Кај е најНЕбезбедно да се патува?

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
антартикот најнебезбедно место на живеење и точка.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ми имаат кажувано дека во Барселона имало многу џепчии кои биле до таа мера испраксирани та воопшто да не осетиш дека те крадат.
А ги има и од тука (Македонија) што одат таму да крадат (најчесто по дискотеките) и доаѓаат тука ги носат и продаваат. Но има и таму нивни што косат низ дискотеките, и кафичите.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ми имаат кажувано дека во Барселона имало многу џепчии кои биле до таа мера испраксирани та воопшто да не осетиш дека те крадат.
Toчно мноу се заебани, профи се.
Еве Derren Brown како мајсторски го ограби дечково, чисто за да видиш на какви фори фаќаат

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Ва Македонијава Битолава си ја сакам највеќе....сам си шетал, со девојка, другар - како и да си, не те чепка никој кај и да си во градот, овде едниствено ќе си чепнат ако прв го направиш тоа, дефинитивно, секој ден сум излезен, шетам, сум поминувал низ разни групи соберени, во паркови, до сега никој на никој така за џабе ништо му нема направено...било да е машко само или девојка само, освен Перо Шуте ако ве најди и позбора со вас малце (за девојките ова :D ). Најмирно е....
И Прилеп е исто. :)

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.853
Поени од реакции
4.545
Велес порано беше многу опасен град, ама полека пополека се смири, мислам дека има уште малкумина кои џепарат и кои напаѓаат луѓе, а и тие се многу добро познати на полицијата, проблем се само оние кои крадат од дворови или зафрлени викендици, се краде се, од огревно дрво, до старожелезо до миленца по дома

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Во било кое место каде Албанците се мнозинство, посебно ако се од муслиманска вероисповест.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
Дека има кај нас криминал има и тоа каков, ама таквиот голем криминал се прави во спрега во власта, се е договорено, кога треба нема ни полиција да уапси некого, ни ништо, затоа се стекнува впечаток дека овде е мирно, паника се крева само за мали “ситници“, џепарошење, ситни кражби, некој во парк бил нападнат од џанкери и сл.

Или пак кога некој несреќник ќе се најде на погрешно место во погрешно време...

Само замислете дека 80 % од авганистанскиот хероин наменет за западна европа поминува низ МК.

Каде е царината, полицијата да запре некој шлепер? Да, шлепери полни со хероин врват, тоа се тони хероин, не може поинаку да се пренесат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Безбедно е како не Сарај, Бутел, Чаир, Ѓорче Петров.... Од тоа што сум гледал ти кажувам!
ја живеам во бутел и секој ден поминувам бутел чаир. ај кажи ми ти шо си видел шо не е безбедно?

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Во африка е не е безбедно , посебно ако намирисаат парички кај тебе

Kajgana Shop

На врв Bottom