Бугарија го политизира "Трето полувреме", ја презема улогата на Грција во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Katunec
  • Време на започнување Време на започнување
Недекане знаевмедека некоимакедонскимедиуми лажат малкусоантибугарска цел.Амапростеноим е, штомеза идејата... :D
Не го политизираме филмот, но само од километри се гледа дека филмот е порачан и финансиран од кликата на Груевски и сие, со едничката цел навредуване на Бугарија, а тоа не можеме да го подминем.
Мене не ми е јасно зошто сите Бугари на форумов сем ФМИ пишувате со ариал фонт а не со default фонтот. Сега или сите сте еден или ариал е некој нов бугарски белег за кој не знаеме...

Колкави гревчиња сте...не сте ни свесни...ама ајде...нека ви е и тоа.
Се вреѓате од она што сте биле?!
Епа...не сум ви јас крив што сте бугари.

Не го политизираме филмот, но само од километри се гледа дека филмот е порачан и финансиран од кликата на Груевски и сие, со едничката цел навредуване на Бугарија, а тоа не можеме да го подминем.

Идеата за филмот се појавува некаде 98/99 при снимањето на серијата Досие Скопје, од страна на Дарко Митревски. У тоа време Грујо уште со бокс се занимавал. Така да, фејл коментар беше ова.

Nekoi moje da translira shto kazuva tetka Doris! Blagodaram!

Ете што кажала:

"Вјарвам, че трјабва да кажа тук нешто и за медиите. Току што научих от моја колега Георгиев, че вчера с'м била цитирана от македонските медии с неверојатни изказванија против б'лгарските ми колеги. Никога не с'м давала такова интервју, оште повече не знам за какво е ставало в'прос. Не с'м чела писмото на б'лгарските колеги и не е в'зможно да взема позиција по него, но там с'м цитирана на половин страница. Ако това представлјават медиите в Македонија, тогава могат да ме спечелјат като враг. Искам да помолја отговорните лица и политици да не наствојват прјателите си срешту тјах като ги цитират неправилно.Благодарја."

Ај луѓето што знаат убаво германски јазик нека го преслушаат тоа што го постирале болгарчета и нека преведат за сите тука.

И не разбирам каква врска има тоа што кажала некаква си германска политичарка или некои си бугарски абдали во ЕУ парламентот..?!?

Човекот што е режисер на филмот јасно и гласно ви кажа во интервју дека се обратил до некој ваш бугарски филмски фонд или нешто слично и му дозволиле да ги погледне сите пропагандни филмски журнали што ги снимала и прикажувала вашата фашистичка држава тогаш, и сите сценографии и постановки на филмските сцени му се копија на истиот декор што го видел таму.

Еве линк до Канал 5 ТВ, кликнете на програмата Х / О и побарајте ја емисијата со режисерот Дарко Митревски од 7 ноември 2011 па погледајте ја и слушнете што ви кажува режисерот.

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Ај луѓето што знаат убаво германски јазик нека го преслушаат тоа што го постирале болгарчета и нека преведат за сите тука.

И не разбирам каква врска има тоа што кажала некаква си германска политичарка или некои си бугарски абдали во ЕУ парламентот..?!?

Човекот што е режисер на филмот јасно и гласно ви кажа во интервју дека се обратил до некој ваш бугарски филмски фонд или нешто слично и му дозволиле да ги погледне сите пропагандни филмски журнали што ги снимала и прикажувала вашата фашистичка држава тогаш, и сите сценографии и постановки на филмските сцени му се копија на истиот декор што го видел таму.

Еве линк до Канал 5 ТВ, кликнете на програмата Х / О и побарајте ја емисијата со режисерот Дарко Митревски од 7 ноември 2011 па погледајте ја и слушнете што ви кажува режисерот.

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Prevoda e 100 % tochen
I vashite preveduvachi ke prevedad istoto
Pred cela Europa vi se kazva vo ochite deka lajete i manipulirate ,ti mi izlizash so spamirane.
Kato e tolkova cenen filmot i vistinski ,oti pribegvatte do lagi i falshifikazii ,da go zashtitavate ???
Sto -so lagi ke branite,, vistinata,, ???

Prevoda e 100 % tochen
I vashite preveduvachi ke prevedad istoto
Pred cela Europa vi se kazva vo ochite deka lajete i manipulirate ,ti mi izlizash so spamirane.
Kato e tolkova cenen filmot i vistinski ,oti pribegvatte do lagi i falshifikazii ,da go zashtitavate ???
Sto -so lagi ke branite,, vistinata,, ???
Кој е тој што лаже и манипулира бе..?!?
Вие сте тие што имате ненормални пратеници во парламентот на ЕУ коишто ниту го виделе сценариото, ниту па го виделе филмот = којшто не е завршен! = а се дрзнале да се бунат и да се жалат како демек некој правел "анти-бугарски" филм..!!!

Еееееј Бог да чува и да брани, бреее....

Нема никаква потреба никој да го заштитува или не филмот, и освен што со глупостиве му дадовте дополнително значење и бесплатна реклама ништо друго не направивте.
Нека се заврши филмот и нека се прикаже по кината па да видиме кој лаже, манипулира и се глупира овде катаден.
Вие сте ненормална и шизофрена нација што сака да сокрие ФАКТИ и ВИСТИНСКИ НАСТАНИ од пред 60-тина години за кои има живи сведоци бе алооо...!!!

Ете ви ги неколкумината преживеани старци и старици Евреи самите ви кажуваат што се случувало и КОЈ им го правел тоа.

Mnogo mi e interesno kakvo smjatat makedonskite forumci za otkrito falshivoto i nikogash ne davano intervu na Doris Pak ,tirajirano po makedonskite mediumi?
Spored tjah to e projava na :

1.Profesionalizum na makedonskite jurnalisti.
2.Umishlena zabluda na makedonskite gragjani
3.Projava na dobrososedski odnosi.
4.Otkrita antibulgarska propaganda.
5.Dolnobrobna laga i manipulazia.
6.Jolto pisanie vo jolt vestnik.

Абе медиумите што сакаат нека пишуваат, нели е тоа слобода на говор а не државна политика, нели.

Mnogo mi e interesno kakvo smjatat makedonskite forumci za otkrito falshivoto i nikogash ne davano intervu na Doris Pak ,tirajirano po makedonskite mediumi?
Spored tjah to e projava na :

1.Profesionalizum na makedonskite jurnalisti.
2.Umishlena zabluda na makedonskite gragjani
3.Projava na dobrososedski odnosi.
4.Otkrita antibulgarska propaganda.
5.Dolnobrobna laga i manipulazia.
6.Jolto pisanie vo jolt vestnik.
:pos:
Вие ли се најдовте да глумите професионализам бе..?!?

Па ширење умислени заблуди, антимакедонска пропаганда, лаги и манипулации, и жолт печат се вашите најпознати и признати особини.

А она "добрососедски односи" е врв на глупоста и мислена именка за вас!
Луѓе и држава што негираат постоење на цел еден народ со сите негови атрибути (јазик, писмо, историја, култура, фолклор, итн.) се нашле да прашуваат вакви прашања..?!?
:tapp:

Абе медиумите што сакаат нека пишуваат, нели е тоа слобода на говор а не државна политика, нели.
Ne ne e ova sloboda na govor.
Naverno Chento na chist makedonski ke ti objasni shto znachi ,,Sloboda na govor,,
I vo Bulgaria se pishat lagi -no vo joltite vestnici- nekoa peachka si napraila silikonovi cici , ili koja so koi se e......a.
No koga oficioza na drjavata turajira laga so propagandni celi ,ne e sloboda na govor;)
Prav li sum Chento ,a ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom