Дефиниција за наркотик, зарем не ?
ти споредуваш лек за да бидеш нормален со дрога да станеш ненормален, односно зомби. Не биле ајвани тие што едното го класифицирале како лек, а другото како дрога.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дефиниција за наркотик, зарем не ?
ти споредуваш лек за да бидеш нормален со дрога да станеш ненормален, односно зомби.
Дали си пиел некад континуирано анксиолитик/анти депресив/бензодијазепин ?
Континуирано, секој ден со месец(и) ?
Дигестија.
не ми требало, а знам што пијат. И се нормални колку толку со лековите. Кога нема да ги земат, одма ќе видиш како се понашаат. И фармакологијата е спас за луѓето со психички проблеми. Да не е тоа тешка работа ќе беше за многу фамилии.
не ми требало, а знам што луѓе што пијат. И се нормални колку толку со лековите. Кога нема да ги земат, одма ќе видиш како се понашаат. И фармакологијата е спас за луѓето со психички проблеми. Да не е тоа тешка работа ќе беше за многу фамилии.
1. Ај покажи ми цитирај ме каде споредувам Х со Y ...
2. Ако не си пробал, КАКО ЗНАЕШ кои се ефектите бе другар ? како ?
Тоа ти е исто како ја да ти кажувам како е да се вози хеликоптер, а во живот немам влезено во еден, не па возено.
Тешка работа за многу фамилии кои се зависни и наркомани на хелекс, дијазепам и лексилиум.
Да да, спас само за кого
Пред 10г имаше статистика кај деца кои направиле масовни убиства, од 20 деца, 19 биле на прозак. Ептен спас.
што е тешкото? лекот што го купуваат? тие лекови не ти го скратуваат животот него ти го продолжуваат. Ако просечен шизофреничар живее 30-40 години без тоа, со антипсихотик живее нормален живот до длабока старост. А слично е и за другите дијагнози. Проблем не се луѓето што пијат, него тие што не пијат. Па гледаш се рокнал некој некаде.
Автоматски споено мислење:
бафра не ми збори за америка, тоа е ненормална држава.
бафра не ми збори за америка, тоа е ненормална држава.
Прво, можи и без јх, ако сакаш да се осеќаш како вреќа полна гомна.Можеш да објасниш зашто се потребни влакната за човечкото тело, да видам зашто моето е глупост, а твоево е оправдано?
Која е користа од влакната во човечкото тело, односно кој биохемиски процес има потреба од нив.
Не е важен Питерсон овде, важно е што зборува Џо Роган.Овде на форумов за прв пат дознав за овој Питерсон, нели некое време бил крајно навлечен на бензо и замалку ќе се упокоел а таму промовира селфконтрол и што ти ја знам. Очигледно му треба еден така солиден машала џоинт да пафне па да започне да биде појасен во муабетите. Си ја толкува библијата како што сака но во никој случај не сака да се изјасни дали е христијанин, безвеза некако.
Na covekot ne mu se neophodni jh za da funkcionira. Keto rezimot e dokaz za toa. Naseto telo e sovrsena masina, fascinantno e toa sto za nekolku dena se prefrla na drug rezim. Od druga strana, bez proteini i masti ne se prezivuva dolgo.