ХРТ1 и РТС1 од 1 јануари ќе ги нема во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата scary
  • Време на започнување Време на започнување
ТВ одамна изгуби смисла за мене така да не сум нешто потресен.А и како да ми е кога си го имам 9gag.

Готово е ова за Македонците!!Нема спас.Откако ќе ги укинат РТС и ХТВ им умира последната надеж за Југославија.

Да се надеваме дека ќе опстанат Discovery, History channel, National Georaphic и Animal Planet. Најпаметен потег ќе биде ако ги укинат сите Македонски телевизии !

Ok.
Нема проблем .
Нема ХРТ1 , нема претплата . Мислам дека е доволно фер.

:mad:

Треба да направиме ние една парада или штрајк со глад еден строг е тогаш има да враќаат и Obn ,Nova и се што е балканско на тв

Треба да направиме ние една парада или штрајк со глад еден строг е тогаш има да враќаат и Obn ,Nova и се што е балканско на тв
Немој брат ќе ги уплашиш
онтопик: Една по една ги гасат сеа може ви сметаат и ХРТ и РТС ама кој ќе ги делитнат и другите тогаш ќе ви смета се ;)

Ај што ќе се укинат овие две канали ама па Макс тв ќе ги укине Pro 7,Rai Uno,France 2.. што се двапати повеќе подобри и од Rts и Hrt 1​

На Pro 7 си го гледав Оscar и Golden Globe кој сега тоа ќе ни биде ускратен :(

во секоја незгода има и згода - прекинуваш договор со операторите и ти иди една сметка помалку......ставаш антена и тераш

[quote="-Sluzbarski-, post: 4662462, member: 49438"ставаш антена и тераш[/quote]
Да да гледам МТВ собраниски и да ја подместувам на секој 15 миинути антената за да фати добар сигнал:tapp:

[quote="-Sluzbarski-, post: 4662462, member: 49438"ставаш антена и тераш
Да да гледам МТВ собраниски и да ја подместувам на секој 15 миинути антената за да фати добар сигнал:tapp:[/quote]
да,уживам на собранискиот :drk:

A5C90BB308C69F43A5AD6F4853886CED.jpg

ЗАМП и останатите иматели на права им наметнуваат обврска на операторите задолжително да изберат и реемитуваат поголем број на тв канали од ограничена листа за која што не постои реален интерес кај корисниците.:facepalm:

Значи може да се гледа не е законски ограничен или забранет ХТВ за реемитирање него ние нема да гледаме поради пазарот што го водат носителите на авторските права на тие канали и кабелските оператори. Незнам што е проблемот кај нас ама во другите држави кој не опкружуваат за истите пари кој ние ги плакаме за овие услуги има многу подобра услуга мислам во број на канали и канали кој може да се гледаат. (филм, спорт.....). Јас ова го разбирам што поголема заработка за операторите а што полоши услуги за корисниците. Трагедијата е поголема конкретно кај blizoo до теб што тие дупки нема да ги пополни со други канали и автоматски ќарот се зголемува.

Готово е ова за Македонците!!Нема спас.Откако ќе ги укинат РТС и ХТВ им умира последната надеж за Југославија.

Зошто мораш на секоја тема да го истакнуваш твојот комуњарски хејт?

Не е темава за тоа. РТС даваше ватерполо повремено и мене ме интересира тој спорт и си гледав често. ХРТ и ништо да не даваат, пак ќе имаат подобра програма од нашите телевизии. Немој само да кажеш дека ХРТ е лоша телевизија жити се.

Нека даваат нашите телевизии асална програма и на никому нема да му фалат овие странски телевизии, уште помалку па да им фали Југославија.

Дотогаш, ќе си се смееме на вицови, како овој:

Никола Карев му вика на Питу Гули: - Идат Турци! - Каде? На Сител или на Канал 5?

Yes ! (y) До душа малку ми е жал за хрт1 ама јбг.

Ај уште пинк шитовите нека ги укинат па рает да можам да си пуштам ТВ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom