Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И зградите тука треба да се реновираат, се распаѓаат. Али не можеш да се фалиш со тоа, факт.
Зградите се планирани како привремени
Пантелејмон спаѓа под Карпош. Плус мислам дека во Карпош спаѓа и црквата (не ми текнува како се викаше) позади Министерство за Економија.
Ја најдов, Св. Јован Крстител.
Темата може во канта.
Населбата Жданец и Нерези спаѓаат под општина Карпош, ако не сте знаеле.
па нив и најмногу им треба..за големите гревови......пошто нели, они се кремците,т.е. кремот..
таа е под центар во капиштец и далеку од карпош и неговото јадро.
ЈАС НЕ ЗНАМ ЗОШТО СКОКАТЕ И СЕ ЧУСТВУВАТЕ НАПАДНАТИ - темата е јасна, зошто канти, зошто спомнувате цркви во нерези кој се со километри далеку од наслебата,зошто се браните како ѓаол од крст. наместо да се потегне иницијатива и да се коментира, немањето волја и способност да се изгради црква се правда со , непотребна е, не требало, не чинело - џамија демек потребна е? нема логика
--- надополнето: Oct 12, 2011 6:44 AM ---
ne se pravi mutav mnogu dobro znaesh za shto se raboti., a ako ne ti odgovara da ima crkva ., ., na nekoi i znameto sopstveno vo karposh im smetashe ., konkretno izjasni se ., dali si za ili protivПа затоа што во воведниот пост напиша дека во "Карпош нема православна Црква". Откако ти наведов дека во Карпош има црква која се наоѓа во Нерези и која е таму од 12 век, ти го преформулира постот барајќи црква во "Јадрото на Карпош".
Прашање: Има или нема црква во Карпош?
Одговор: Има!
Затоа побарав Канта, затоа што дилемата беше разрешена.
Па затоа што во воведниот пост напиша дека во "Карпош нема православна Црква". Откако ти наведов дека во Карпош има црква која се наоѓа во Нерези и која е таму од 12 век, ти го преформулира постот барајќи црква во "Јадрото на Карпош".
Прашање: Има или нема црква во Карпош?
Одговор: Има!
Затоа побарав Канта, затоа што дилемата беше разрешена.
за пантелејмон збориш ?? ако е за пантелејмон не се будали човек тоа е на водно , да спаѓа во општина карпош ама тоа е толку далеку онака на ВОДНО Е значи многу далеку
Секако дека знам за што се работи. Се работи за примитивното кај нас. На некои луѓе им смета зошто албанците со 3% изградиле џамија, а македонците со 60 % немаат 7 пати повеке цркви него џамии.
Ок ајде, еве Албанците со 3% можеле да соберат пари и да изградат црква. Ајде браќа Македонци бидете толку сложни како да сте 3% соберете пари и изградете Црква.
Информирајте ја МПЦ. Општината ке ви даде услови за градба. Градот нема да ви се меша, а и на Владата не верувам дека ке и смета.
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:07 AM ---
Територијално спаѓа под Општина Карпош. И за Јован Крстител мислам дека спаѓа под Карпош, но не сум сигурен ке мора да проверам.