Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не се опуштајте со ленено семе бе, као прво калорично е, како второ пролив ќе ве стера.
Омега 3 најбоље од риба или апчиња, не од ленено семе.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
А 9ка ? има ли апчиња со сите 3,да не се замарам да пазам и на тоа ? пошто нели,не јадеш секој ден риба или мисиркино..:D
Баш секој ден јадам туна :D А мисиркино моеш да го мењаш на ден два со пилешко (слични се у нитритивна вредност).
А сигурно има апчиња со сите омега масни киселини али кеш кеш...:D

“Unlike omega-3 and omega-6 fatty acids, omega-9 fatty acids are produced by the body, but also are beneficial when they are obtained in food.“

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Баш секој ден јадам туна :D А мисиркино моеш да го мењаш на ден два со пилешко (слични се у нитритивна вредност).
А сигурно има апчиња со сите омега масни киселини али кеш кеш...:D

“Unlike omega-3 and omega-6 fatty acids, omega-9 fatty acids are produced by the body, but also are beneficial when they are obtained in food.“
Nice to know :D

а нели беше лошо секој ден туна ? и користиш суплементи ?

и зошто не почнеш теретана,те прочитав дека на кеј идеш ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Nice to know :D

а нели беше лошо секој ден туна ? и користиш суплементи ?

и зошто не почнеш теретана,те прочитав дека на кеј идеш ?
секој ден туна е лошо ради можноста за жива (да, жива ко од термометар) во неа, а живата е отровна
мада јас ја иам јадено по 2-3 месеци секој ден и не ми е нишо (ваљда не сум мутант да му е*ам xD)
али пак моеш да мешаш било каква морска риба (или да јадеш свежа туна, али пак...кеш кеш)
а теретана не почињам ради бонус кешот а и временското ограничување (на факс сум)
а живеам до кеј до справите, на 15 секунди ми се (а и ми се сфиѓа калистеникс)

иначе не користам суплементи пошо не вежбам за булкање, најчесо вежбам за сила (1-5 репетиции) со макс тежина, и за слабеење
али забушавам у последно време :свиркам:

Член од
29 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
тренирам фудбал, 16 имам.Прилично сум висок 175см. ама имам 55 кила...Одам 3 пати во неделата теретана кажете ми некоја шема за добра исхрана

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
тренирам фудбал, 16 имам.Прилично сум висок 175см. ама имам 55 кила...Одам 3 пати во неделата теретана кажете ми некоја шема за добра исхрана
Внесувај едно 120-130 грама протеин, рестото јади ко говедо.

Kajgana Shop

На врв Bottom