55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Артан Груби рекол дека нема албанец кој не е дојден денес да протестира, дошле и од другите градови. :)

500 албанци има во Македонија изгледа, ние другите индијанци.

Јаки на зборови, политичари.

Го оставија после 16:30 протестот, да се собере членството од администрација, и пак слабо.

Гледам целото раководство е на протест, само Ахмети им фали, ама повторно малце се.

Dzabe se gradat krstovi koga fakt e deka Makedoncite se iseluvaat od tie regioni i odat da ziveat vo mesta koi se dominantno Makedonski(od Makedonskava strana na Vardarov), na ovoj nacin tie mesta od kade sto Makedoncite se iseluvaat stanuvaat dominantno Albanski a pak mestata vo koi sto se doseluvaat uste poveke zacvrstuva Makedonskiot element ... federalizacija na delo i etnicki cisti teritorii i toa po pretezno miren pat, nesto poradi iseluvanjata i nesto poradi prirodnite demografski procesi na naselenieto !
Za da eden Makedonec zivee vo 90% Albanska sredina sakal nejkel ke mora da se pretopi odnosno da go sovlada Albanskiot jazik i celosno da se vklopi vo okolinata i ambientot inaku vo sprotiva ke mora da si faka magla !

Inaku za ovie nastani okolu dvoglaviot orel vo Cair i krstot vo Butel abe predizborie e taka da na site treba da im e jasno, poslednive nekolku godini sekoja prolet e zeska t.e. se slucuvaa megju-etnicki incidenti Kalinja, Smiljkovci i sl.

А нормално тие шо нема да се сложат со партијата,на голи оток така?:cautious:
Многу досетливо, ха ха...
Засега имаш само со рушење на цркви.
Не ми врши работа, само таа шо ќе се реши сите верски објекти да ги руши за да нема вакви манипулации со верата, само таа ќе ја има привилегијата :D

Каков театар... :D Прочитана книга се, не знам како не им е јасно.

Не ми врши работа, само таа шо ќе се реши сите верски објекти да ги руши за да нема вакви манипулации со верата, само таа ќе ја има привилегијата :D

Пробај со PPSH. :icon_lol:

Овие од ВМРО и ДУИ пак си прават игрички, со кои ќе го спасат и рејтингот на ДУИ сега. Министерот Спасовски има одговорност, и законска а и морална, да го осуети овој обид за манипулирање на изборната волја на граѓаните, и да прати полиција што ќе ја разбие толпата. :tvg:

Овие од ВМРО и ДУИ пак си прават игрички, со кои ќе го спасат и рејтингот на ДУИ сега. Министерот Спасовски има одговорност, и законска а и морална, да го осуети овој обид за манипулирање на изборната волја на граѓаните, и да прати полиција што ќе ја разбие толпата. :tvg:
И после дпмне да излезе со изјава: „Полицијата под команда на Спасовски тепаше невини луѓе“.

@Inglourious Basterd , @bitushanec , @Brutus

Нели ви реков да излезите заедно со Миленко, Шанац и Мирка? дека овие се поопасни од студентите на плоштад?

Уште кога почна реков дека едните ќе стават каментемелник, другите ќе го кренат во воздух, на крај повторно крстот ќе се изгради. Само ми се чини ќе оди крстот малце погоре, кај што е црквата.

Да знаете дека ова се договорени игри, првокласна глума, ако не им оди политиката, во холивуд ќе ги примат.
Не им треба ни каскадери, сами ги прават и тешките работи, вистински тепачки, рушење со токмак, сечење со брусалица...

Утре Курир 24 часа ќе врти како тоа министерот на Сдсм не ги штити македонците, патриотот Тодор претепан, а еве сега и крстот не го заштити, анти-фашист ниеден. (што би рекол еден човек пред општина Центар)

Последно уредено:
И после дпмне да излезе со изјава: „Полицијата под команда на Спасовски тепаше невини луѓе“.
Тогаш нека седи мирен. Ама после избори, да не плачат како пички со „ВМРО и ДУИ манипулираат со волјата на граѓаните“ изјави.

@Inglourious Basterd , @bitushanec , @Brutus

Нели ви реков да излезите заедно со Миленко, Шанац и Мирка? дека овие се поопасни од студентите на плоштад?

Уште кога почна реков дека едните ќе стават каментемелник, другите ќе го кренат во воздух, на крај повторно крстот ќе се изгради. Само ми се чини ќе оди крстот малце погоре, кај што е црквата.

Да знаете дека ова се договорени игри, првокласна глума, ако не им оди политиката, во холивуд ќе ги примат.
Не им треба ни каскадери, сами ги прават и тешките работи, вистински тепачки, рушење со токмак, сечење со брусалица...
Зошто би излагал на контрапротест, ако крстот пак се изгради? Ќе гледам сеир од страна и ќе свиркам. На кого му врие под нозе, нека излага. Ти се заеба, мислеше дека Заев ќе го пензионира Али, сега...

OK Mozebi mestoto na krstot ne mu e bas na sred ulica i toa vo reon koj e religiski mesan no i ova sto se slucuva kolku e izdrzano i pravno i vo sekoj drug aspekt !
Izet Medziti e gradonacalnik na opstina Cair a odi da protestira vo sosedna opstina na cija teritorija nekoi odnosno tamosnite ziteli odlucile da gradat nesto(bilo sto) ... toa e isto kako komsijata da vi vleze vo dvor i da vi kazuva sto i kade smeete da parkirate, ostavate i.t.n.

OK Mozebi mestoto na krstot ne mu e bas na sred ulica i toa vo reon koj e religiski mesan no i ova sto se slucuva kolku e izdrzano i pravno i vo sekoj drug aspekt !
Izet Medziti e gradonacalnik na opstina Cair a odi da protestira vo sosedna opstina na cija teritorija nekoi odnosno tamosnite ziteli odlucile da gradat nesto(bilo sto) ... toa e isto kako komsijata da vi vleze vo dvor i da vi kazuva sto i kade smeete da parkirate, ostavate i.t.n.

Правно, и орелот и крстот се дивоградби, и не се почитувани процедурите за поставување.
И сега Изет Меџити прв на ред да протестира против крстот кој бил противзаконски.

Ако не им рече некој од странците да прекинат со глупостите, овие ќе одат многу далеку, очекувај уште многу споменици да се постават, не само во Скопје туку насекаде.
Им треба магла, да се скријат за криминалното владеење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom