- Член од
- 23 февруари 2011
- Мислења
- 1.279
- Поени од реакции
- 2.474
Супер е јас го јадам и ептен ми се допаѓа. Убав на вкус и хранлив
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По 10 грама 3 пати на ден да пиеш, немој само 15грама на ден, јас и во супата и во манџата како запршка го турам и тоа со кутлачаДобро од каде ви се овие информации?
- Протеин се пија во било кое време доколку можеш да си дозволиш, поготово пред спиење или наутро е добро време, а после тренинг ти е најдобро да го сврзиш со креатин и декстроза.. (Протеинот кога се пија со вода има тотално различна апсорпцијата од онаа кога се пија со млеко, а тука спаѓаат и другите промени кои се добиваат со додавање на млеко. После тренинг најдобро е само вода, а останатите слободно додавај и млеко во зависност од твојата цел.)
- Исто важи и за креатинот ако правиш фаза на полнење тогаш го пијаш 3 пати на ден по 5 грама.
Пример: 1 доза кога ќе станиш, 1 доза пред тренинг и 1 доза после тренинг.
5 grama kreatin 35min. pred trening i 5 grama odma posle trening i zavrsena rabota. ne se klukaj so 15-20 grama kreatin posto nema nikakov pobrz i podobar napredok. proteinot pijajgo 2 sati posle dorucekot i uste edna doza pred spienje. odma posle trening samo kreatinot i po pola sat jadis meso i pred legnuvanje doza protein so mleko. ako pies odma posle trening ke te zasitva poslabo ke mozis da jadis. kreatinot pijajgo so voda,direkno so lajceto turvas vusta pijas voda i toe to. proteinot najdobro se apsorbira so voda ama mozes i so mleko ako go pies pomejgu obrociteЕдно прашање.
Пошто убацив суплименти во исхраната протеин и креатин. Како и коа да ги пијам.
Секое сабајле си правам смути со млеко. Исто и навечер коа ќе си дојдам.
Е сеа подобро било да се пие протеинот а особено креатинот со вода.
Насабајле смутито го појачав сеа со протеин и ок е тоа дали со вода или млеко тоа нема мн врска.
Е сеа за после тренинг нели треба одма протеин и креатин да пијам. Тоа да го пијам само со вода?
Смути дополнителен после тоа можам со млеко да правам?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Неам ништо против никој дијалект али дај научете пишувајте на македонски...
- Немам ништо против никој дијалект, ама научете да пишувате на македонски.
Поука: Не се прави паметен, кога не си.
--------------------------------------------------------------
Секое тело реагира различно, значи неможи да се кажи дека е вака или така на различни тестови има различни резултати. Секој си пишува како му одговара од сето ова што го читаш треба да си извадиш сам заклучок и одреден период да си тестираш сам на своето тело бидејќи секој овдека има различни искуства а пред се различно тело. Да не навлегуваме во ова по 100ти пат, значи додатоците во исхраната не се замена за разновидна исхрана, тие се само ДОДАТОЦИ кои треба да ти ја олеснат исхраната но и начинот на внес на одредени хранливи материи.
Јас лично никогаш не сум ја правел таа почетна фаза (20 грама или колку и да е), но не сум правел ни пауза во текот на конзумирање на креатин монохидрат. И пак сум немал проблеми или било што, а додека со земање на поголеми кофеински дози секогаш сум правел пауза бидејќи сум чуствувал како телото ми станува имуно на тој додаток.
На шо се навикнуваат бајо мој, на АТП резерви?пауза во прием на креатин се прави не поради можни несакани дејства а поради тоа што мускулите “навикнуваат“ на тој суплемент и прекинуваат или реагираат послабо одколку со прекин/пауза
На шо се навикнуваат бајо мој, на АТП резерви?
Кој од вас знае што е креатин ко прво нека крене рака?
На шо се навикнуваат бајо мој, на АТП резерви?
Кој од вас знае што е креатин ко прво нека крене рака?
Recent findings
in healthy humans indicate that the beneficial effect on muscle function and muscle total creatine content may disappear
when creatine is continuously ingested for more than two or three months. The mechanism for this habituation to chronic creatine
exposure is poorly understood. The primary purpose of the present review article is to critically evaluate the available
evidence for long-term efficacy of creatine administration and to hypothesize about ways to optimize creatineadministration
regimens. (Mol Cell Biochem 244: 49�55, 2003)
Линк од форум место од анализата ми даваш, и тоа анализава од 2003та и тоа извадок без како е тестирано и врз кого и кои се резултатите. И тоа у самиот извадок ти стои (exposure is poorly understood).Јас знам и од практичена и теоретска страна, а ти пред да одговараш во таков стил да отвориш гугл да почиташ? ке научиш нешто ново за себе
еве ти нешто за едуцирање, кажи фала
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=733040&highlight=creatine