Кај е најНЕбезбедно да се патува?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
антартикот најнебезбедно место на живеење и точка.

Ми имаат кажувано дека во Барселона имало многу џепчии кои биле до таа мера испраксирани та воопшто да не осетиш дека те крадат.

А ги има и од тука (Македонија) што одат таму да крадат (најчесто по дискотеките) и доаѓаат тука ги носат и продаваат. Но има и таму нивни што косат низ дискотеките, и кафичите.

Ми имаат кажувано дека во Барселона имало многу џепчии кои биле до таа мера испраксирани та воопшто да не осетиш дека те крадат.

Toчно мноу се заебани, профи се.
Еве Derren Brown како мајсторски го ограби дечково, чисто за да видиш на какви фори фаќаат

Ва Македонијава Битолава си ја сакам највеќе....сам си шетал, со девојка, другар - како и да си, не те чепка никој кај и да си во градот, овде едниствено ќе си чепнат ако прв го направиш тоа, дефинитивно, секој ден сум излезен, шетам, сум поминувал низ разни групи соберени, во паркови, до сега никој на никој така за џабе ништо му нема направено...било да е машко само или девојка само, освен Перо Шуте ако ве најди и позбора со вас малце (за девојките ова :D ). Најмирно е....
И Прилеп е исто. :)

Велес порано беше многу опасен град, ама полека пополека се смири, мислам дека има уште малкумина кои џепарат и кои напаѓаат луѓе, а и тие се многу добро познати на полицијата, проблем се само оние кои крадат од дворови или зафрлени викендици, се краде се, од огревно дрво, до старожелезо до миленца по дома

Во било кое место каде Албанците се мнозинство, посебно ако се од муслиманска вероисповест.

Дека има кај нас криминал има и тоа каков, ама таквиот голем криминал се прави во спрега во власта, се е договорено, кога треба нема ни полиција да уапси некого, ни ништо, затоа се стекнува впечаток дека овде е мирно, паника се крева само за мали “ситници“, џепарошење, ситни кражби, некој во парк бил нападнат од џанкери и сл.

Или пак кога некој несреќник ќе се најде на погрешно место во погрешно време...

Само замислете дека 80 % од авганистанскиот хероин наменет за западна европа поминува низ МК.

Каде е царината, полицијата да запре некој шлепер? Да, шлепери полни со хероин врват, тоа се тони хероин, не може поинаку да се пренесат.

Безбедно е како не Сарај, Бутел, Чаир, Ѓорче Петров.... Од тоа што сум гледал ти кажувам!
ја живеам во бутел и секој ден поминувам бутел чаир. ај кажи ми ти шо си видел шо не е безбедно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom