Вие и вашите другари/пријатели

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Па постои меѓусебна корист, тоа тврдам, е сеа ако тоа е другарство, ок, иначе другарство меѓу машко и женско постои ради горенаведената причина(нормално) или свиѓање(било од едната или двете страни).

секако дека постои другарство...јас имам другарки со кои сум скоро цел живот и на кои целосно им верувам...нормално дека сме имале проблеми, али со нивно надминување сме станале уште поблиски и денес сум среќна што ја имам шансата да имам личности кои знам дека се тука за мене и дека нема да ме изневерат...

jas imam prijateli so koi sum od malecka,sekogas se tuka za mene.navistina sum srekna sto se tuka koa mi trebaat i mi davaat nades da prodolzam ponataka.tie se del od mene,tie me ispolnuvaat me pravat posrekna i povesela.i koa sum tazna moze ad me napravat da se smeam i da zaboravam tie glupavi momenti koi odminuvaat so malku poveke bolka.VE SAKAM.................:back:

мислам дека јас не би можела да преживеам без моите другари зошто тие се оние кои секогаш биле и ке бидат со мене и во добро и во лошо!знам дека одредени никогаш не би ме изневериле и не ми го свртеле грбот затоа со тие се имам повеке зближено и сум поотворена
но сепак повеке пати се имам изгорено од лажни другари кои биле со мене само од некоја корист или нешто секогаш им било поважно од мене но се надевам дека научив да ги препознавам таквите и да стојам подалеку од нив!
сепак треба време за да се стекне еден таков другар на кој можеш потполно да му веруваш и да го запознаеш подобро и секако никогаш да не дозволиш да го растуриш она што го имате

другарсто-дали постои нешто поубаво? не,се разбира...се би дала за него ептен не би можела да живеам без пријатели...
Колку вие се дружите, каков е вашиот однос и колку се сакате?
Имам два типа на пријатели-едниот другари само за на кафе да размените три четири збора да трачариме...ништо повече...се дружам со нив онака...и со нив ми е убаво али не како со вториот тип-интезивно се дружам и дење и ноке....три се тир-најмнофгу ги сакам и сме како сестри! Никогаш не ме изневериле-ниту пак јас нив!

Таман работа да не постои. :)

Пријателите ми се како семејство, без нив не би можела, знам да ги сакам, да ги почитувам, да направам било што за нив, да им бидам верна. Кој како заслужил, секако. Сакам да бидат среќни кога јас сум среќна, и правам се што можам да им помогнам во тоа. :) Внимателно ги бирам пријателите и не сум згрешила многу досега. Имам мал круг на поблиски пријатели, на кои им верувам, и не би ги сменила за ништо на светов. :smir:

Prijatelstvo normalno deka postoi. Duri i ona vistinsko bez nikakva korist od bilo koja strana.
Imam prijatel koj e podgotven na se za mene, a i jas za nego. Duri i mnogu luge ni se cudat kako e mozno tolku mnogu da se druzime i pocituvame, pa i ni zaviduvaat.

normalno deka postoi, site imaat razlicni vidovi na prijateli, drugari. sekogas imas drugar koj ti e poblizok od drugite so koj mozes da spodelis raboti za koi ti treba pomos ili bilo sto. isto taka deka ste podgotveni vo dekoja situacija da si pomognete eden na drug....prijatelstvo bez granici :)

Кога од некого ти е понудена безусловна помош,без да ти е побарано нешто за возврат,кога знаеш дека можеш да се потпреш на некого без да ти побара камата за тоа што ем си му плачел,ем си му тежел на рамо:)Кога можеш ама буквално за се да зборуваш со некој...да,постои пријателство,иако мислам дека денес тоа е малку изопачено,сепак се си носи времето и луѓето се менуваат.Моралот и принципите станаа непознати работи,се се врти околу користољубието и лицемерието.Тешко кој може да се пофали дека има вистински другар,таквите личности се бројат на прсти

Koga ke najdes nekoj vo kogo si steknal doverba pred toa ne si go poznaval si go zapoznal ..druzel sprijatelil i so tek na vreme ja steknal tvojata doverba znaci postoi prijatelstvo.
moze da imame bliski i dalecni prijateli ali na nekoj nacin site od niv ja imaat vashata doverba a normalno i vie nivnata doverba..
ja mislam deka prijatelstvoto i drugarstvoto se dva razlicni poimi.Deneska mn.retko se naogaat vistinski drugari i drugarki

Se razbira deka.. ne postoi. Ke se razocharate od vashite prijateli, sega kolku shto razbrav, temava e za neshto kako "besprekorno" drugarstvo.. ne postoi, ne si mislete glupsti i ne veruvajte na nikoj. Osven krv, se razbira.

Пријателство или другарство?
Јас ги разликувам тие две работи, пријател можам да бидам со секого, ама другар само со еден или максимум 2-ца. Другар го сметам за нешто поблиско, некој на кој ке можеш да се довериш, а пријател секој со кого можеш да комуницираш на одредена тема.
Другарство постои, само тешко е да го најдеш вистинскиот другар

drugarite se mozebi i najvaznata rabota vo zivotot, ne e vazno kolku se, vazno e da gi pronajdes vistinskite
sto bi mi znacelo se sto imam ako gi nemam drugarite...se bi bilo prazno....
mislam deka najubavo nesto e koga si sposoben da gi sakas onie sto se okolu tebe i da bides zaedno so niv...da spodeluvas mnogu raboti....:))

Пријателство, другарство ги разграничувам тие два поими...
пријатели- ги имам многу, знам да седнам на кафе, да испотрачарам малце, да искочам и такви ствари али не се доверувам многу, многу

другари- вистинските другари и се поретки.Ги имам двајца и многу сум среќна ради тоа.Со нив сум поблиска.Секогаш биле тука кога ми биле потребни и кога ми било многу тешко.Затоа си ги сакам највише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom