Што кога се е совршено, а стравот е пак тука?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Дали ви се има случено , се да е во ред , се е совршено , а сепак постојано постои некој страв , од тоа дека врската ќе се распадне , дека можеби ќе се појави некој/а нов/а.Дека се за што сте работеле наеднаш ќе се распрсне.
Имате ли чувство дека пропуштате среќни мигови со тоа што се грижите , дали ќе биде неверен/на или едноставно нема да се грижи за вас.
Тоа што сакав да кажам е дали имате страв од загуба дури и тогаш кога се е совршено?

Во почетокот на последната врска ( сеа веќе ја нема ) имав таков страв. Ама со текот на времето тој страв исчезна.

лелеле темава е закон
вака - кај мене стравот никогаш не изчезнува дури и да сум сигурен дека девојката е заљубена во мене и никогаш нема ништо да ми направи за да ме повреди. тоа си го сваѓам каков некаков одбрамбен систем каде што сум премногу внимателен и не дозволувам да ме повредаат, е сега ако се случи да ме повредат тоа да биде малку да боли малку.

Pa obicno ne se plasam preterano zasto i ne kopneam po nekoja preseriozna vrska a i imam doza na samouverenost.

Мислев на врска која за која се знае дека оди некаде , дека е сериозна.
Не дека има врска со самоувереноста и итн. , работата е дека едноставно стравот како страв постои.
Зошто?

Bas koga mi e se sovrseno, koga so deckoto se osekam preubavo i nema ni edna stvar sto mi fali se cuvstvuvam najnesigurna. Zatoa sto goram od zelba da bide nesto seriozno i ne mozam da da ne se plasam deka vo sekoj moment toa moze da se raspadne od bilo koja pricina. I da sum imala dosta momenti koga namesto da sum srekna i da uzivam vo momentot jas sum se grizela i sum se optovaruvala so sekakvi stravovi!:wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :toe:

Епа баш затоа што се е совршено се јавува тој страв!
После дождот иде сонце ама и обратно!Ништо не е вечно и баш тогаш кога ни е најубаво..се ќе се расипе!Од едноставна причина што совршенството е една голема илузија!

Дали ви се има случено , се да е во ред , се е совршено , а сепак постојано постои некој страв , од тоа дека врската ќе се распадне , дека можеби ќе се појави некој/а нов/а.Дека се за што сте работеле наеднаш ќе се распрсне.
Имате ли чувство дека пропуштате среќни мигови со тоа што се грижите , дали ќе биде неверен/на или едноставно нема да се грижи за вас.
Тоа што сакав да кажам е дали имате страв од загуба дури и тогаш кога се е совршено?

--------------------

Nikogash ne razmisluvam negativno vo ljubovta bidejki taka bi si ja privikal negativnata energija vo mojot zivot. Stravot i kolebanjeto vo vistinskata ljubov ne postojat ni kako mislovni imenki. Takvata ljubov protkaena so doza na strav ne e taa vistinskata bidejki e sebicna i centarot na vnimanieto e ne vo davanjeto ljubov tuku egocentricno vnimavanje na svoeto JAS da ne bide povredeno. A sovrshenstvo postoi, a na nekoj mu se slucuva porano a na nekoj pokasno.E sega kolku e rokot na traenje i na vistinskata ljubov ne mozat da odgovorat ni najgolemite mudreci od tibet.

Da mi se ima deseno ali ne straf od toa nov decko ili sl .... nego do toa deka e sovrsheno .... ne za dzabe kazele "sve shto e slatko kratko trae".
Jad od medot pomalku a poveke od lebot .. posho ako gi izedesh nabrzina medot ostana bez med na kraj :)

Ja ko ke vlezam u vrska uzivam.. dur ne se zaljubam onaka beskrajno mnogu i da e sovresheno i super sve .. togash se plasham.. togash sama si ja nareduvam vrskata da se rasipi.. nemozam da go podnesam toa.. nemozam da podnesam toa deka mozebi bash e vaka.. oti sekogash baram prichina za da ne e sovrsheno..

Животот е многу интересна работа, никогаш не знаеш што може утре да те очекува, и нормално сам по себе не е совршен, така ако љубовта вонекој момент ви се чини дека совршена исто ви се фаќа и ако се плашите и ако не се плашите, мој совет е трудете се да опстои, бидејќи ако толку ја возвишувате и во некој момент многу совршено изгледа се, може ненадејно и неочекувано да се распадне и тогаш што, што со вас, нервирање, паѓање во депресија? Мој совет е прифатете го животот како несовршена работа и се што тој носи (вклучително и љубовта) , и едноставно не очекувајте се да испадне како што вие во главата си имате зацртано, само трудете се , ако не успее јово на ново, сите знаеме дека животот не е фер , па зошто да бидеме и ние фер кон него.

Можеби си уплашен дека баш оваа перфекција може некој да ти ја уништи, постоење на страв во мали количини е човечки и претпазливо ама ако се претерува не чини тогаш се станува параниочен

Не се плашам, нема страв во вистинската љубов, а ако не е вистинска тогаш значи дека подобро да ја нема врската, значи, ако има страв, има сомнеж, а тоа значи нема потполна доверба, значи не бива, не чини.
Или збориме за детски занеси.

Garfield напиша:
Не се плашам, нема страв во вистинската љубов, а ако не е вистинска тогаш значи дека подобро да ја нема врската, значи, ако има страв, има сомнеж, а тоа значи нема потполна доверба, значи не бива, не чини.
Или збориме за детски занеси.

Јас никогаш не би бил 100% сигурен во жена, постои доверба нормално ама со мала доза на претпазливост не е на одмет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom