Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ѕидот се растури, џабе го критикувате Икер. Да си стоеја сите на место немаше да се деси голот на Сена. Башка заборавивте дека у прво полувреме спаси една топка у ситуација еден на еден со кој и да беше таму?

Доволно се 6 поени, ни даваат право уште на 2 кикса 1 пораз и 1 нерешенo за пак на крајот да бидеме први и тоа само ако Барса успее да ги победи сите.

Ѕидот се растури, џабе го критикувате Икер. Да си стоеја сите на место немаше да се деси голот на Сена. Башка заборавивте дека у прво полувреме спаси една топка у ситуација еден на еден со кој и да беше таму?

И шо дека спаси? Не сум нешто против икер ама 2 пати со ред прима гол од слободен на неговат страна од голот.. ѕидот се растури ама топката беше прелесна. Зборувам за таа на Сена онаа од Малага можеби и не можеше да се фати..

судењето во Шпанија сезонава е катастрофално, без обзир дали нас ни биле подарени бодови а барса оштетана во повеќе наврати или обратно..треба да се суспендираат доживотно повеќето судии пошто без обзир колку и да се добри шпанските екипи во евро купивите, лигата стана ептен одбивна за гледање!!

иначе на 4:20 уште една мајсторија на КАПИТЕНОТ..:D:D

http://www.trilulilu.ro/video-sport/kaiserslautern-1-4-schalke

Real Madrid podgotvuva vistinsko dozivuvanje za site ljubiteli vo okvirot na tematskiot park i turistickiot kompleks vo Obedinetite Arapski Emirati (OAE), a otvoranjeto bi trebalo da bide vo januari 2015 godina
..:) Izgraden ostrov vreden milijarda dolari..celiot proekt se gradese vo mala tajnost poslednive nekolku meseci...za onie koi sto imaat malku poveke pari, tematskiot park nudi luksuzni hoteli, vili, brojni sportski tereni, a isto taka lugeto mozat da uzivaat vo muzejot na klubot koj moze da sobere okolu 10.000 luge..Kralskiot klub smeta deka ovoj t.n. vistinski raj moze da privlece okolu milion turisti godisno..
realmadridresort-1_475228S0.png

realmadridresort-3_475230S0.png

realmadridresort-4_475231S0.png

realmadridresort-2_475229S0.png

realmadridresort-5_475232S0.png

И шо дека спаси? Не сум нешто против икер ама 2 пати со ред прима гол од слободен на неговат страна од голот.. ѕидот се растури ама топката беше прелесна. Зборувам за таа на Сена онаа од Малага можеби и не можеше да се фати..
Значи тоа никој не го спомна, ќе губевме 1-0 уште на полувреме... А и тој очекуваше ѕидот да стои, кој курац се тргнаа? Башка пред него има многу луѓе, тој не може да ја прати топката, т.е. ја виде али коа веќе беше касно. Али ај да не го критикуваме Кедира, кој не знам што бара у напад коа не знае ни топка да води, ќе се нафрлиме на капитенот, кој да повторам уште еднаш, спаси сигурен гол.

Да, ама Кедира никој не го смета за World Class играч од средниот ред, од Кедира и не треба да се бара да знае топка да води тоа што се бара од него тој си го прави како што треба. Голман од калибарот на Икер кој се смета за број еден во светот не смее да прима таков евтин гол, посебно не на таков ептен важен натпревар. Али добро, не треба да плукаме по него, само го критикуваме дека многу лошо реагираше при таа ситуација.

И не ми е јасно што толку против Кедира имаш, ако не го бивало немало ни да игра сега тука. Кедира е најмалку крив за загубените бодови во овие натпревари.

Ако никој не бара од Кедира да биде ворлд клас, што мајка бара напред да напаѓа, да ги губи топките, да праи фаули? Седи си позади и чекај да пресечеш контра (или бркај играч). Роналдо, Бензема, Озил, Кака, Чаби (во една утакмица), плус бековите, тоа се 7 души кои напаѓаат, сигурно можат без него да се снајдат. Вака тој ќе напраи некое погрешно додавање, и Чаби треба да чисти позади него. Е сеа ако Мурињо му вика да оди напред...
А за Икер, не мислам дека тој е виновен за голот. Тој не ги држи играчите од ѕидот како марионети. Тие се криви (кога веќе се досуди слободен удар од непостоечки фаул).

:tapp: Уште ли за тоа дискутирате :eek:

Не сте задоволни од Кедира???? Го гледамо истиот Реал или вие гледате друг Реал - Сосиедад, Сарагоса или некој трет? Шо би рекол Кили: “ма немој да ме јебеш“.

Од Кедира сум презадоволен, можеби затоа што и не очекуев толку од него. На крај излезе ѕверчина, незнам зошто го критикуете. Неговата задача ја врши супер, а и во напад не е толку лош како што пишуете. Нека ви текне каква топка му даде на Кака против ЦСКА.

Ако задача на Кедира е да организира акции и да учествува во истите, тогаш да, незадоволен сум.

Не, не му е тоа задача. Сега си задоволен ваљда. :)
Тогаш не знам што бара напред. Исто ко со Роналдо до пред некое време. Го критикувавте (можеби не ти лично) затоа што не се враќал назад, а тој одлично си ја вршеше/врши неговата примарна работа.

Задачата на Кедира е да растура ja играта на противникот т.с. од него се бара да придонесува во дефанзива, а не во офанзива. И во офанзива не е толку лош има 3 голови и 5 асистенции. Јас сум презадоволен од Кедира е се надевам дека ќе продолжи со одличните партии и ќе остане подолго време во Реал Мадрид.
Сетете се како изигра на натпреварите против Барселона, тогаш го покажа својот цел квалитет.
Кедира is all in. (y)
Одлична асистенција од Сами.

санкции: 2 натпревари за Pepe поради навреда (жолтиот што го доби му е поништен), 2 за Rui Faría, 1 за Mou, 1 за Ozil. Ramos поминува без санкција, поништен му е првиот жолт картон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom