"Битола 2016" како помал брат на "Скопје 2014"

• Креатор на темата Креатор на темата Jimmy
  • Време на започнување Време на започнување
пошто имавме среќа да не не срамни нас земјотрес како скопје, па ни остани старата архитектура, по мое веќе ако решиле нешто да прават во врска со тоа, нека го средат централното градско подрачје. скоро секој објект таму е со историско значење, нека ги средат гробовите на илинденците во св. недела да заличат на нешто, офицерски исто така. ај нека стават и некој споменик од некој кој за време на социјализмот не беше подобен, ама во глобала нека се сконцентрираат на архитектурата и централното градско подрачје.
а да нека направат и некоја фабрика за да се фатат дежурните мрчачи за работа, само нека кажат во што фабрика имаат желба да работат пошто ми ги отекоја по форумот како им се работело ама ете немало работа. па нека кажат каква и каде за да не ја прават џабе ако не им е по кеф , така да седи фабриката празна. и обавезно да стават паркет во салата за да им се топка топката, да се занимаваат децата дури не најдат работа. да не седат така де за џабе пред компјутер,да се нервираат и да мрчат.

Од вакви како тебе, не ме ни чуди што власта си игра курташак со нас и никој не прави ништо во врска со тоа.
Признај, те заболе тебе за новороденчиња што се мрзнат, важно тато и мама се по партиска линија вработени, убаво ти е а другите што не успеале да се снајдат со лижење задници како твоите нека му ја мислат.
КЛИШЕ КЛИШЕ КЛИШЕЕЕЕЕЕЕ. Хахахахахахахах ти воопшто да не се секираш за татко ми и мајка ми ;)
Дали некаде спомнав дека сум партиски определен?

ти треба да признаеш дека воопшто не ти е гајле за новороденчињата, ти си си дома и си уживкаш, а успат мрчиш на се што ќе изгради владата дури и ако ти се допаѓа, инаку ќе те караат во штабчињата на сдс :)

а јас не сум толку нечувствителен да користам други луѓе за да мрчам по темите.
кој рекол дека нема да се превземе нешто за новороденчињата/или не е веќе превземено?

КЛИШЕ КЛИШЕ КЛИШЕЕЕЕЕЕЕ. Хахахахахахахах ти воопшто да не се секираш за татко ми и мајка ми ;)
Дали некаде спомнав дека сум партиски определен?

ти треба да признаеш дека воопшто не ти е гајле за новороденчињата, ти си си дома и си уживкаш, а успат мрчиш на се што ќе изгради владата дури и ако ти се допаѓа, инаку ќе те караат во штабчињата на сдс :)

а јас не сум толку нечувствителен да користам други луѓе за да мрчам по темите.
кој рекол дека нема да се превземе нешто за новороденчињата/или не е веќе превземено?

да!

Here we go again ... не ви е досадно на секоја тема истио муабет да го прајте ? Па и исти зборој употребвате. Дај барем некој нови термини земете од негде нема смисла појќе, преку тасета ми е од зборој од типот: штаб(чиња), партиски војник ( посебно на живци ми оди), лижење газој (или задници), партиски определен итн итн.

Мојте подобро !!!

...карактеристично за сите цивилизации низ историјата е што пред својот колапс масовно граделе споменици и неконтролирано ги исцрпувале ресурсите....проблемот со Скопје 2014 и Битола 2016 е што нашите политичари бегале или спиеле на часовите по историја
Мислиш ќе научеле Историја ако тогаш слушале?

A заборавив да пишам.. сега баш се потсетив пред спортската сала Младост нека стават еден споменик на УМРЕНИОТ СПОРТ ВО БИТОЛА, како ќе изгледа оставам на нив.

A заборавив да пишам.. сега баш се потсетив пред спортската сала Младост нека стават еден споменик на УМРЕНИОТ СПОРТ ВО БИТОЛА, како ќе изгледа оставам на нив.

Вчера премиерот најави реновирање во „догледно„ време.
Е сега што му значи ова „догледно„ , времето ќе каже.

А што да речи нема да ја реновираме, конечно спортските клубови ќе станат АД ај си викам дека нешто ќе мрдни од мртва точка.
А безенот и тој во догледно време... абее абее

Dave, lad, глупи ти се изговорите. „ќе имало тоа и тоа. Знаеш ли што се бе приоритети во стопанството?
Или наеднаш споменикот ќе ги собере нашите свевишни божества и ќе се деси дожд од алтани?

Ајде бе....

Студентите во „Кузман Јосифовски-Питу“ немаат ниту греење ниту топла вода
http://www.plusinfo.mk/vest/29370/St...tu-topla-voda-

Во Јануари и не само во Јануари во сите СД е ваква ситуацијата :tapp:
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 01:06 ---
Во Битола е потребна НОВА САЛА со поголем капацитет.Ова сега е идиотски да го крпат, после години негрижа од сите.И оправдувања од типот немаме пари не им држат вода.

Во Јануари и не само во Јануари во сите СД е ваква ситуацијата :tapp:
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 01:06 ---

Во Битола е потребна НОВА САЛА со поголем капацитет.Ова сега е идиотски да го крпат, после години негрижа од сите.И оправдувања од типот немаме пари не им држат вода.

toa e bate dojdoja site so red site podkradnaja po malku salata ostana negibnata..toa e toa..Za spomenici imame pari za sala nemame...:facepalm: Gruevski ti veli sportuvaj...kaj da sportuvam be vo ta salata od sekoe kjoshe duva promaja, 2 nedeli da ja toplis ne mozis da ja zatoplis salata... I treba ili nova sala ili kompletno renoviranje i proshiruvanje na starata...I kako sto gledam i zatvoreniot bazen sto go vetija go izgradija...:facepalm:

следно што е ? Охрид 2018та?

Шо, пак ќе се кандидира Петрески? :pos:

За арно нека е. :facepalm:

Што е следно? Охдрид 2018 ...во езероно споменици да ставаат....ќе прават Атлантида :icon_lol:

Охрид 2018 - еве нешто за единствениот објект планиран за изградба во проектот Охрид 2018:facepalm:

Целта на утрешниот протест во 5 до 12 пред Општата болница е да се искаже револт против уништувањето на охридското здравство и игнорантскиот однос на централната власт кон Охрид, изјавија на денешната прес конференција, организаторите на протестот, од Здружението на граѓани „ Младински центар Охрид“.

MC.jpg

- Поради нечија негрижа, неразумност и неодговорност, Охрид повеќе од 15 месеци е оставен без елементарна здравствена заштита. Во септември 2010 година се сруши највиталниот дел од Општата болница, со што околу 60 илјади граѓани останаа без гинекологија, хирургија , анестезиологија, урологија и Одделение за уво, нос и грло. Ветија дека за шест, потоа за дванаесет, па за 16 месеци, дека ќе ја завршат реконструкцијата на болницата, но сведоци сме дека работите не се тргнати од почетната точка и дека овој горлив проблем ќе биде решен во догледно време, велат од неодамна формираното здружение, за кое најавениот протест е прва проектна активност.

ај место болница нека им изградат некој споменик. макар било тоа некоја статуа од некој светец па нема се молат луѓево на статуата да не се разбволат. ц ц цнапрајте некоја болница бе напрајте некој студентски дом некоја улица нешто што ке биде од корист...

Вака јас да кажам, за нова сала нема да направат туку само ќе дадат малку пари за да се реновира старата на пример нов покрив и некое столче можеби.Тој што има одено во салата на зима ти е исто како во Аљаска на сред зима да играш ракомет, кошарка под ведро небо.
Јас единствено гледам решение за нова спортска сала само да се направи како во Прилеп демек грешка во инсталацијата и да ја запалиме цела сала и да изгори до темел и мислам дека само во тој случај ќе направат нова сала.

Вака јас да кажам, за нова сала нема да направат туку само ќе дадат малку пари за да се реновира старата на пример нов покрив и некое столче можеби.Тој што има одено во салата на зима ти е исто како во Аљаска на сред зима да играш ракомет, кошарка под ведро небо.
Јас единствено гледам решение за нова спортска сала само да се направи како во Прилеп демек грешка во инсталацијата и да ја запалиме цела сала и да изгори до темел и мислам дека само во тој случај ќе направат нова сала.

hahahahahaa super ideja batec:D inace i jas nemam odeno nekolku godiniama posledno ko bev pamtam bese 1000-1500 denari.. :S i za tolku pari plakam a niso ne dobivam vnatre -30 stepeni :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom