кога човек се чувствува дел од некоја нација, и толкавото повторување со негативен контекст, нема да го направи тоа вистина.
Ајде и да не против што се бориме, тоа е многу лесно да се каже, се бориме против глобализацијата. Но каква алтернатива се нуди? Зарем интернационализмот како поим сам по себе не значи глобализација?

Човештвото само по себе си поставило граници, има луѓе од разни раси, разни вери, разни нации. Сузбивање на истите не е возможно. 20 век го докажа тоа најдобро. Разликите не можеме да ги сокриеме. Тие постојат. Културни, физички, јазични. Доколку сме свесни за нашите специфики, доколку ги знаеме добро, доколку ги почитуваме, тогаш ќе се научиме да ги почитуваме и туѓите. Доколку не ги почитуваме сопствените, тогаш нема да почитуваме ниедни. Доказ за тоа се режимите од 20 век. Националист не е некој што мрзи други нации, туку оној кој ја сака сопствената нација.

Џабе-немаш читано анархистичка и антимилитаристичка литература па не ти е јасно.

Џабе-немаш читано анархистичка и антимилитаристичка литература па не ти е јасно.

Сарказмот носи си го на друго место. Да, оној што нема никакво познавање од нешто, нема право да зборува за истото. Не може мене да ми расправа за анархија и анархизам некој што го прочитал само значењето на зборот во лексикон. Тоа е исто како јас да му отидам на некој пилот и да му кажувам како се управува со авиони.

Како на пример припадници на светски познати терористички организации од блискиот исток. Учествуваат во нелегална миграција во западна Европа, зборат за човекови права, а ги подржуваат Хамас (кои имаат убиено повеќе Палестинци одколку Израел) во гранатирањето на рандом цивилни цели во Израел, и ги штитат и им помагаат на нивните припадници во Грција.

Како на пример луѓе кои отишле да заработат таму.

Анфем, тебе со сила никој нема да може да те натера да се осеќаш Македонка, ниту некој во Македонија некому го сторил тоа. Со самото тоа што ти така тврдиш сакајќи да се покажеш жртва, во држава која апсолутна нема проблем со никаква нација, ниту пак со интернационалисти попут тебе, ја искажува патетиката на четвртата интернационала.

Не? Тогаш зошто, еве конкретно на форум, често ги среќавам зборовите „Гејлада“, „Татари“ итн. Очигледно овие луѓе што ги употребиле тие зборови, генерално имаат нешто против тие народи. Да не глумиме слепило... За тоа дека никој нема проблем со моето размислување... не мораш да одиш подалеку, врати се назад на темава.

Сакала ти или неќела, тоа движење е во изумирање. Режимот што ги имаше атрибутите за кои што се бориш, ги даде најголемите жртви што човештвото некогаш ги имало. Затоа и толку бруталност се користи во сузбивање на неговите пропагатори. Затоа што имаат исто делување како и пропагаторите од почетокот на 20 век.

And here we go over and over again... Пак ли со 1917? Уште тогаш те прашав каква врска имам јас со болшевизмот, се збуни и не знаеше да ми одговориш. Тоа нечие искуство ме научило дека не се соработува со непријателот против непријател, така да јас таа грешка не би ја направила, не знам за другите. И пак не гледам никаква поврзаност со анархистичката идеологија и она што се случило подоцна, затоа што тука веќе не се работело за анархија. Каков црн режим?

Злоупотребата на терминот национализам, од некои интернационалисти што им смета кога човек се чувствува дел од некоја нација, и толкавото повторување со негативен контекст, нема да го направи тоа вистина.
Ајде и да не против што се бориме, тоа е многу лесно да се каже, се бориме против глобализацијата. Но каква алтернатива се нуди? Зарем интернационализмот како поим сам по себе не значи глобализација?

Човештвото само по себе си поставило граници, има луѓе од разни раси, разни вери, разни нации. Сузбивање на истите не е возможно. 20 век го докажа тоа најдобро. Разликите не можеме да ги сокриеме. Тие постојат. Културни, физички, јазични. Доколку сме свесни за нашите специфики, доколку ги знаеме добро, доколку ги почитуваме, тогаш ќе се научиме да ги почитуваме и туѓите. Доколку не ги почитуваме сопствените, тогаш нема да почитуваме ниедни. Доказ за тоа се режимите од 20 век. Националист не е некој што мрзи други нации, туку оној кој ја сака сопствената нација.

Мене не ми смета кога човек се чувствува како припадник на нешто, или кога го сака своето родно место, таму растел, има спомени... Мене ми смета кога таа „љубов“ прераснува во омраза. Омраза према други луѓе кои се чувствуваат како припадници на друга нација. Ми смета битката за ничија земја. Ми смета „љубовта“ према авторитетот, „љубовта“ кон парите... Ми сметаат алчни и злобни смртници.

Атернативата е различна, зависи од индивидуата или идеалот. Ако зборуваме за „моите“ убедувања, се далеку почовечни и посовршени од ова што го имаме денес, а многумина го прифаќате како неизбежно и како единствена опција.

Што се однесува до глобализмот и интернационализмот... Зависи за каков глобализам правиме муабет. Она што ни се нуди денес, ги глобализира корпорациите, при тоа не земајќи ги во предвид луѓето...

Разлики... културни и јазични да, ама физички разлики... Зарем ние со „бела“ боја на кожата сме сите физички исти? Секоја индивидуа е различна, не можеш да ги делиш луѓето така.

Националист е оној кој ја сака сопствената нација, да, ама таа негова „љубов“ поттикнува омраза према „предавниците“ на „сопствената“ нација и потценување на „туѓите“ култури и нации.

Сарказмот носи си го на друго место. Да, оној што нема никакво познавање од нешто, нема право да зборува за истото

Јас прочитав куп бесмислици против НАТО,против САД исто така и против вакцинирањето,да не зборам за немањето на економска основа.

Како на пример луѓе кои отишле да заработат таму.

Аха,кршат,демолираат.

Не? Тогаш зошто, еве конкретно на форум, често ги среќавам зборовите „Гејлада“, „Татари“ итн. Очигледно овие луѓе што ги употребиле тие зборови, генерално имаат нешто против тие народи. Да не глумиме слепило... За тоа дека никој нема проблем со моето размислување... не мораш да одиш подалеку, врати се назад на темава.

И лошо е да ги викаме гејлада,или бугарите татари кога они потекнуваат од сточарско племе татари-живел хан аспарух.(немаме ништо против тие народи...јас лично немам-ама подобро е да живеам слободно отколку под окупаторска чизма за споредба прочитај Историја и види како им било на нашите прадедовци.

Си чула за геноцидот кој го изврши грчкиот државен апарат врз Македонците пред и по граѓанската војна и за напалмот врз жени и деца-ајде да не глумиме слепило.
.Ми смета „љубовта“ према авторитетот, „љубовта“ кон парите... Ми сметаат алчни и злобни смртници.

И мене.

Атернативата е различна, зависи од индивидуата или идеалот. Ако зборуваме за „моите“ убедувања, се далеку почовечни и посовршени од ова што го имаме денес, а многумина го прифаќате како неизбежно и како единствена опција.

Аууу посовршени...бооо од каде толку сигурна??

Неаргументирано мрчење против системот не ги прави твоите убедувања посовршени иако истите се апсолутно нереални и нема да се остварат,нема да се остварат оти немаат основа,нема да се исполнат оти тие т.н анархисти знаат само да демолираат па тоа де дечурланата,куп повозрасни лоботомираат дечурлана(да си го заситат егото) и така оди тоа.

Што се однесува до глобализмот и интернационализмот... Зависи за каков глобализам правиме муабет. Она што ни се нуди денес, ги глобализира корпорациите, при тоа не земајќи ги во предвид луѓето.

Ти не знаеш што е глобализација а збориш за истата и пак таа анархистичка литература ви го полни умот против Корпорациите...абре да не беше ИБМ,ИНТЕЛ,Дајмлер Крајслер и низа други денеска ќе живеевме како паштуни од авганистан-патем 80% од истражувањата во медицината,образованието и сл. се финансирани од корпорации.

Националист е оној кој ја сака сопствената нација, да, ама таа негова „љубов“ поттикнува омраза према „предавниците“ на „сопствената“ нација и потценување на „туѓите“ култури и нации.

Кога има потценување на другите нации тоа е етноцентризам не патриотизам не национализам.
--- надополнето: 3 март 2012 во 14:48 ---
.

Не се шали те молам...терористи не си фаќаат работа со куп дезориентирана дечурлаана која слуша панк поддржува травестити и уште нема недефинирани цели освен прстот кон капитализмот....нарочито оние од Хамас,Хезболах а ако некој се претставил така-тогаш е инфилтратор т.е ги шпионира анархистите за да процени дали се доволно организирани,дали знаат што е организација и хиерархија и колку од нив се со низок ајкју.

Пак со ова тема се занимавате?

Сега во Атина е мирно,нема никакви инциденти..

ахх бре македонче, гледај си го сопствениот двор,доста се бламираш..:tapp:

Пак со ова тема се занимавате?

Сега во Атина е мирно,нема никакви инциденти..

ахх бре македонче, гледај си го сопствениот двор,доста се бламираш..:tapp:
Си го гледаме бе циго, а тој двор ни е Егејска Македонија... додека е под окупација нема да спиете мирно.

Јас прочитав куп бесмислици против НАТО,против САД исто така и против вакцинирањето,да не зборам за немањето на економска основа.

Ти прочита весник, каде што секој ја има слободата да пише свое мислење, а при тоа со истото да не се согласуваме. Кажи ми книги колку си прочитал, немој да бидеш како таа многу што била начитана, редовно ги читала сите весници и тоа ЦЕЛИ! Конкретно за НАТО И САД, ќе се согласам со она што стоеше во памфлетот, а ти пак си ми неодлучлив и без цврсти ставови и по ова прашање, од една страна ми глумиш алтруист, од друга поддржуваш луѓе кои вршат геноцид.

Аха,кршат,демолираат.

Пак почна со глупостите, искрено, секогаш размислувам дали да ти реплицирам, со оваквите одговори, ме тераш да не го правам тоа, можеби ова ќе биде моја последна реплика на она што си ми ги пишал. Не гледам поента да разговарам со тебе, разбираш?

И лошо е да ги викаме гејлада,или бугарите татари кога они потекнуваат од сточарско племе татари-живел хан аспарух.(немаме ништо против тие народи...јас лично немам-ама подобро е да живеам слободно отколку под окупаторска чизма за споредба прочитај Историја и види како им било на нашите прадедовци.

Си чула за геноцидот кој го изврши грчкиот државен апарат врз Македонците пред и по граѓанската војна и за напалмот врз жени и деца-ајде да не глумиме слепило.

Според она што за вас значи „геј“, излегува дека сакате да ги навредите тие луѓе. Тие приказни дека ти лично немаш ништо против нив, на друг да му ги кажуваш, пак си контрадикторен... Ах оваа нерешителност ќе те убие!

Значи пак и пак и пак... што имам јас со грчкиот ДРЖАВЕН апарат?!? Нормално дека ќе се бранам било кој ако ме нападне, ама нема да ширам омраза и да ја префрлам вината на сите луѓе што живеат таму.

Аууу посовршени...бооо од каде толку сигурна??

Неаргументирано мрчење против системот не ги прави твоите убедувања посовршени иако истите се апсолутно нереални и нема да се остварат,нема да се остварат оти немаат основа,нема да се исполнат оти тие т.н анархисти знаат само да демолираат па тоа де дечурланата,куп повозрасни лоботомираат дечурлана(да си го заситат егото) и така оди тоа.

Од каде толку сигурна? Па ни ти самиот не си задоволен од овој систем, а кењаш по форумов, уствари заборавив, ти беше дечкото кој не знае што сака :icon_lol: Задоволни се само опресорите...

Ти не знаеш што е глобализација а збориш за истата и пак таа анархистичка литература ви го полни умот против Корпорациите...абре да не беше ИБМ,ИНТЕЛ,Дајмлер Крајслер и низа други денеска ќе живеевме како паштуни од авганистан-патем 80% од истражувањата во медицината,образованието и сл. се финансирани од корпорации.
Кога има потценување на другите нации тоа е етноцентризам не патриотизам не национализам.

Не, јас немам појма што е глобализација, вчера го прочитав зборот во весник, ми изгледаше кул, па решив да го употребувам. Ама затоа е тука нерешителниот, да ме просветли и да ми каже што знам, а што не знам...

Етноцентризмот ти е производ од национализамот.

Ти прочита весник, каде што секој ја има слободата да пише свое мислење, а при тоа со истото да не се согласуваме. Кажи ми книги колку си прочитал,.

Ќе појдеш во библиотека со мене,ќе ти ја покажам членската книшка и прочитаните книги-ако сакаш испрашувај ме за нив колку памтам ќе одговорам иако повеќе е стручна литература,природни и општествени науки и повторувам факт е дека анархијата нема Економски основ и не го шлагирај тоа со игра на зборови.

Конкретно за НАТО И САД, ќе се согласам со она што стоеше во памфлетот, а ти пак си ми неодлучлив и без цврсти ставови и по ова прашање, од една страна ми глумиш алтруист, од друга поддржуваш луѓе кои вршат геноцид.

Кои се тие кои вршат геноцид,ајде вака-Садам уби над 2 милиона ирачани,Сирија годишно убива повеќе муслимани отколку Израел а имаме и една држава водена од религиозни фанатици а.к.а Иран која се спрема за Нуклеарки-против пролиферација на WMD си??

Ако си против тогаш би требало да поддржиш напад врз Иран.

Значи не поддржувам геноцид и не глумам-не ме бива за глумење најискрено да ме биваше ќе бев во холивуд.

НАТО-да со САД секако-зошто да не имам напишано во друга тема НАТО е воен сојуз кој гарантира безбедност.

И за крај мојот алтруизам не значи неодговорност или фантазија за разлика од твојот "поусовршен".

Пак почна со глупостите, искрено, секогаш размислувам дали да ти реплицирам, со оваквите одговори, ме тераш да не го правам тоа, можеби ова ќе биде моја последна реплика на она што си ми ги пишал. Не гледам поента да разговарам со тебе, разбираш?

Пак игри со зборови,не наоѓаш поента бидејќи си без аргументи ете тоа е.

Според она што за вас значи „геј“, излегува дека сакате да ги навредите тие луѓе. Тие приказни дека ти лично немаш ништо против нив, на друг да му ги кажуваш, пак си контрадикторен... Ах оваа нерешителност ќе те убие!

Ми сметаат де пред се поради ширењето болештини и промискуитетот,ако се изнајде решение за ова тогаш би немал ништо против-нека прават што сакаат.

Значи пак и пак и пак... што имам јас со грчкиот ДРЖАВЕН апарат?!?

А со Бугарскиот??

Потпиша ли дека си бугарка,ама искрено одговори?

Од каде толку сигурна? Па ни ти самиот не си задоволен од овој систем, а кењаш по форумов, уствари заборавив, ти беше дечкото кој не знае што сака :icon_lol: Задоволни се само опресорите...

Па нормално илјада пати имам кажано овој систем не е совршен.

Не, јас немам појма што е глобализација, вчера го прочитав зборот во весник, ми изгледаше кул, па решив да го употребувам. Ама затоа е тука нерешителниот, да ме просветли и да ми каже што знам, а што не знам...

Очигледно немаш.

Етноцентризмот ти е производ од национализамот

Грешка-тоа е резултат на заостанати индивидуи налик оние што велеа Србија до Токија,а да бидеш родољуб е сосема друга работа.

Да резимирам-јас сум барем објективен и ја согледувам реалноста-не живеам во фантазија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom