Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Не се опуштајте со ленено семе бе, као прво калорично е, како второ пролив ќе ве стера.
Омега 3 најбоље од риба или апчиња, не од ленено семе.

Не се опуштајте со ленено семе бе, као прво калорично е, како второ пролив ќе ве стера.
Омега 3 најбоље од риба или апчиња, не од ленено семе.

а 6ката ?:D

А 9ка ? има ли апчиња со сите 3,да не се замарам да пазам и на тоа ? пошто нели,не јадеш секој ден риба или мисиркино..:D
Баш секој ден јадам туна :D А мисиркино моеш да го мењаш на ден два со пилешко (слични се у нитритивна вредност).
А сигурно има апчиња со сите омега масни киселини али кеш кеш...:D

“Unlike omega-3 and omega-6 fatty acids, omega-9 fatty acids are produced by the body, but also are beneficial when they are obtained in food.“

Баш секој ден јадам туна :D А мисиркино моеш да го мењаш на ден два со пилешко (слични се у нитритивна вредност).
А сигурно има апчиња со сите омега масни киселини али кеш кеш...:D

“Unlike omega-3 and omega-6 fatty acids, omega-9 fatty acids are produced by the body, but also are beneficial when they are obtained in food.“

Nice to know :D

а нели беше лошо секој ден туна ? и користиш суплементи ?

и зошто не почнеш теретана,те прочитав дека на кеј идеш ?

Nice to know :D

а нели беше лошо секој ден туна ? и користиш суплементи ?

и зошто не почнеш теретана,те прочитав дека на кеј идеш ?
секој ден туна е лошо ради можноста за жива (да, жива ко од термометар) во неа, а живата е отровна
мада јас ја иам јадено по 2-3 месеци секој ден и не ми е нишо (ваљда не сум мутант да му е*ам xD)
али пак моеш да мешаш било каква морска риба (или да јадеш свежа туна, али пак...кеш кеш)
а теретана не почињам ради бонус кешот а и временското ограничување (на факс сум)
а живеам до кеј до справите, на 15 секунди ми се (а и ми се сфиѓа калистеникс)

иначе не користам суплементи пошо не вежбам за булкање, најчесо вежбам за сила (1-5 репетиции) со макс тежина, и за слабеење
али забушавам у последно време :свиркам:

Колку калории има во 200гр ориз?

тренирам фудбал, 16 имам.Прилично сум висок 175см. ама имам 55 кила...Одам 3 пати во неделата теретана кажете ми некоја шема за добра исхрана

тренирам фудбал, 16 имам.Прилично сум висок 175см. ама имам 55 кила...Одам 3 пати во неделата теретана кажете ми некоја шема за добра исхрана
Внесувај едно 120-130 грама протеин, рестото јади ко говедо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom