"Битола 2016" како помал брат на "Скопје 2014"

• Креатор на темата Креатор на темата Jimmy
  • Време на започнување Време на започнување
Шо, пак ќе се кандидира Петрески? :pos:
Море во последно време како ме нервират тој човек, ми идет да му закачам една чврга да се свестит шо прајт. Измислуват некој си нови даноци ми дојде некоја сметка за гробарина 1200 денари- ненормален.
Ако испаднит таков проект 5 пати рапмарина ке плаќате а ние некој си нови даноци за одржување на спомениците 100%. Молите бога да не излезе таков проект за доброто на туристите а пред се на Охриганите

Скопје 2014 и Битола 2016, затоа што споменици и кичерај се поважни од парно греење во породилни ординации.
Па аман веќе со овие глупости ... ДОСАДНИ СТЕ! Д О С А Д Н И С Т Е !
Се знае што ви е целта, колку да промрчите, а не дека ви е гајле за ординациите.. БАРЕМ ЕДНАШ РАДУВАЈТЕ СЕ НА НЕШТО ШТО СЕ ГРАДИ ВО МАКЕДОНИЈА!
П.С. Ќе си има и парно не се сеќирајте ;) ај сеа барајте друг повод за мрчење.

Се знае што ви е целта, колку да промрчите, а не дека ви е гајле за ординациите.. БАРЕМ ЕДНАШ РАДУВАЈТЕ СЕ НА НЕШТО ШТО СЕ ГРАДИ ВО МАКЕДОНИЈА!

Шо подразбирате под градење бе? Постоље за милионски скап споменик? Тоа сакаш да кажиш дека се гради? :cautious: Треба да се радвам дека во Битола ќе ми постават 30 бисти и статуи? И шо со то, то мене ќе ме напрај посреќен и ќе ми подобри условите во кои студирам, или пак кај што ќе треба да се вработам?
Ќе се радував ако се решеа да изградат клинички центар, да изградат фабрика која ќе вработи 10 000 луѓе, нова спортска сала а не саличе за 50 души, нов стадион...
Пред 5 века му велеле на неписмениот народ, РАДВАЈТЕ СЕ!!! оти сте живи, и оти султано е жив... Од тогаш наваму ваљда ми се разработиле виугите малце од малце...
Ќе се сликаме со спомениците... ебати споменците (n)

Шо подразбирате под градење бе? Постоље за милионски скап споменик? Тоа сакаш да кажиш дека се гради? :cautious: Треба да се радвам дека во Битола ќе ми постават 30 бисти и статуи? И шо со то, то мене ќе ме напрај посреќен и ќе ми подобри условите во кои студирам, или пак кај што ќе треба да се вработам?
Ќе се радував ако се решеа да изградат клинички центар, да изградат фабрика која ќе вработи 10 000 луѓе, нова спортска сала а не саличе за 50 души, нов стадион...
Пред 5 века му велеле на неписмениот народ, РАДВАЈТЕ СЕ!!! оти сте живи, и оти султано е жив... Од тогаш наваму ваљда ми се разработиле виугите малце од малце...
Ќе се сликаме со спомениците... ебати споменците (n)
1. Ако оваа власт нема изградено стадиони и спортски сали, тогаш незнам кој изградил.
2. Што мешаш споменици со фабрики? И тоа и тоа има и ќе има.
3. Ај сеа друг повод за мрчење. Мислам, клише ви се муабетиве веќе.

1. Ако оваа власт нема изградено стадиони и спортски сали, тогаш незнам кој изградил.

Радувај се дечко, излези и пеј по улици ако тебе ти е убав животот ;)
А ако ние ти мрчиме, уште толку биди посреќен и порадосен во твојот свет :cool:

(p.s не сум партиски определен и нема ни да сум)

Радувај се дечко, излези и пеј по улици ако тебе ти е убав животот ;)
А ако ние ти мрчиме, уште толку биди посреќен и порадосен во твојот свет :cool:

(p.s не сум партиски определен и нема ни да сум)

Неблагодарна реченица.

...карактеристично за сите цивилизации низ историјата е што пред својот колапс масовно граделе споменици и неконтролирано ги исцрпувале ресурсите....проблемот со Скопје 2014 и Битола 2016 е што нашите политичари бегале или спиеле на часовите по историја

Фино, ама да не се лимитираат само на тие 5 споменици. Кога веќе градат нека изградат намалена копија на тоа што е изградено во Скопје. Помал стадион и спортска сала, реновирање на болниците и бидејќи не им требаат административни згради и музеи, јас би играл на базен и патишта. Не би требало да чини ни половина од СК 2014, а ќе го постигне истиот ефект и ќе успее да ги задржи нашите градежни фирми во кондиција.

Лошата страна е што на вакви комунални проекти им се дава државно значење и ги реализираат министерствата. Сепак не и е задача на владата да се грижи за комуналната политика на општините. Ова е индиректно признавање дека луѓето што се избрани за градоначалници не си ја вршат работата најдобро.

Чекајте малку, прво проектов не се знае дали ке биди, нема ни финанскиска конструкција, ни проект каде ке се споменициве ни ништо, малку е рано да се коментира, кога ке има нешто официјално тогаш да коментираме сега џабе ке збораме

Па аман веќе со овие глупости ... ДОСАДНИ СТЕ! Д О С А Д Н И С Т Е !
Од вакви како тебе, не ме ни чуди што власта си игра курташак со нас и никој не прави ништо во врска со тоа.
Признај, те заболе тебе за новороденчиња што се мрзнат, важно тато и мама се по партиска линија вработени, убаво ти е а другите што не успеале да се снајдат со лижење задници како твоите нека му ја мислат.

па инаку сега почна да се гради фабрика во Жабени која треба да вработи 2.000 луѓе ама тоа некако не ви се слуша, вие сакате само да какате на интернет и пари да ви паѓаат од небо.

Тој не меша фабрики и споменици тој спомена што би требало да е приоритет. Власта лупа пари на глупости а онаму чека странски инвестиции, па нека ги троши тие пари на свои инвестиции да вработува народ а не да се глупира со буквално непотребни и непрофитабилни скулптури и згради. Биди ти невработен и нека ти гради тебе споменици по градот и радувај им се, има луѓе на кои им треба работа, пари.

Детската клиника на минус 12 - Недоносени бебиња мрзнат без парно
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=B8...0B4F4CF779E6D6

ОУ ’Браќа Миладиновци’, инвентар постар од 50 годнини
http://daily.mk/cluster/99d57a5f615a...-od-50-godnini

Родителите шверцуваат вакцини што ги нема на Детската клиника
http://www.novamakedonija.com.mk/New...tIzdanie=22027

Студентите во „Кузман Јосифовски-Питу“ немаат ниту греење ниту топла вода
http://www.plusinfo.mk/vest/29370/St...tu-topla-voda-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom