Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
ubavo e da se jadi raznovidna hrana ali da se jadi sekoj den samo zelencuk i mesunki? nemozam da zamislam i nema da mozam da izdrzam bez mevce posebno bez kebapite :P na denesno vreme nemozi da se veruva deka zelencukot i mesunkite se rasteni bez otrovi

Аха, сакаш да кажеш дека ако јадеш прскан зеленчук како кај нас, онда неме бенефит од него, или дека не е доволно здрав?

se e do hranata,se sto se kupuva se e vestacko. jabolko so nema dupka od crv to ne e jabolko :P dali si vegan ili mesar seedno! isto se trueme :D

Тоа значи дека ако се стаиш на веган диета нема никаков бенефиот во споредба со диета која вклучува исхрана и со животински протеини така, затоа што на 2-та начина внесуваш отрови, добро те разбрав?

Аха, сакаш да кажеш дека ако јадеш прскан зеленчук како кај нас, онда неме бенефит од него, или дека не е доволно здрав?
ne e dovolno zdrav,to sakav da kazam :) premnogu gi prskat so razni otrovi! od druga strana i nemozime bez zelencuk. zabe se jadi samo meso ako nema zelencuk i ovosje. vo posledno vreme i vo whey nemam doverba i zato go zameniv so gravot :) nema poubo barem toj ne e prskan :P

ne e dovolno zdrav,to sakav da kazam :) premnogu gi prskat so razni otrovi! od druga strana i nemozime bez zelencuk. zabe se jadi samo meso ako nema zelencuk i ovosje. vo posledno vreme i vo whey nemam doverba i zato go zameniv so gravot :) nema poubo barem toj ne e prskan :P

Сакаш да кажеш, дека ако сега те ставиме на веган диета, ти нема да имаш подобрување на твојата општа состојба така?

Сакаш ли 1 недела да тестираш, и да си ги изедеш зборовите?

Друго, во Америка колку од зеленчукот е прскан? ако кажеш дека имаат подобар од нас, онда си ја утнал ептен работата, е и со таков зеленчук, види го ова.

За крај, за тие што замарате дека домашното место е ок, и дека модерното е проблем, и како тоа што си го одгледувал дома е неспоредливо подобро....

https://academic.oup.com/aje/article-abstract/95/1/26/167903?redirectedFrom=fulltext

"The hearts and aortae of 50 Masai men were collected at autopsy. These pastoral people are exceptionally active and fit and they consume diets of milk and meat. The intake of animal fat exceeds that of American men. Measurements of the aorta showed extensive atherosclerosis with lipid infiltration and fibrous changes but very few complicated lesions. The coronary arteries showed intimal thickening by atherosclerosis which equaled that of old U.S. men"

И веќе да не слушнам BS, како месото - домашно, е здраво и нема гајле, Masai се племе кое се рани со дивеч, и тоа свежо уловен. Неспоредливо поздрав од вашиот домашен, и оп - пак имаат атеросклероза, и тоа напредна! severe!

Maasai-.jpg

Последно уредено:
За крај, за тие што замарате дека домашното место е ок, и дека модерното е проблем, и како тоа што си го одгледувал дома е неспоредливо подобро....
Месо добиено со индустриски процес не е од сега, само технологијата се подобрува заради профит. Што се користи во исхраната за тоа месо во инд. капацитети од она што малку го читам, не е баш... и што користиш дома за свое месо, разлика има. Можеш да ги храниш за да добиеш повеќе маснотии или повеќе месо. Ова е од она малку на што се сеќавам од пред 25+години.
Примерот со масаите е за таложење на маснотиите, има различни истражувања за такви племиња, за притисок, за внатрешни маснотии, предиспозиции..
Не постои посно месо ама тоа не е ништо ново и не е баш поврзано со индустриската исхрана.

Последно уредено:

https://academic.oup.com/aje/article-abstract/95/1/26/167903?redirectedFrom=fulltext

И веќе да не слушнам BS, како месото - домашно, е здраво и нема гајле, Masai се племе кое се рани со дивеч, и тоа свежо уловен. Неспоредливо поздрав од вашиот домашен, и оп - пак имаат атеросклероза, и тоа напредна! severe!

Maasai-.jpg
Ајајајајахахахахаха примеров со племево
Ми се допаѓа како умешно имаш болдирано дека биле ексепшнли фит и актив, и СОСЕМА СЛУЧАЈНО го имаш изоставено ова:
It is speculated that the Masai are protected from their atherosclerosis by physical fitness

Колку години имале кога умреле? Како се чусвувале во текот на животот?
Колку често јаделе месо?
Овие гарант секој ден јаделе месо и млечни производи, а никој со здрав разум не би рекол дека тоа е здраво :)
Ултра гига убер спинер си.

Иначе, еве ти го ПДФ-то од таа студија, кое сигурно го немаш целосно прочитано. Многу ме интересира дали оваа студија во спин ти ја изџвакал Доктор Грегор? Од него ја виде?

Еве еден мал извадок од ПДФ-то
generacii.png

Да бидам искрен и јас не го прочитав цело, ќе се обидам ако најдам време. Но веќе зборев дека ми е здосадено со клоуз мајндед прсон како тебе да се расправам.

Ти си класичен читач на наслови.
Хур-дур, Доктор Грегор ги наоѓа студиите, ги џвака, и у само 5 минути ни ги сумира, SO YOU DON'T HAVE TOOO.
Не мора да се мачи човек сам да чита.
Бахахаха.

Последно уредено:
Ајајајајахахахахаха примеров со племево
Ми се допаѓа како умешно имаш болдирано дека биле ексепшнли фит и актив, и СОСЕМА СЛУЧАЈНО го имаш изоставено ова:
It is speculated that the Masai are protected from their atherosclerosis by physical fitness

Колку години имале кога умреле? Како се чусвувале во текот на животот?
Колку често јаделе месо?
Овие гарант секој ден јаделе месо и млечни производи, а никој со здрав разум не би рекол дека тоа е здраво :)
Ултра гига убер спинер си.

Иначе, еве ти го ПДФ-то од таа студија, кое сигурно го немаш целосно прочитано. Многу ме интересира дали оваа студија во спин ти ја изџвакал Доктор Грегор? Од него ја виде?

Еве еден мал извадок од ПДФ-то
Прегледај го приврзокот 184952

Да бидам искрен и јас не го прочитав цело, ќе се обидам ако најдам време. Но веќе зборев дека ми е здосадено со клоуз мајндед прсон како тебе да се расправам.

Ти си класичен читач на наслови.
Хур-дур, Доктор Грегор ги наоѓа студиите, ги џвака, и у само 5 минути ни ги сумира, SO YOU DON'T HAVE TOOO.
Не мора да се мачи човек сам да чита.
Бахахаха.

На колку години просечен модерен човек добива срцев удар со generic диета?
Месо добиено со индустриски процес не е од сега, само технологијата се подобрува заради профит. Што се користи во исхраната за тоа месо во инд. капацитети од она што малку го читам, не е баш... и што користиш дома за свое месо, разлика има. Можеш да ги храниш за да добиеш повеќе маснотии или повеќе месо. Ова е од она малку на што се сеќавам од пред 25+години.
Примерот со масаите е за таложење на маснотиите, има различни истражувања за такви племиња, за притисок, за внатрешни маснотии, предиспозиции..
Не постои посно месо ама тоа не е ништо ново и не е баш поврзано со индустриската исхрана.

Разлика има во вкус, и нутриривна вредност, во зголемување на негативни параметри разлика скоро да нема, храната се оценува што по тоа што доаѓа со неа како пакет, и што прават негативнитe аспекти во споредба со позитивните, кога ќе ставиш се на кантар, животински протеин = негативен ефект, и тоа силно негативен ефект.

Последно уредено:
На колку години просечен модерен човек добива срцев удар со generic диета?

Разлика има во вкус, и нутриривна вредност, во зголемување на негативни параметри разлика скоро да нема, храната се оценува што по тоа што доаѓа со неа како пакет, и што прават негативнитe аспекти во споредба со позитивните, кога ќе ставиш се на кантар, животински протеин = негативен ефект, и тоа силно негативен ефект.
Домашното секогаш знаеш со што го храниш и колку пати си го одмрзнувал, дали е вкацинирано, какви антибиотици прима... Кај индустрискиот се користи повеќе количински антибиотици, се користат природни и синтетски хормони, често се хранети со сомнителни па и животински отпадоци итн итн. се со цел да израснат побрзо и да дадат поголем аутпут со помал инпут.
Постираш податок за маснотии кои влијаат на здравјето. И го поистоветуваш со споредбата домашно вс индустриско месо. Споредбата ти е за различни теми. Една од разликите, легално полнење со хормони.

Hormones used in Canada
estradiol
[estradiol benzoate, estradiol beta-17, oestra diol]: "Considered a complete carcinogen … it exerts both tumour-initiating and tumour-promoting effects," and causes reduction of the thymus gland, which is essential to the normal functioning of the immune system.
progesterone: A steroid hormone. In laboratory animals, it increases the incidence of tumours in the mammary gland, ovary, uterus and vagina.
testosterone [testosterone propionat]: The main sex hormone secreted by males, known to induce tumours in mice and prostate cancer in rats.
trenbolone [trenbolone acetate]: A synthetic androgen. Feeding trenbolone to mice produced pancreatic tumours, liver tumours, and hyperplasia.
zerano: A mycoestrogen produced by fusarium moulds. Male mice exposed in utero produced testicular abnormalities, with development of pituitary gland tumours in mice, induction of adenomas and liver carcinomas in hamsters.
melengestrol acetate [MGA, melengestrol]: A sister compound of Diethylstilbestrol (DES). In female mice caused increased incidence of mammary tumours.

Само ова повеќе е за во подфорум здравје.

Последно уредено:
Домашното секогаш знаеш со што го храниш и колку пати си го одмрзнувал, дали е вкацинирано, какви антибиотици прима... Кај индустрискиот се користи повеќе количински антибиотици, се користат природни и синтетски хормони, често се хранети со сомнителни па и животински отпадоци итн итн. се со цел да израснат побрзо и да дадат поголем аутпут со помал инпут.
Ти постираш податок за маснотии кои влијаат на здравјето. И го поистоветуваш со споредбата домашно вс индустриско месо. Споредбата ти е за различни теми. Ова повеќе е за во подфорум здравје.

Ти какво месо јадеш?

Ти какво месо јадеш?
во моментов од што морам. тоа не е релевантно во споредбата на квалитетот на домашното према индустриското месо што ни го продаваат.
Знаеш дека е отровен воздухот ама мора да го дишеш, нема друго

во моментов? од што морам? тоа не е релевантно во споредбата на квалитетот на домашното према индустриското месо што ни го продаваат.

Eптен е релавантно, затоа што сакам да се направам еден тест со тие што јадат домашно месо, само што никако некој да се нафати. Ако случајно почнеш да јадеш домашно, и си спремен да ми докажеш дека нема последици од него пушти ми пп. Ќе идеме кај Жан Митрев во клиника, да ти направат целосен кардио панел, ако искочи да немаш зголемени параметри на атеросклероза онда ќе заќутам, и веќе никогаш нема да кажам нешто за животинскиот протеин - се до тогаш имаме мислења, наспорти докази, а тоа не е добро за ниедна дебата, вашата преференца за храна не ги променува фактите, него е само тоа - преференца за храна и убедување. Иначе јас ќе го платам цел панел - ако сум згрешил, и ќе ти платам уште толку на тебе лично, а ако грешиш ти само ќе си платиш за тестот.

За крај, за тие што не читаат и сме им досадни, кој што сака нека јаде, нема ништо против тоа имам против замижување пред вистината и барање оправдувања за својата диета.

Негативниот ефект на кардиоваскуларниот систем од домашно месо е помал, но ПАК ГО ИМА, не можеш да избегаш од тоа, што и да правиш.

Последно уредено:
Абе реков јас за џабе е дискусијава, само ја напна темава.
Дај вратете се на билдерски муабети, колку пати стек во денот, калории, bulk, cut и слично :D

Негативниот ефект на кардиоваскуларниот систем од домашно месо е помал, но ПАК ГО ИМА, не можеш да избегаш од тоа, што и да правиш.
никој не вели дека го нема. Ама ти споредуваш различни работи. Остај на кратко тоа маснотиите на страна. И дома да одгледуваш, зависи како го одгледуваш, ќе ти даде со повеќе маснотии. Храни ја живината со пченка, ќе видиш "резултати". Ќе престане да несе и јајца од маснотиите.
Кога се споредува домашно и индустриско, се споредува првенствено со какви помии е хрането, остатоци од животни, хормони и антибиотици, значи во тој контекст колку е здраво тоа месо, а не колку % маснотии содржи. Погрешна ти е споредбата индустриско-домашно со % маснотии во оваа тема. Треба да споредуваш тоа у здравје и убавина

никој не вели дека го нема. Ама ти споредуваш различни работи. Остај на кратко тоа маснотиите на страна. И дома да одгледуваш, зависи како го одгледуваш, ќе ти даде со повеќе маснотии. Храни ја живината со пченка, ќе видиш "резултати". Ќе престане да несе и јајца од маснотиите.
Кога се споредува домашно и индустриско, се споредува првенствено со какви помии е хрането, остатоци од животни, хормони и антибиотици, значи во тој контекст колку е здраво тоа месо, а не колку % маснотии содржи. Погрешна ти е споредбата индустриско-домашно со % маснотии во оваа тема. Треба да споредуваш тоа у здравје и убавина

Значи вака, да бидам појасен не ме интресираат детали, кој го одгледувал, како го одгледувал, итн. Фората е ова, имаш човек болен од срце, го ставаш на диета со домашно месо, болеста прогресира и умира. Го ставаш истиот човек на растителна веган диета, (прскан зеленчук ти текнува?) и тој магично се опраравува за неполн месец, а некогаш и само 2 недели.

Знам и јасно ми е дека не е исто, она што го зборам е дека не е доволно различно за да стане здраво, повторно има касеин, повторно има инфламаторен ефект, повторно има ендотоксини и бактерии. Знаеш ли што има во млекото домашно? гној и крв од самата крава, буквално гној и крв пиеш - разреден во млеко не се приметува, меѓутоа го конзумираш па сега ти види, има јавно одредена граница колку гној смее да има на 1л млеко, таа граница кај нас со сигурност не се запазува, а најмалце кај домашното млеко, прекрасно нели?

Значи вака, да бидам појасен не ме интресираат детали, кој го одгледувал, како го одгледувал, итн. Фората е ова, имаш човек болен од срце, го ставаш на диета со домашно месо, болеста прогресира и умира. Го ставаш истиот човек на растителна веган диета, (прскан зеленчук ти текнува?) и тој магично се опраравува за неполн месец, а некогаш и само 2 недели.

Знам и јасно ми е дека не е исто, она што го зборам е дека не е доволно различно за да стане здраво, повторно има касеин, повторно има инфламаторен ефект, повторно има ендотоксини и бактерии. Знаеш ли што има во млекото домашно? гној и крв од самата крава, буквално гној и крв пиеш - разреден во млеко не се приметува, меѓутоа го конзумираш па сега ти види, има јавно одредена граница колку гној смее да има на 1л млеко, таа граница кај нас со сигурност не се запазува, а најмалце кај домашното млеко, прекрасно нели?
Не ти е релевантен муабетот.

Неможеш да кажеш дека секој заболен од срце со зеленчук ќе се опорави а и дека секој што ќе јаде месо ќе умре.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

QUOTE="Psyside, post: 8312517, member: 26328"]Значи вака, да бидам појасен не ме интресираат детали, кој го одгледувал, како го одгледувал, итн. [/QUOTE]па претходно ти го негираше домашното вс индустриски одгледаното месо. Ти ги споменав разликите кои се прилично против индустријата (плус додади солена вода и фосфати заради сочност и мирис, 10 пати одмрзнато...). Значи фосфати, хормони, антибиотици и што уште не. За маснотиите во месото, како го одгледуваш, такво месо ќе добиеш.
Знаеш ли што има во млекото домашно? гној и крв од самата крава
во ред. Има триста производи и нуспроизводи од добитокот само што ти збореше за месото, не за млекото.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom