- Член од
- 20 јули 2014
- Мислења
- 3.424
- Поени од реакции
- 9.316
Не ме прашуваш мене, ама да ти одговорам неповикан.<3
Инаку, ти се допаѓа крстот?

Добар е, ама Царот Душан Велики ми е и натаму омилен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ме прашуваш мене, ама да ти одговорам неповикан.<3
Тие не настануваат со бајачможи има внатрешни повреди
<3
И ти не ме разбра друже. Ти или некој Аљи можете дома и на ваше земјиште да си направит и споменик на машки фалус или орловски нос висок 1000 метри.Не ме разбирате очигледно. И јас сум против градењето споменици со ДРЖАВНИ ПАРИ.
Тие пари можат да се искористат за мал милион други побитни работи.
АМА ОВА НЕ СЕ ДРЖАВНИ ПАРИ.
Тоа е поради што доста голем број на луѓе во државава се исфрустрирани па не гледаат што каде и како плукаат. Значи ја со мои пари ако сакам ке изградам статуа на Амон Ра и вас кур нема да ве боли затоа што тоа не се ваши пари.
Парите од буџетот коишто се користат за градење на споменици наместо да се помогне на некое болно дете е чиста перверзија и само луд може да го охрабри тоа.
кој има пари, нека си гради дома. Дали знаеш што се случува со демографијата во овие општини? Можеби не знаеш, го прекинаа пописот, не знам ни јас службено, го прекинаа пописот. Знам она што го гледам. Од мојата улица се отселени доста староседелци, и младо и старо, повеќето македонци. бегаат К Вода, Аеродром, Карпош, ...Младите за кои Петров збореше се отселуваат масовно, аш, ги нема. Колку и да мижиме, ситуацијата е таква. Ама од Систина и универзитетска, од Вардарот натаму, луѓе шатаа, уживаа во викендот. Е лесно е од центар или Водно да си играат патриоти, рисјани, што и да е.Некој има пари и гради ( у овој случај Светскиот Конгрес)..
Чудно е. Ако е точно дека "го претепале" такви снагатори, немаше вака да изгледа.На сликана кај што е легнат Петров не ми делува на претепан, барем од онаа страна. Обично хематомите веднаш искачаат.
Како рече Муки тогаш. Отиде Царот во Вардар. Ене го царот, уште плива.Не ме прашуваш мене, ама да ти одговорам неповикан.
Добар е, ама Царот Душан Велики ми е и натаму омилен.
Убав симбол е крст. Симболизира мачеништво за идеал и верба. Нема никаква причина да не ти се допаѓа. Макар и како комуњарка.Ако сум комуњарка, не сум слепа. И не, не ми се свиѓа крстот. Ни причините за неговото ставање.
Во ред, вратот се имобилизира за секој случај, таков е протоколот ама обично сите што влегле на ургентно имале траги на насилство, Петров изгледа е прв што нема, медицинско чудоИ јас тоа го приметив, тоа на вратот за што му е, сигурно за повреда на вратот? за таква повреда не ќе му текнеше наочарите да си ги стави, морало и некоја друга повреда да имаше. Деца по автобуси се тепаат, лом се прават, а овие командантите слабо нешто. Или и ова е нешто измислица.
Сам издржа Царот тогаш, да не се заборави.Како рече Муки тогаш. Отиде Царот во Вардар. Ене го царот, уште плива.
Убав симбол е крст. Симболизира мачеништво за идеал и верба. Нема никаква причина да не ти се допаѓа. Макар и како комуњарка.
Види значи јасно ми е како бел ден на вас што ви смета. Не е тоа што тебе никој не те прашал дали треба таму да стои крст или не.И ти не ме разбра друже. Ти или некој Аљи можете дома и на ваше земјиште да си направит и споменик на машки фалус или орловски нос висок 1000 метри.
Ама кога се работи за општествен простор/имот сите ние имаме право да искажеме став, бидејќи тие места не ви припаѓаат само на вас христијаните или Аљбанците туку на сите нас.
Вехабија на батерии, тоа е. Еден од ретките идиоти кај нив, што мисли дека може да се надјебува со ВМРО. Тоа се случува кога ќе те удрат левите лајкови, следења и коментари во глава. Мислиш дека си големо фраериште, кое може да глуми мост за помирување додека го остри ножот. За на крај да ги натераат “твоите“ да те еутанизираат во Шења.Сам издржа Царот тогаш, да не се заборави.
Муки, инаку, со големо задоволство го следам при вакви ситуации. На Facebook кога го поставија споменикот на УЧК во Топанско пишал: „Иде лавот и на орелот му вика мјаууу“ позајмено од К-15. Сега му опнаа 50 метра крст во двор и ја сменил реториката, партиите нè буцкале.
ај да не бидам задорко ама се некако ми мириса дека може парите се од власта а не од дијаспората,што знам може грешам.На некој а знаеме на кој му одговара меѓунационални тензии,разни афери и друго колку да се задржи власта што повеќе а во исто време се пресмета со не истомислениците.Епа сега, сака да поставува крст а не сака да јаде ќотек. Сите патриоти го поминале тој пат, мислам дај, тие се ризиците, сега што се пишува наоколу дека бил претепан и сл.?
Второ, тој крст што е поставен таму е поставен со нечија согласнот. Можно е да потекнуваат тие пари од Македонците кои работат по „АУСТРИЈА“ и „АУСТРАЛИЈА“ и НОУ ЗЕЛАНД (кој не знаат ни како изгледа Македонија повеќето од нив, не се однесува ова на сите) ама за да се постави тој крст потребна е и согласност од некого, што би рекле ние рисјаните „треба да се даде „Амин“ од некого“. Инаку Македонците од АУСТРИЈА И АУСТРАЛИЈА треба конечно да се сетат на тоа дека за да ја спасат оваа држава треба да ѝ помогнат на истата да привлече што е можно повеќе инвеститори кои ќе отворат работни места и ќе ја подобрат оваа срање-економија што ја имаме. Терминот „катастрофална“ не одговара на нашиов вид на економија. Тоа е пак еден вид економија која е премногу слаба и никаква. Нашава е срање економија. Е, кога ќе се подобри ова во државава тогаш нема никој и да бега, дури и ќе се осмелат многу Македонци од АУСТРАЛИЈА и три лепе пичке материне да размислуваат во таа насока да се вратат повторно во Македонија. Али што да пишуваме понатаму, ова се веќе дискутирани теми а крстовиве и орливе сигурно дека нема да ја подобрат економијата во државата. И да бидат други на власт џабе е, пак ќе биде сè исто.
ај да не бидам задорко ама се некако ми мириса дека може парите се од власта а не од дијаспората,што знам може грешам.На некој а знаеме на кој му одговара меѓунационални тензии,разни афери и друго колку да се задржи власта што повеќе а во исто време се пресмета со не истомислениците.