„СТОП АКТА“ Протест во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам дали приметувате, ама датумот е 15.03.2012, така да мислам дека е стварно доволно време за да се организира. Месец дена не е од денес за утре.
Инаку жал ми е уште од сега пошто знам дека нема да дојдат задоволителен број на луѓе, премногу игнорантност, особено меѓу македонската младина.
Не знам дали примети, ама протестот се паѓа во четврток. И тоа во 12.00.
Деца ќе треба да бегаат од школо. Може и ќе избегаат. Ама тие што идат на работа, тешко дека ќе можат да се приклучат на протестот без да бидат обележани.

Не знам дали примети, ама протестот се паѓа во четврток. И тоа во 12.00.
Деца ќе треба да бегаат од школо. Може и ќе избегаат. Ама тие што идат на работа, тешко дека ќе можат да се приклучат на протестот без да бидат обележани.
Ок тоа, само претходниот муабет беше дека на брзина ќе бил, затоа кажав дека има уште месец дена. Иначе ни мене не ми одговара времето, ќе треба да бегам од работа :icon_mrgr:

Не е во рацете на граѓаните на ЕУ, бидејќи парламентарците во ЕП, се бираат со најмалото можно мнозинство т.е немаат никаков легимитет
Тоа е точно, се што сакав да кажам е дека протестирање на улиците на Македонија за одлука која ЕУ треба да ја донесе е комплетно бесполезно. Граѓаните на ЕУ протестираат со право и со јасна цел, се обидуваат да ги натераат парламентарците од нивните држави да гласаат против АКТА. Ние ако излеземе на протести, кој е тој македонски парламентарец во ЕУ што евентуално би го променил ставот. Постои ли таков?

За почеток доволно е само да се привлече внимание и да се крене свеста на мнозинството....Ништо не бидува преку ноќ, а има бааѓи луѓе кај нас кој немаат појма ни од АКТА ни од СОПА....Прво едукација - после револуција!

За некоја огромна масовност не може да се говори, затоа што реално протестов ќе биде претежно посетен од млади луѓе, старите сигурно нема да излагаат, пошто повеќето и не го користат толку активно како младите. Повеќето луѓе мислам дека реално не го сфаќаат значењето за ACTA, затоа мислам дека ќе беше добра идеја, доколку ЈуТуб, Фејсбук и Твитер се изгасеа на два дена, па тек тогаш ќе имаше уште поголема поддршка на движењево, затоа што додека на човек не му покажеш без што може да остане, нема да ти се замара да чита подлабоко околу тоа што е ACTA. :) Доколку се организира во неработно време, би требало да присуствувам, само без тоа маските, едино само што ме нервира во движењава се Guy Fawkes маските и целиот тој V for Vendetta филм што се фура во последно време. Ама во секој случај, го поддржувам движењето. :)

-ДОАЃАМ:
ама за секој случај една перница ќе клаам на грбо под капуто
нишо не се знај се бива шо е сигурно - сигурно е

-ДОАЃАМ:
ама за секој случај една перница ќе клаам на грбо под капуто
нишо не се знај се бива шо е сигурно - сигурно е
Перницава е во случај да ти се приспие, или?

Decki za zal protestot nema da se odrzi poradi losa organizacija sto se zafativme so edni decki ova da go napravime. Se izvinuvame na site i ostavame drugi da organiziraat bidejkji nie ne mozevme. Blagodaram na razbiranjeto. Temata neka odi vo deponija.
Pozdrav i se najdobro.

Кај насзнаеш како е, ќе се налепат ситни политичарчиња и ќе го искористат протестот за нешто шесто ( за нивна корист ) и после некој друг ќе го јаде стапот . been there done that ( протестот за црквата на плоштад )

До вчера и ги подржував anonymous но кога се избација со видео во кое искажуваат подршка на земја која не сака да постоиме .......

Anonymous: Address to Greeks During February 12 Riots

-
Перницава е во случај да ти се приспие, или?
-ама си ме изнасмеал -внучко
може и за тоа ама некаде на викенд, а овде на плоштадот да не ви
текне вас млади многу да рикате ко магариња,па да дојдат од некаде
волци и да се издуваат малку и покажат свој вештини неможејќи на
други места каде се палеше и газеше нешто наше најмило - знаме.

Dear customer,
thank you for your purchase!
Guy Fawkes Mask - Quantity: 1
Price: 7.99$
Друже да не знаеш дали и ако има каде во македонија може да се набави маска анонимус како на аватаров мој?
Потврдено идам :cuc:

На едно место прочитав дека Warner bros... (еве најдов линк) ... зема процент од секоја продадена маска :/.
WB како што веќе знаете се една од најголмите корпорации во забавната индустрија и поддржувачи на сите овие предложени закони.

На едно место прочитав дека Warner bros... (еве најдов линк) ... зема процент од секоја продадена маска :/.
WB како што веќе знаете се една од најголмите корпорации во забавната индустрија и поддржувачи на сите овие предложени закони.

Се разбира дека земаат, како би можеле да не земаат?
Затоа и реков дека ме нервира фурањето на овој филм со маските, пошто преку купувањето на тие маски пак се финансираат оние кои сакаат да помине овој закон. Подобро ќе нацртам маска на картон и ќе ја ставам на лице. Мене лично многу ми одат на нерви маските, ама тоа е веќе друга приказна и муабет, затоа и ќе се повлечам од дискусијата.

Кај насзнаеш како е, ќе се налепат ситни политичарчиња и ќе го искористат протестот за нешто шесто ( за нивна корист ) и после некој друг ќе го јаде стапот . been there done that ( протестот за црквата на плоштад )

До вчера и ги подржував anonymous но кога се избација со видео во кое искажуваат подршка на земја која не сака да постоиме .......

Anonymous: Address to Greeks During February 12 Riots

А што си има врска што Анонимус го поддржува протестот во Грција? Ти ќе протестираш за да се покажеш пред Анонимус, или ќе протестираш „Против цензура на интернетот“? Иако троламе овде да не биде политички, со ваков став сами правиме протестот да биде политички.
Оставете ги Грците, аман веќе... Не ви е јасно доколку стапи АКТА на сила, можна е цензура на се што излегло од Македонија (дека Александар Македонски е Македонец и т.н.), па тогаш да ве видам на кој начин ќе плачете и ќе се жалите, кога единствен достапен материјал за читање за античките Македонци, ќе биде тој што ќе и одговара на ЕУ (а знаеме кој е тој материјал - грчкиот).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom