Samsung Galaxy Nexus во ВИП

• Креатор на темата Креатор на темата Blazing Guns
  • Време на започнување Време на започнување
како и да е убаво е да се види нешто различно. Доста беше од самсунзи и андроиди и ајфони. :icon_lol:

Не сакам антиреклама да правам, ама го купив телефонов пред 1 недела и вчера приметив „мртов“ пиксел (едвај го приметив, можеби од кога сум го купил постоел) па им го вратив за сервис денеска. Претпоставувам ќе се изначекам...

Да не знае некој какви се условите во гаранцијата при ваков случај, или да не имал некој слично искуство?

Не сакам антиреклама да правам, ама го купив телефонов пред 1 недела и вчера приметив „мртов“ пиксел (едвај го приметив, можеби од кога сум го купил постоел) па им го вратив за сервис денеска. Претпоставувам ќе се изначекам...

Да не знае некој какви се условите во гаранцијата при ваков случај, или да не имал некој слично искуство?

Се погодило кај тебе така, иначе чекаш 30 дена доколку не добиеш повик слободно одиш и ти даваат нов.

Се погодило кај тебе така, иначе чекаш 30 дена доколку не добиеш повик слободно одиш и ти даваат нов.

офф... кој ќе чека... од 2 недели помалку не верувам :) а може и месец како што викаш... пошто ми се расипа претходниот ќе треба некое нокииче старо да користам дотогаш :icon_lol: а ако не ми го дадат за 30 дена, чисто ме интересира како го заменуваат со нов, комплет? зашто само телефонот им го дадов без полнач, слушалки, кутија?

офф... кој ќе чека... од 2 недели помалку не верувам :) а може и месец како што викаш... пошто ми се расипа претходниот ќе треба некое нокииче старо да користам дотогаш :icon_lol: а ако не ми го дадат за 30 дена, чисто ме интересира како го заменуваат со нов, комплет? зашто само телефонот им го дадов без полнач, слушалки, кутија?

хммм мислам дека даваат нов, до душа зависи од операторот.

Само телефон, да не сакаш уште една кутија и опрема и нова гаранција :icon_lol:

Баш ми е жал што ти се случило тоа. Јас мислам дека за таков телефон и за тие пари би кренал малку повеќе бука и би си барал нов. Би им ја вратил кутијата и сите пропратни работи а они нека си го поправат па што сакаат нека прават со него. Како и да е, се надевам ќе ти го вратат во одлична состојба.
Инаку, задоволен си од телефонот?

Баш ми е жал што ти се случило тоа. Јас мислам дека за таков телефон и за тие пари би кренал малку повеќе бука и би си барал нов. Би им ја вратил кутијата и сите пропратни работи а они нека си го поправат па што сакаат нека прават со него. Како и да е, се надевам ќе ти го вратат во одлична состојба.
Да, да, многу си во право за ова. Ич не би го ни земал назад, веднаш нов би барал. Замисли нов телефон, со таа цена, за да го сменат екранот треба целиот да се расклопи. Имав искуство пред едно 2 год. со Htc телефон на кој му менуваа екран, кога ми го вратија целиот (пластиката) крцкаше а на рабовите каде се спојуваат пластиките имаше мали гребки т.е. се гледаше од каде е отваран телефонот на сервис. :mad:

Само телефон, да не сакаш уште една кутија и опрема и нова гаранција :icon_lol:
па како :icon_lol: ме замара брат ми со слушалкиве му ги позајмувам нонстоп затоа, би ми дошле супер уште едни :icon_lol: (ама тешко тоа:()

од телефонот за тоа малку време што го користев сум задоволен, само што се празнеше многу брзо батеријата, мора секој ден да се полни при нормална работа. Малце е поголем, ама се навикнуеш, па и ќе забраеш на тоа кога ќе се занесеш у екранот :) а и не е толку гломазен.

Замисли нов телефон, со таа цена, за да го сменат екранот треба целиот да се расклопи. Имав искуство пред едно 2 год. со Htc телефон на кој му менуваа екран, кога ми го вратија целиот (пластиката) крцкаше а на рабовите каде се спојуваат пластиките имаше мали гребки т.е. се гледаше од каде е отваран телефонот на сервис. :mad:
Ако е целиот раштракан кога ќе ми го вратат, се рачуна тоа како механичко оштетување? Зашто на листот што ми го дадоа, убаво си пишува дека нема механичко оштетување, само мртов пиксел во горниот десен дел, присутен:секогаш.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 14:39 ---
Барајќи ги полисите за гаранција на самсунг, налетав на ова:
Dead Pixel Limited Warranty Statement
Dead Pixel warranty is only applicable to TFT-LCD/LED/PDP & Monitors. The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD Monitor contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging.
Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date,
regardless of dot quantity
, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.

Е сега не знам дали ова важи за овој телефон, пошто е SAMOLED екранот, а не LCD и дали оваа полиса воопшто важи за телефони. Телефонот го зедов на 6ти, а им го вратив на 13ти.

Тоа е за телевизори и монитори, за телефон не

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_nexus-4219.php овој го зема?

да да тој, со 16 GB
А може кај нас да се бира 32GB верзија? Баш вчера прашував за интернетот што го нудат ВИП и ептен ми се скрши филм што единствена опција им е GPRS. Од вработени во ВИП имам разбрано дека кога станува збор за 3G, позајмуваат мрежа од T-Mobile. Оваа опција им е достапна на корисници на таблет со 3G и на оние кои сакаат мобилен интернет со УСБ стик кој исто така работи на 3G. Тапа, со еден збор, ако се земе во предвид дека веќе луѓево користат LTE и 20 мегабитни мрежи.

А може кај нас да се бира 32GB верзија? Баш вчера прашував за интернетот што го нудат ВИП и ептен ми се скрши филм што единствена опција им е GPRS. Од вработени во ВИП имам разбрано дека кога станува збор за 3G, позајмуваат мрежа од T-Mobile. Оваа опција им е достапна на корисници на таблет со 3G и на оние кои сакаат мобилен интернет со УСБ стик кој исто така работи на 3G. Тапа, со еден збор, ако се земе во предвид дека веќе луѓево користат LTE и 20 мегабитни мрежи.

Мислам дека не може 32 GB верзија. А за интернет ми понудија GPRS 1GB да сум го плаќал 390 секој месец, 5-6000 поевтин телефонот така ќе бил :LOL:

Мислам дека не може 32 GB верзија. А за интернет ми понудија GPRS 1GB да сум го плаќал 390 секој месец, 5-6000 поевтин телефонот така ќе бил :LOL:
Абе тие 390 денари за 2 години би биле 9.360ден. што значи нешто повеќе од тоа што би го платил за телефонот ако го земеш без интернет. Каков, таков, интернетот врши работа на места каде што немаш Wi-Fi. Јас лично би земал со интернет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom