Филмови со боречки вештини

• Креатор на темата Креатор на темата Selekt3
  • Време на започнување Време на започнување
....беа тоа времиња...кога ќе земеш филм од видеотека...и ќе се соберете друштво....или пак ќе го чекаш на ТВ на еден од неколкуте канали кои се бројат на прсти од една рака

....денес сме презаситени од се....на кабловска има преку 50 канали и никој не гледа ништо конкретно туку само скока од канал на канал, а во просечно македонско ПЦ има најмалку по 100 филмови од кои никој не ги гледа целосно и кога ќе одлучи да гледа филм не може да одбере затоа што никој не му фаќа око

Daniel: Hey, what kind of belt do you have?
Miyagi: Canvas. JC Penney, $3.98. You like?
Daniel: [laughs] No, I meant...
Miyagi: In Okinawa, belt mean no need rope to hold up pants.
[laughs; then, seriously]
Miyagi: Daniel-san...
[taps his head]
Miyagi: Karate here.
[taps his heart]
Miyagi: Karate here.
[points to his belt]
Miyagi: Karate never here. Understand?

Да многу сакав филмови со Различни боречки вештини од различни држави и претставник за секоја боречка вештина, овој ми беше бр.1 The quest

после сите други со Брус Ли, Жан Клод....

Од поновиве

Не знам колку се... карате... филмовиве ама има тепање. Едниот е со Џеки Чен а другиот повеќе во жанрот Вуксија ама се добри.

The Legend of the Drunken Master
Џеки глуми мајстор за стил пијано кунг фу и е на потрага по украдени Кинески антиквитети од страна на Британците. Многу тепање, многу преглумување, многу пијанства и многу повреди врз Џеки(кои како и секогаш ке бидат прикажани во блуперсите на крај, каде Џеки цел крвав, претепан и изгорен и мафта на камерата со цел да не увери дека се е во ред и да престанеме да паничиме). Вреди да се гледа

Iron Monkey
Филмов е инаку во повеќе листи на реномирани списанија како еден од најдобрите филмови. Без заебанција. Инаку е нешто налик Робин Худ на Кинески начин во империјална Кина пред боксерското востание. Тепањата се инаку на жица, како Hidden Dragon, Crouching Tiger ама снимен 10 години пред него. Доколку се гледа да се гледа без синхронизација на Англиски за да не се смеете на сцени кај што не е потребно.

Prvo toa ne se karate filmovi nego kung fu posto karate e bashka a kung fu e bashka ima razlika vo pristapot. Vo karate udarite se pravoliniski i ofanzivni vo kung fu i negovite podstilovi
se pravi balans poveke se ide na samoodbrana a inace ubavi filmovi samo posle izmislija pistoli i sea dzabe sve.

Prvo toa ne se karate filmovi nego kung fu posto karate e bashka a kung fu e bashka ima razlika vo pristapot.

Па темата се вика карате филмови, а освен Карате Кид другото се е за филмови со кик бокс горе зборено. Поубаво би било темата да се вика нешто налик, Филмови со Борбени Вештини. Доколку сака некој филмови со карате нека се изгледаат филмовите со Сони Чиба особено овој
220px-Thestreetfighter.jpg

А доколку некој сака преку карате до хамбургер да се дојде полесно нека го изгледа овој
Името на филмот е Karate Bullfighter инаку:нинџ:
Vo karate udarite se pravoliniski i ofanzivni vo kung fu i negovite podstilovi
se pravi balans poveke se ide na samoodbrana

Ахххх, гледам дека освен мене и друг ја има практикувано благородната вештина на КАРА-ТЕЈ !
Инаку шала на страна доколку имаш одено, пиши преку пп во кој клуб може се знаеме.

samo posle izmislija pistoli i sea dzabe sve.

yo-dawg-at-first-i-was-like.jpg

Старите добри времиња... видеотеките живееја од овие филмови...

Овојпат со постари предлози:

Enter the Dragon (1973)
За домашно: да се изгледа се од репертоарот на големиот мајстор :)

Police Story (1985)
И останатите вратоломии на Џеки Чен.

Се разбира, на никого не му е потребна препорака за филмови со Брус Ли и Џеки Чен, ама едноставно морав да ги залепам сцените тука од респект кон темава. А сега, предлог за еден помалку познат, крајно потценет, лоу баџет филм кој едноставно мора да го погледнете:

Best of the Best (1989)

Со напомена дека сценава е мејџор спојлер ама не е проблем да изгледате 1-2 минути од истата заради филингот.

Сега спојувам теми, менувам наслови (како е правилно, боречки вештини или борбени вештини?) а следен пат за други филмови.

Chocolate, Тајлдански филм од 2008 година. Да не биде замешан со Chocolat на Џони Деп. Спомнувам за по грешка да не изгледате прекрасен филм за целото семејство во кој Ромскиот карактер на Деп се тови со чоколадо низ цел филм па после да ме пцуете. За да не дојде до забуна еве го Чоколада...
220px-Chocolate_2008_poster.jpg

А еве го ЧоколаТ!...
220px-Chocolat_sheet.jpg

Гледајки по постериве колку се и слични лесно може до забуна да дојде.

Во ред, да се вратиме кон Тајландскиот филм сега. Филмов поради премисата лесно можеше и да заврши во темата Најлоши и Најглупави Филмови, можеби и припаѓа таму. Што знам. In Any Case I Liked It! Се работи за младата девојка наречена Зен која пати од филмски аутизам и која цел живот го има поминато гледајки филмови со Брус Ли и Џеки Чен и притоа има научено кунг фу(Замислете колку ке беше подобар Дождовниот Човек доколку Дастин Хофман наместо математички гение беше кунг фу мајстор кој низ целиот филм му ја вади маста на Томе од ќотек). Низ сплет на околности младата Зен ке се спречка со Јакузи и откако ке го јадат дебело од нејзе тие врбуваат јунак по аутистичен и по мајстор во кунг фу за да се справи со нејзе. Не е тоа целиот филм, ама во скратена верзија тоа е тоа. Нема wire-fu во филмов кој е се зголемувачки и загрижувачки тренд во Хонгошката продукција, воедно тоа и едно од плусовите на филмот. Има само чистокрвно млатарање. Не знам што друго да споделам, дефинитивно еден од најчудните филмови кои сум ги изгледал. А....исто така гледајки како аутистичната Зен како им ги вади зрцките на Јакузите направи додека го гледав филмот да го имам најчудниот боунер во мојот живот. Не знам што точно тоа говори за мојата личност ама дефинитивно не се гордеам со себеси.

Женава не ја спомнавте :cuc:
cynthiaq.jpg

Синтија Ротрок (карате шампион) што ја викавме Чајна ОБраен по еден нејзин филм, обично овој и беше партнер (Ричард Нортон)
rnorton.jpg

а негативец беше Били Драго :sneaky::cuc:
26877989.jpg

Со неа... овој е добар, растураат со Мишел Јео у филмов, кој е по Џеки Чен овој филм обавезно

Порано закон беа Кикбоксер (Цацко најубаво го опиша :D), Карате Кид 1, Американски Нинџа 1, У Змајевом Гнезду, тие со Џеки Чен еден другар у маало беше негов голем фан и кај него ги глеавме (офтопик - еднаш го глеаме носи филм Кад Јагањци Утихну си викавме шо филм ќе беше тоа :)) , ..
Од поновиве филмови Ip Man 1, Tom Yum Goong, Iron Monkey овој го гледав 3 дена по ред (y)

Имам гледано многу Кунг Фу и Карате филмови ама овие се едни од најинтересните кој сто ги имам најмалку по 20 пати глеано :)
мора да се гледа:

1.Magic Crystal

2.Yes Madam

3.Royal Warriors

4.Blond Fury

5.Fatal Contact

6.Legend of the Wolf

7.In The Line of Duty1 до 4

8.Dragons Forever

9.Tiger cage 2

10.Wushu

11.Shaolin Temple - 2011

12.Ninja Assassin

preporacajte nekoj dobar film od ponovite kako never back down :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom