С
Спенсер
Гостин
а кај ти е волвото бе???????????///
неам слика од него, ке го сликам па ке го стаам,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а кај ти е волвото бе???????????///
Mozebi zeleznicata e no.1 za transport na stoka vo svetot ali ne e tolku fleksibilna i elasticna kako patniot tovaren transport odnosno kamionite. So zeleznica ne mozes da dostavis roba kako toa sto se narekuva strucno i go ima po knigite "od vrata do vrata". Najcesto robata so se prenesuva so zeleznica ide do fabrki rudnici i tie so imaat postaveno zeleznicka infrastruktura. A dokolku e nameneta stokata za nekoe carinsko skladiste taa pak mora da bide prenesena so tovarno vozilo - kamion ili toa vo strukata se narekuva kombiniran transport koj e podrzan logisticki.Taka da zeleznicata spored mene go zima prvoto mesto samo za transport na golema kolicina na stoka a ne na no.1 transport na stoka. Definitivno bez patniot tovaren transport - kamionite ne se moze nisto i zatoa e no.1 za transport na stoka.pozzzzzzzzzКамионот е според мене возило бр.1 во Светот кога станува збор за превоз на стоки по копно. :nenene: Мандраче,железницата синко е број 1 за превоз на стоки
Lol... Ако се сеќавате на цртаните со пожарникарот Сем, ваков возеше за пожарно возило.знам на кој камион мислиш, ама се плашам дека последен пат го видов на отпад. Сопственикот е сосед на мој добар пријател, па ќе се распрашам што се случи со камионот, а ако го најдам и ќе го сликам
еве за кој модел се работе
![]()
знам на кој камион мислиш, ама се плашам дека последен пат го видов на отпад. Сопственикот е сосед на мој добар пријател, па ќе се распрашам што се случи со камионот, а ако го најдам и ќе го сликам
еве за кој модел се работе
![]()