Билетите за концертот посветен на Тоше 1500 денари?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Значи пријателче сакаш да кажеш дека пеачите треба безпари да пеат за ти да можеш на концерт да одиш гага.Добро ти е мислењево,се гледа издржано,нема што?
Aj дечко смири доживљај и не се прај стручњак со вреѓање, кога никаде во свет музичарите/пеачите не земаат хонорар за настап на хуманитарен концерт.

не ја пратам темава... остана истата цена од 1500 денара за концертов?

мршшшш клошарчиња што се палите на Лукас ,Стоја или јебем ли га кој.....и вие најдовте да ги критикувате Ламбе и Елена!
Страм да ви е!
Внимавај на речникот во иднина. Штотуку загуби пристап до темата и заработи казнени поени.

Ова е претерано ,знам дека ќе биде 1500 во опера и балет .Оние што имаат гратис влезници ќе одат оние кој немаат ќе си седат по дома .
СРАМОТА!!!ОД ТОШЕ ВАДАТ СЕУШТЕ ПАРИ....

Срамота. Бизнис врз грбот на почината личност. Би го подржал концертот само кога би знел дека сите, или барем најголем дел од парите ке одат во добротворни цели. Вака не .

Упатен сум многу добро за концертов, ќе земам и учество (не е битно какво да не се етикетирам на форумов), но ова што се прави е стварно БРУКА!!! Човекот си почина, а овие на негов грб сакаат преку ноќ да станат милионери! Срамота е ова!!!
Хонорари ненормални летаат... Денес на генерална проба диригентот (Ѓумар) си стана и си отиде затоа што не му бил исплатен цел хонорар, па после 2саати молење се врати да се одработи генералната, а ус пат таа не изгледаше како генерална туку како прва проба... за што зборам? Ќе видите и слушнете утре на телевизија!
Ги носат "оперски" дудлачи од странство што песната ја немаат ни чуено, а текстот ни од ливче незнаат да го прочитаат... али како би се ќариле брзи пари ако не се скрпи нешто поише на авионски билети, хотели, ручеци, хонорари...?
Цената на картите е најмал проблем бидејќи капацитетот на МОБ е мал, и се продаваат само 600 карти, така да неможе да бидат по 200денари, ама колку пари ќе се земат од спонзорства, реклами, ТВ права (ќе се пренесува на 5-6национални телевизии)
За преработките, тие се направени уште за големите концерти на Тоше кога имаше на сцена поддршка и од оркестар, зошто одново да се плаќаат старите аранжмани?
А што е и најтрагично аранжманите се напишани во 21век на рака, со 1000грешки, со македонски текст во хористи, а соло пеачиве српски си тераат... без коментар...
Секоја чест само на бендот, тие единствено го работат овој, а и предходните проекти со љубов
бтв. ги забораив и најголемите, а најскромни Влатко Стефановски и Симон Трпчевски
Тоа е тоа македонското, барем еден концерт да се направеше како што му доликува на Тоше Проевски, а не во една година по 2-3концерти за да бидат пералница за пари...
Несакам да бидам песимист за утрешниот концерт, сакам целиов мој пост да оди во спротивна насока, ама останува да почекаме до утре па да искоментираме... Поздрав!

Срамотилаци невидени.

Дури сега ја гледам темава,ги прочитав сите 5 страни и не можам да најдам соодветни зборови за доволно да ги изругам сите тие што одлучиле цената да биде 1.500 денари ?
Еј ало 1.500 денари за хуманитарен концерт ?
Ма нема сврха.
Да имаа малце мозок во тоа шупелките,концертот ќе го направеа на плоштад или на стадион,а со тоа и поевтини карти и многу повеќе народ.
Па Тоше,нека му е лесна земјата на ниеден негов концерт немаше ставено цена од 1,500 денари за карта бре ало,лопови едни.
500 денари чинам беше највисоката цена,нека ме поправи некој ако не е така,можеби грешам.
Еве и за хуманитарниот концерт нека беше 500 денари карта,ама на стадион рецимо или ете на истото место.
Сигурен сум дека многу многу повеќе народ ќе имаше,ќе му направеја на Тоше звездено небо онакво какво што всушност заслужува.
Аир да не видите од парите што ќе ги земете лопови едни,се полните со пари на името на мртов човек,дебили дебилосани,мрш.

Тоа е таа македонска работа,на сметка на друг,некој трет ќе полни џеб со пари.

Цената на картите е најмал проблем бидејќи капацитетот на МОБ е мал, и се продаваат само 600 карти, така да неможе да бидат по 200денари, ама колку пари ќе се земат од спонзорства, реклами, ТВ права (ќе се пренесува на 5-6национални телевизии)

Организацијата на концертот чини околу 35 илјади евра, обезбедени од Фондацијата „Тоше Проески“ и од Министерството за култура.
заборавиле да ги спомнат парите од спонзорства,реклами и ТВ права .....случајно заборавиле

А на нас ни глумат свети маченици во финансиска загуба ќе влегле ,кутрите ќе се задолжеле,све под хипотека ќе ставеле:sick:
Фондацијата свесно влегува во финансиска загуба, но се додека има можност ќе продолжиме со она што Тоше го остави во аманет..

Вака јас како “неинформиран“ да прашам што всушност има моментално на Сител,концерт во чест на нашиот Тоше или гракање на гаврани ?! :eek:

Срамотилаци невидени.
епа еве утре ќе ги видиме.
-а колку е месечен надоместок за четиричлено семејство што го
дава државата како социјална помош за да преживее некако.

---НА ТОШЕ АЛАЛ ДА МУ Е- на овие арам, арам, арам
аааааааааааааааааараааааааааааааааааааааааааам

Вака јас како “неинформиран“ да прашам што всушност има моментално на Сител,концерт во чест на нашиот Тоше или гракање на гаврани ?! :eek:

:pos: Гра-гра! Досега ниеден не отпеа како што треба, особено тој Хрватот беше најмизерен. Само на Симон Трпчевски настапот ми се допадна, другиве (n) Текстовите ги немаат научено како што треба. Целиов настан ми е некако fail. Плус, земале хонорари за хуманитарен концерт? :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom