Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
ThA-BiTcH напиша:
Јас ги грицкам ноктите, и верувај тој лак нема да ти помогне.
Не да горчи, абе стомак те кине по 5 секунди од него...
Али пуста навика, таман да грицнам ќе ми загорчи, ќе почне да ме боли стомак и да ми се повраќа, и ќе идам под чешма 15 минути да ги тријам со вода и сапун додека не излезе тоа грдото...
Сега стаив надградба и ваљда ќе се одвикнам...
аха..вака кажав и претходните 8 пати...

јас колку пати сум се "одвикнувала" и еве сега пак ги грицкам. Што да ви кажам , пред некој ден си направив раничка па ме пецкаше.

Секојдневие :kez:

Za da ne gi grizete ima i edna tecnost vo apteka se vika grozozo,drugarka mi bukvalno doruckuvase nokti,a sega gi ima najubavite nokti

Tezok problem :)
Stvara ogromna nervoza. Jas isto taka grickam nokti,ama resiv i veke edna nedela ne grizam i ubavi mi se:)
Kaj mene problemot e sto fala golem procent na kalcium,i mi se krshat i lupat premnogu! Pa duri i da se niski! :(
Sega momentalno po sto pati vo denot gi premackuvam so lak za nokti.
Nisto,dodeka covek sam ne resi da se otkaze cvrsto,nitu lak nitu nisto.

Џабе е и лак и се.... и ја пробував прво обичен лак безбоен да стаам ама сосе лак ги грицкав... еднаш пробав да стаам од тој горчливиот лак и седнав да јадам, лебот ми загорче од лакот, не помага...... единствено коа носев протеза тогаш не грицкав - не можев, ме болеа забите... ама откога ми ја извадија, стара песна... нема одвикнување.... и коа сум нервозна и коа не сум нон стоп си грицкам.... појадок, ручек, вечера па и за ужина :)

Сите се испофаливте дека грицкате нокти, никој не се пофали дека почнал да се одвикнува (освен Да Бич):) Ајде таму поработете на одвикнување, најлоша навика е тоа.

hahaha i jas ke se pofalam oti i jas grickam nokti :) :) :) :) :pos:

Лелееее Ilidan колку е смешно тоааа! Седни таму научи како да се одвикнеш од тоа, а не само пасивно да седиш и се смееш за грдата навика.

коцка, ајде можеш ти:)))

Pomisli deka vsusnost se jades sebe si i ke ti se zgadi i nema da grickas valjda,nikogas ne sum grickala nokti,taka da samo grozozo luge.

Ne grickam nokti, a koga ke vidam nekoj da gricka mi se povraka. Ne mozam da svatam kako nekoi luge ednostavno mozat da go pravat toa. Imav edna drugarka koja mi odese na zivci so nejzinoto grickanje nokti i ja otkaciv:nerv:

Грицкате ли нокти? Дали тоа ви е навика? Или можеби мислите дека тоа е најгадното нешто??..Јас грицкам нокти многу..Навика ми е не знам :)

не е гадно ич. омилен нокт ми е тој на „палецот“ на левото стапало

другарче напиша:
не е гадно ич. омилен нокт ми е тој на „палецот“ на левото стапало

Стапало? Алллл ти :lud: :lud:

Нееееее....едно од најгадните нешта, никогаш у животот не сум грицнал ни еден нокт. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom