Браковите во минатото постабилни од сегашните

• Креатор на темата Креатор на темата --HEIDERN--
  • Време на започнување Време на започнување
Уау, болдираното...овие правила друже важат да, ама во џунглата, во различните глутници и стада, во цивилизираниот свет слабо. Тажно е што во време кога светов ненормално се движи напред, еден претпоставувам млад човек негува и се води по вакви очајни средновековни сфаќања. Ти ако воопшто најдеш жена која од х причини, ќе прифати да се омажи за тебе, таа ќе мизерува со тебе. Ти се додека размислуваш вака никогаш нема да имаш среќен, хармоничен, успешен брак. Никогаш нема да имаш сопруга во вистинската смисла на зборот чие суштинско значење очигледно не го знаеш.

Се звучи како да бараш шугаво куче да го прибереш од улица да ти ја чува портата. По твоите описи ти бараш сиромашко девојче=слугинка=робинка која додека ти среќен на твојата територија шефуваш и фрчиш со наредби, таа ти ги мие нозете, после ја пие водата и на крај благодарно ти се радува како на Алфа мажјак (животиња) на лепчето што ќе и го фрлиш, зошто нели, дошла да ти го јаде лебот.

Но ај доста е, твои сфаќања, твој живот, си имаш право на нив и на твој избор. Среќно ;)

Ја знам типои кои би биле задоволни гаргара да праи со водата. Не мора да ја пие. Пиењето на таква вода спаѓа у претеризам и бактериолошки неисправна исхрана.

E sega navistina se POKAKA macko !!!!
Kako prvo ne ziveam tolku daleku na Novoselski pat, ziveam mnogu poblisku do Centar, kako vtoro kukjata ne mi e od dedomi, tuku od tatkomi i majkami(gradena e so pari/sredstva od dvajcata roditeli), nova e gradena 1990-91 god. i nema bas 2-3 sopcinja, tuku 2-3 x 5 sopcinja na dva sprata + 500 m2 dvor/park, golema garaza i drugi pridruzni objekti, inaku edinec sum i ne ziveeme kako vo prvobitno opstestvo t.e. dvajca bez trojca sme po doma, ne sme po 10 dusi u edno sopce kako sto mislis macko. I macko ne me sporeduvaj so vujko ti Lazar B., bidejkji solidno zarabotuvam i solidno zasteduvam, a za toa so kafinjata na Gjorgji K., pa ako saka neka pie ne po 5, tuku po 10 kafinja i neka pusi ko turcinka, toa ne mi smeta, kolku kje jade ili kje pie, zboram za odnesuvanjeto i poslusnosta kon mazot, a ne za nosenje, jadenje, pienje i.t.n.

:vozbud:
А со земјоделска механизација како стоиш?
Трактор, приколица, мотокултиватор, балирачка, комбајн, плугови?
И уште еден мал, но битен детал : Дали имаш дома гоблени и дали го растеш ноктот на малиот прст?

И уште еден мал, но битен детал : Дали имаш дома гоблени и дали го растеш ноктот на малиот прст?

Abre vo sred grad, zemjodelska mehanizacija da imas kako prvo e zabraneto, takvi stvari se dozvoleni vo dracevo, vo trubarevo, vo smiljkovci i.t.n. ovde kaj mene se e beton i asfalt, neznam sto kje mi e takva mehanizacija !!!!
E sega gobleni nemam, cuvaj boze, imam umetnicki sliki i toa kupeni se od Grcija od pred nekolku godini, cim tolku te interesira, mackice.
A za nokti, nokti nikogas ne pustam, kako prvo ne e higienski i ne e kulturno da nosis nokti po eden santim na nekoi si prsti, no ti nosi si gi noktite, bidejkji si mackica.
Drugi prasanja, molam ? ? ? ?

Abre vo sred grad, zemjodelska mehanizacija da imas kako prvo e zabraneto, takvi stvari se dozvoleni vo dracevo, vo trubarevo, vo smiljkovci i.t.n. ovde kaj mene se e beton i asfalt, neznam sto kje mi takva mehanizacija !!!!
E sega gobleni nemam, cuvaj boze, imam umetnicki sliki i toa kupeni se od Grcija od pred nekolku godini, cim tolku te interesira, mackice.
A za nokti, nokti nikogas ne pustam, kako prvo ne e higienski i ne e kulturno da nosis nokti po eden santim na nekoi si prsti, no ti nosi si gi noktite, bidejkji si mackica.
Drugi prasanja, molam ? ? ? ?

Ебати фраерот. И после сакаш да те поштујат жени.

Vidi Maco, mojata osnovna definicija na zivotot e:
MOE NE DAVAM, A TUGJO NE ZEMAM ! ! ! !
Znaci ako saka zenata neka ima i deset kukji, stanovi, vili, haciendi, fabriki, koli i.t.n. JAS TUGJO NE NI POGLEDNUVAM, A KAMO LI PA DA ZEMAM.
No na moe tlo po doma, JAS SUM GAZDATA I NIKOJ DRUG, CAPITO O NO !!
I ne baram nitu bogati/imotni, nitu mnogu "pametni" devojki, tuku poslusni, sto znaat da pocituvaat kolku-tolku tamu kade sto vlegle i kade sto go jadat lebot.
ајде да не биде дека си лош ама си нешто друго аама јас незнам како да се изразам така попристојно. машко,и јас сум маж но имам голем против таквите како тебе ти викаш туго небарам а свое недавам тогаш таа што ке ти биде жена нелие е нечиво чедо туѓа е а.... ? викаш: No na moe tlo po doma, JAS SUM GAZDATA I NIKOJ DRUG тогаш кога би бирал за брак што би избрал помеѓу робот и жена..?

Ја знам типои кои би биле задоволни гаргара да праи со водата. Не мора да ја пие. Пиењето на таква вода спаѓа у претеризам и бактериолошки неисправна исхрана.

Aj sega ne tropajte gluposti gargari-margari, nikade ne spomnav takvo nesto, zboram za kolku-tolku pocituvanje na mazot, a ne za mienje na noze, race, perenja, cistenja, sluguvanja, ne izmisluvajte, jas baram samo pocit i poslusnost
od zenata, ne zboram za sluguvanje i izmekjarstvo, baska sam si cistam po doma, a nekogas i si pravam jadenje, tuka nema nikakov problem.

Aj sega ne tropajte gluposti gargari-margari, nikade ne spomnav takvo nesto, zboram za kolku-tolku pocituvanje na mazot, a ne za mienje na noze, race, perenja, cistenja, sluguvanja, ne izmisluvajte, jas baram samo pocit i poslusnost
od zenata, ne zboram za sluguvanje i izmekjarstvo, baska sam si cistam po doma, a nekogas i si pravam jadenje, tuka nema nikakov problem.

Шо бе глупости? Сам чистиш по дома и си праиш јадење?! И после сакаш да те поштуе жена ти и да ти биде послушна? Те читам и не ми се веруе...

Мачорка ти од град беше така?

ајде да не биде дека си лош ама си нешто друго аама јас незнам како да се изразам така попристојно. машко,и јас сум маж но имам голем против таквите како тебе ти викаш туго небарам а свое недавам тогаш таа што ке ти биде жена нелие е нечиво чедо туѓа е а.... ? викаш: No na moe tlo po doma, JAS SUM GAZDATA I NIKOJ DRUG тогаш кога би бирал за брак што би избрал помеѓу робот и жена..?

Abe druze, ne baram robot, baram zena primerna sto kolku-tolku nema da me lae i da mi kukumljavci po cel den, sto kolku-tolku kje me pocituva i slusa kako maz i nikogas ne mozam da dozvolam ona da me komanduva, nikogas .....

Мачорка ти од град беше така?

Не бре па и ти, од едно село близу Валандово сум.
Кај нас дечко без трактор тешко да се ожени, затоа прашував за трактор.

Не, мислам дека си од едно село во околина на Скопје;)

SOVET DO SITE ERGENI VO REPUBLIKA MAKEDONIJA:
KUPUVAJTE TRAKTORI POD ITNO I PRAVO VO VALANDOVSKO PO NEVESTI
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Abe druze, ne baram robot, baram zena primerna sto kolku-tolku nema da me lae i da mi kukumljavci po cel den, sto kolku-tolku kje me pocituva i slusa kako maz i nikogas ne mozam da dozvolam ona da me komanduva, nikogas .....
добро знаеш сто бараш но погрешно се однесуваш со таков однос таква како што бараш нема да најдеш
--- надополнето: 24 декември 2011 во 20:20 ---
јас ги раснам и двата нокта на малите прсти :cool:

добро знаеш сто бараш но погрешно се однесуваш со таков однос таква како што бараш нема да најдеш

A sto treba da napravam, da i dozvolam da mi se kaci na glava, toa li treba da i go dozvolam ???? ne bi rekol

A sto treba da napravam, da i dozvolam da mi se kaci na glava, toa li treba da i go dozvolam ???? ne bi rekol

Вади каишот натепај ја да видиш дали некогаш ќе ти пререче. Жените во принцип сакаат да бидат контролирани, да се потчинуваат на мажот, тоа е вистинска љубов.

:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom