- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Види, мислам дека грешиш, на Desire не знам за иконите ама со софтверот 2,3,3 можеш да инсталираш апликации на SD картица без никаков проблем. Кај мене на Galaxy-то иконите си ги редам која кај сакам и на која страна. Така да она твоето не е точно. Можеби си во право за меморијата, ама е и релативно, на пример има игри (за тие што играат) со 1GB SD Content (Gameloft, EA Games...) па 16 GB меморија малку ке да се. Јас на пример имам музика ставено скоро еден гига, скоро се што имам на PC зошто слушам кога пешачам или спортувам. Значи секој со своите искуства и потреби.![]()
Јас музика имам 4 гига, апликации 6 гига и некои филмчиња и пак 3-4 гига се слободни, а зборам за 16 гига капацитет. Тек да не почнам со 32, затоа секој со свои потреби си купува ајфон со различен капацитет. Не сфаќаш, еднаш го купуваш тоа чудо и не се замараш ни што процесор имал, ни колку меморија (зашто имаш превише)...едноставно се иде smooth. А честитки за Андроид зашто тек во 2.3.3 поддржале апликации на SD, ама еве татко ми со Desire нејќе да апдејтира, пошо нели, "да не го заебе".
И не мешај Galaxy сега, збориме за андроид како cross-phones, значи на сите телефони што постои. На Desire не можеш да ги редиш иконите во менито, мора да користиш лаунчери.
Значи како што цепидлачите вие за iOS, ја можам 20 пати повеќе да цепидлачам за Android.